jtakac
|
|
« kedy: 20. September , 2010, 09:55:46 » |
|
kto sa velmi nudi, trebars sa mu renderuju nejake multitaskingy, alebo take nieco , tak si moze precitat tuto diskusiu, debatuje sa tam o tom, ci je rozdiel vo zvuku medzi protoolsami a inymi softami, je tam audiotest, fakt zaujimave citanie http://www.vi-control.net/forum/viewtopic.php?t=16851&postdays=0&postorder=asc&start=0
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 28. September , 2010, 15:17:26 » |
|
A ja som si naivne myslel, že všetko je to len o kvalite prevodníkov.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. September , 2010, 18:35:10 » |
|
co tam teda pisu. treba secko predat a kupit FASS trak ultra plus Protools HD neni soft ale nahravaci system kde len HW stoji viac ako vsetky ostatne nahravacie softy dokopy
|
|
« Posledná zmena: 02. Október , 2010, 19:49:02 od musicman »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. Október , 2010, 08:01:26 » |
|
DAW nemôže ovplyvniť zvuk. Je to proste len prostredie v ktorom pracujem. Jeden program ho má prívetivejšie, iný menej. Niekomu vyhovuje Cubase, inému Protools a my amatéri si vystačíme aj s Reaperom (inak čo sa týka flexibility a customizácie, neviem či sa na Reaper niečo chytá ..)
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. Október , 2010, 09:27:49 » |
|
o tomto sa vedu na forach nekonecne diskusie, jedni tvrdia, ze rozdiel tam nemoze byt, ini tvrdia, ze musi byt... ked mas v projekte dva wavy v stopach a rendernes ich dokopy, tak vysledny fajl bude totozny asi vo vsetkych existujucich multitrackoch. ale jak budes mat projekt s vela stopami, vela pluginmi, vela efektami, tak ten vysledny vyrenderovany fajl uz rovnaky nemoze byt, kedze sa pri tych vypoctoch rozne zaokruhluje, mozno aj interpoluje, atd, atd... ...
hentu diskusiu sa mi nechce citat, mozno by nam jtakac mohol napisat zhrnutie, k comu sa tam doslo...
a naozaj PT je o HW, nie o SW, takze zbytocne porovnavat asi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. Október , 2010, 15:49:57 » |
|
Jaj toto su zase take vojny medzi sovami a nesovami. Chybami vo vypoctoch (nedostatocny rozsah atd.) vznika tak akurat sum, ziadne "lepsie"/"maksie"/<dosad si>. Mixovanie je celkom standartny algoritmus, pochybujem, ze niekto vynasiel nieco lepsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. Október , 2010, 16:10:10 » |
|
ja k tomu nedokazem zaujat stanovisko, kedze nemam poskusane. ale nejaku logiku v tom, ze rozne softy pocitaju inac by som videl... su dokonca ludia, co robia sumaciu (zratanie trackov a busov do finalneho stereo fajlu) v externych zariadeniach a nenechavaju to ratat DAW a ze to je realne rozdiel... a tie externe sumacne boxy vraj aj stoja celkom dost penazi, co som to tak zachytil kdesi... ale ako vravim, sam neviem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 08. Október , 2010, 17:01:28 » |
|
my sme to kedysi davno skusali, mixnut tu istu vec v logicu a nasledne v PT, pouzitim tych istych pluginov, tych istych nastaveni. a rozdiel bol samozrejme pocut
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 08. Október , 2010, 17:15:55 » |
|
logic a PT dokazu spustit tie iste pluginy ? to v jakom formate ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 08. Október , 2010, 17:21:35 » |
|
logic v au, PT rtas, tdm
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 08. Október , 2010, 17:34:27 » |
|
akoze tie iste pluginy, ale portovane pre rozne platformy ? aha...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 08. Október , 2010, 17:34:55 » |
|
ano
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Gila
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 08. Október , 2010, 19:01:04 » |
|
ale zevraj aj tieto formáty sa lisia zvukovou kvalitou - pri pluginoch...a podla niektorych tdm je najlepsi na mac....ale ja uz neverim nikomu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 08. Október , 2010, 19:28:57 » |
|
....ale ja uz neverim nikomu presne tak, ja tak cinim od momentu, co som sa so slzami v ociach dozvedel, ze deti nenosia bociany
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 08. Október , 2010, 19:39:47 » |
|
presne tak, ja tak cinim od momentu, co som sa so slzami v ociach dozvedel, ze deti nenosia bociany a 30 rokov si zil v tom ze nosia. tak to musel byt sok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 08. Október , 2010, 19:42:21 » |
|
a 30 rokov si zil v tom ze nosia. tak to musel byt sok
ani nehovor
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 09. Október , 2010, 00:05:36 » |
|
No ale ak spravne chapem (len hadam lebo sa v tom vobec neorientujem) o co ide v tom mixovani, tak ked je rozny vysledok tak jeden z tych softov je chybny.. (ako z principu, ze idem na kalkulacke ratat 2+2 a vyjde mi 5)
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 09. Október , 2010, 10:02:54 » |
|
No ale ak spravne chapem (len hadam lebo sa v tom vobec neorientujem) o co ide v tom mixovani, tak ked je rozny vysledok tak jeden z tych softov je chybny.. (ako z principu, ze idem na kalkulacke ratat 2+2 a vyjde mi 5)
no vsak to je to - pri tych vypoctoch dochadza k roznym zaoukruhleniam, rozne pluginy pracuju interne v roznych bitovych rozliseniach, takze ten vypocitany vysledok da kazdy SW trochu iny. a este raz spomeniem - su fajnsmekri, ktori ten finalny vypocet nechavaju na externu HW krabicu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 09. Október , 2010, 21:51:03 » |
|
no vsak to je to - pri tych vypoctoch dochadza k roznym zaoukruhleniam, rozne pluginy pracuju interne v roznych bitovych rozliseniach, takze ten vypocitany vysledok da kazdy SW trochu iny. a este raz spomeniem - su fajnsmekri, ktori ten finalny vypocet nechavaju na externu HW krabicu...
to vysvetli s tou hw krabicou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Spago
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 09. Október , 2010, 23:21:01 » |
|
Ze sa pouziva externy processing v HW krabici cez nejaky port ktory je napojeny na PC, alebo v PC cez PCIe kartu a tym padom sa pocitac nemusi tak trapit. Dost popularne su od UAD, SSL duende. A samozrejme protools HD pracuje na tejto baze, ale za trosku vacsie peniaze.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 09. Október , 2010, 23:52:06 » |
|
Hej, ved toto chapem, ze je nejaky externy ekvalizer alebo nieco, co preferuju, ale ked to ma robit nejaku funkciu ktora je dana a ono to robi okrem toho aj ten "ekvalizer", tak to nie je dobre a o tom som hovoril.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 10. Október , 2010, 09:26:50 » |
|
Ze sa pouziva externy processing v HW krabici cez nejaky port ktory je napojeny na PC, alebo v PC cez PCIe kartu a tym padom sa pocitac nemusi tak trapit. Dost popularne su od UAD, SSL duende. A samozrejme protools HD pracuje na tejto baze, ale za trosku vacsie peniaze.
nie, toto je ine. ze mas projekt v SW prostredi, mas porobene mixy, efekty (to je jedno, ci SW, HW alebo akcelerovane, co si spominal ty). vsetko mas v podskupinach a tie posielas na master sablu, z ktorej Ti to hra von. pri klasickom audio exporte sa Ti signaly co idu na tu master sablu zrataju dokopy aj so vsetkymi efektami a automatizaciami co mas v projekte a vznikne Ti vysledny stereo fajl. pri externej sumacii posles vsetko co by slo na master von z pocitacu do krabice, ktora to zrata a ty to z nej nahras ako hotove stereo. samozrejme k dispozicii musis mat najspickovejsie prevodniky v dostatocnom mnozstve. http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&biw=1024&bih=609&q=summing+box&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=e6b215e6150223ad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Spago
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 10. Október , 2010, 10:29:52 » |
|
nie, toto je ine. ze mas projekt v SW prostredi, mas porobene mixy, efekty (to je jedno, ci SW, HW alebo akcelerovane, co si spominal ty). vsetko mas v podskupinach a tie posielas na master sablu, z ktorej Ti to hra von. pri klasickom audio exporte sa Ti signaly co idu na tu master sablu zrataju dokopy aj so vsetkymi efektami a automatizaciami co mas v projekte a vznikne Ti vysledny stereo fajl. pri externej sumacii posles vsetko co by slo na master von z pocitacu do krabice, ktora to zrata a ty to z nej nahras ako hotove stereo. samozrejme k dispozicii musis mat najspickovejsie prevodniky v dostatocnom mnozstve. http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&biw=1024&bih=609&q=summing+box&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=e6b215e6150223adHm.. Zaujimave to je, nepocul som o tom este. A co keby som spravil uz z ukonceneho mixu samostatne tracky(stems) a tym padom by sa vypocet robil pre kazdy jeden track zvlast a potom by som v novom projekte len nahadzal vsetky stopy a spravil stereo bounce uz bez pouzity pluginov? Malo by to nejaky effekt? Neskusal si? Normalne mam chut si to vyskusat a tiez to pretiahnut cez mix pult hoci DAC a ADC by boli Digi002 a alesis HD24 ci tam je rozdiel a aky. Dajme tomu ze mas super DAC a ADC a aky by bol rozdiel pouzit nejaky ten summing box a kvalitnejsiu analogovu consolu? Musim si popozerat tie summing boxy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 10. Október , 2010, 10:57:04 » |
|
ja sa v tom zase nijak zvlast nevyznam / neorientujem, ani nemam potrebu to nejak hlbsie skumat. len som to spomenul na margo toho, ze multitracky musia mat rovnaky zvuk. pravdepodobne nemusia a pravdepodobne to ich zratavanie tiez nemusi byt uplne najdokonalejsie, ked sa vyraba na to externy HW este...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|