Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 15:42:03
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: dve zvukove karty  (Prečítané 5307 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
paci
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #15 kedy: 28. September , 2010, 11:50:16 »

dobre tu nejde o taby, som myslel ze sa to da tak. ja proste ked dam gitaru do line in ta mi ide do sluchadiel iba na jednu stranu.dam gitaru do mikrofonovej diery ajtak to ide iba na jedno sluchatko.neda sa tak hrat boli ma ucho z toho. ked mam podklad ako guitar pro.a nechce sa mi babrat s kazdou pesnickou si ukladat midicka a hadzat do to cubase tam este to strihat a upravovat tempo kvoli tomu ze daktore taby su napisane tak ne tam skace tempo. tak aspon jak nech dakto vysvetli jak je to mozne ze v mikrofonovej diere mi to ide iba na jedno sluchatko,
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 28. September , 2010, 12:00:54 »

zaklad je podla mna uplne vynechat GP z repertoaru pouzivanych SW. ale to som mozno len staromodny  No hanbím sa..

to s tym zvukom v jednom / oboch usoch ... ... to je nejaka haluz u Teba doma, to Ti po nete tazko niekto poradi asi...

a ta povodna otazka ? mas dve zvukovky, kazda ma nainstalovany driver. v GR dokazes nahodit tu s ASIO, nie ? a v GP sa potom neda nastavit v audi settings kadial ma ist signal von ? respektive su tam nejake audio settings ?
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #17 kedy: 28. September , 2010, 15:14:35 »

Neviem, prečo by sa vo Window nemohli používať naraz 2 zvukovky. Ja to bežne využívam, keď robím tutorialy v programe Camtasia.
1. zvukovka - interná - nahrávam komentáre cez mikrofón.
2. zvukovka - externá - prehrávam hudbu, príp. nahrávam nejaký nástroj
Je ale možné, že pri kombinácii interná-interná /obe v PCI/ sa to bije .. nemám to ako vyskúšať ..
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 28. September , 2010, 15:30:47 »

.....
Je ale možné, že pri kombinácii interná-interná /obe v PCI/ sa to bije .. nemám to ako vyskúšať ..

naposledy sa 2 zariadenia v dvoch PCI slotoch mlatili este za cias PIII a win98 :)
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #19 kedy: 30. September , 2010, 07:00:30 »

To viem, že sa to bilo. Pamätám aj časy ISA slotov a Win 95. Tam boli problémy s IRQ. Ale možno by to stálo za vyskúšanie, pretože "časy sa menia, zajtra dovidenia  Zdravíčko".
Ale k veci, videl som v nejakom serveri či čo to bolo 5 modemov, tak prečo by tam nemohlo ísť 5 zvukoviek. Ide len o to, aby zvukovky podporovali zmenu IRQ - tie staré za čias Win9X to mali kvôli štandardu natvrdo /myslím že to bolo IRQ 5 alebo 10/.
« Posledná zmena: 30. September , 2010, 07:01:13 od arnysimilar » Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #20 kedy: 30. September , 2010, 09:42:23 »

nenapisal si, co vlastne chces v buducnosti na PC robit. Dve zvukovky je podla mna stale specialna vec, obvykle to byva riesenie z nudze cnost, napriklad ak mam povodne nejaku zvukovku na zakl.doske a potom su kupim dalsiu internu alebo externu...a ta povodna mi v niecom vyhovuje a nechcem sa s nou rozlucit, tak sa pokusam vyuzit aj staru aj novu. Ale byva s tym obvykle problem, (ze obidve nefunguju spolu korektne, zvlast , ak je medzi nimi viacrocny vyvojovy rozdiel) ktory z mojho pohladu sa neoplati riesit. Lepsie je kupit si taku zvukovku, ktoru vyhladovo v horizonte cca 5 rokov vyuzijem, a to taku, aku presne potrebujem. Nevidim ziadny rozumny dovod pouzivat dve zvukovky. Viacstopove nahravanie v realnom case tym nevyriesis, ak by si chcel dajme tomu nahravat nazivo kapelu, cize zaznamenavat naraz viac hracov (cize viac vstupov) ci uz linkovych alebo mikrofonovych, tak potom uz musis ist do vyssieho levelu a zhanat zvukovku s multi-vstupmi na nahravanie. A pokial chces iba doma nahravat hudbu po jednotlivych stopach (cize len jednu stopu v tom istom case), potom vystacis s jednou vhodne zvolenou zvukovkou...
Zaznamenané
paci
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #21 kedy: 30. September , 2010, 10:20:59 »

tak to neni problem.nahravam po jednej stope klasika tam mi nic neprekaza.len nechapem tomu ako je to mozne ze mi na win 7 ide do jedneho sluchatka gitara ked ju mam pichnutu v mic. na xpcku mi to islo v pohode.a raz aj na win 7 .ale nechapem preco to zrazu nejde.ani som nic neprestavoval.len som raz formatol hdd a potom sa to posralo zas
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #22 kedy: 01. Október , 2010, 09:28:59 »

tak to neni problem.nahravam po jednej stope klasika tam mi nic neprekaza.len nechapem tomu ako je to mozne ze mi na win 7 ide do jedneho sluchatka gitara ked ju mam pichnutu v mic. na xpcku mi to islo v pohode.a raz aj na win 7 .ale nechapem preco to zrazu nejde.ani som nic neprestavoval.len som raz formatol hdd a potom sa to posralo zas

calkom tomu nerozumiem, co pises. V "jednom sluchatku" pravdepodobne preto, ze gitara ma mono signal, obvykle ju potom pocujes v lavom kanali...
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #23 kedy: 01. Október , 2010, 09:32:38 »

Bit sa to nebude urcite lebo tu v robote mam na Macu 2 zvukovky. jedna funguje na odposluch a druha bezi do betacamu. A napriiklad jedna ta primarna je nastavena na vsetky programy a ta jedna na final cut.
Zaznamenané

Im a little princess
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 01. Október , 2010, 09:53:55 »

calkom tomu nerozumiem, co pises. V "jednom sluchatku" pravdepodobne preto, ze gitara ma mono signal, obvykle ju potom pocujes v lavom kanali...

je mu to hra mono vraj aj v mic in, ktory by mal byt tiez mono a tym padom by to malo hrat v oboch kanaloch. ma nieco rozhasene v systeme pravdepodobne, ale to mu po nete nema sancu asi nikto poradit... direct zvuk gitary pouziva preto, ze ma nejaku jednoduchu doskovu kartu, ktora po zapnuti nejakej simulacie a pouziti asio nedokaze uz prehravat zvuky z Guitar Pro. preto sa pyta, ci by teda mohol pouzivat dve zvukovky, jednu na prehravanie gitary cez simulacie a druhu na prehravanie podkladov z Guitar Pro. tak mu tu piseme, ze by to malo ist, viacej ludi (vcetne mna) to uz malo porozbehavane... ale kedze ma pravdepodobne rozhaseny system, tak ktovie ako a ci by mu to nakoniec islo.

potom sme mu tu este radili, nech to cele riesi v jednom softe, aj midicka podkladov, aj simulaciu git. zvuku - to je najserioznejsie riesenie podla mna...
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.