Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 22:58:35
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pravidla slusneho zaobchadzania s lampami?  (Prečítané 9026 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« kedy: 21. September , 2010, 14:32:33 »

cauko, vetsina znamich ma celkom rozne nazory na to ako sa chovat k lampovym aparatom, tak som myslel ze sa mrknem sem co mi na to poviete. moje momentalne chovanie je asi aj prehnane opatrne, tak chcem vediet veci tipu:
jak dlho mam aparat zhavit nez ho zapnem?
je nutne mat furt stiahnute aj master aj gain? (jako pri vitahovani kabla, prepinani na standby, vypinani, zapinani)
jak dlho je potrebne aparat nechat napokoji nez ho vypnem?

momentalne zhavim tak +- 5 minut, potom pomaly natahujem aj gain aj master.
ked vytahujem kabel tak stahujem master, a pred prepnutim do stadby staihnem aj gain aj master.
dalej musi byt aparat vypnuty ked ho zapajam do bedne? alebo staci standby? (lebo sa mi stalo ze pri vypinani mi ho niekto vytiahol)

zaujimalo by ma ake nasledky by malo keby som nieco robil nespravne? hned by som odpalil lampy/bednu, alebo len prispel na rychlejsie opotrebovanie?

dufam ze moje otazky nie su priliz chaoticke, a cakam na vase rady.
diky moc
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 14:53:14 od mario bross » Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 21. September , 2010, 14:36:28 »

30sec pred a po.

stiahnutie mastru je skor ochrana pred supou z reprakov
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #2 kedy: 21. September , 2010, 14:38:07 »

30sec pred a po.

stiahnutie mastru je skor ochrana pred supou z reprakov

mi tvrdili ze ho mozem aj odpalit...
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #3 kedy: 21. September , 2010, 14:54:12 »

ale hovno, maximalne 30 sekund a ziadne stisovanie - este som nepocul aby lampa dala supu, ked sa zapne stand by, takze ani master ani gain nestisujem
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 21. September , 2010, 15:02:39 »

co ja viem.. ked vypnem 5150 pri plnej prevadzkovej hlasitosti tak je to jak 5 litrova flasa sampusu.. PUK..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 21. September , 2010, 15:03:14 »

tommy.. k tovjej otazke ake by to mohlo mat nasledky-
napriklad take ze si raz kupis novy a este lepsi zosilovac  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #6 kedy: 21. September , 2010, 15:15:23 »

jak dlho mam aparat zhavit nez ho zapnem?
do tej minuty, tak ako uz bolo spomenute. Ak mas v skusobni zimu tak viac, ale do 5min staci.

je nutne mat furt stiahnute aj master aj gain? (jako pri vitahovani kabla, prepinani na standby, vypinani, zapinani)
Pri vytahovani kabla staci stiahnut Master, alebo prepnut na Stand By. Pri prepinanii na StandBy niektore aparaty puknu do repro, cize je dobre pred tym stiahnut Master.

jak dlho je potrebne aparat nechat napokoji nez ho vypnem?
pri vypinani moze ist standby a hned za tym power bez cakania.

dalej musi byt aparat vypnuty ked ho zapajam do bedne? alebo staci standby?
staci standby

zaujimalo by ma ake nasledky by malo keby som nieco robil nespravne? hned by som odpalil lampy/bednu, alebo len prispel na rychlejsie opotrebovanie?
to je rozne podla toho "co" si robil nespravne. Moze ist od ziadnych, cez rychlejsie opotrebovanei lamp az po odpalenie koncovych lamp alebo vystupaku.
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 15:16:04 od jjaannkkoo » Zaznamenané

ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #7 kedy: 21. September , 2010, 15:18:49 »

Pavel Horky ma poucil nasledovne:

1 zapnut - pockat 3 minuty
2 stand by - pockat dalsie 3 minuty
3 volume na hraciu hlasitost

pri vypinani presne naopak.

1 volume na nulovu hlasitost - pockat 3 minuty (osvedcilo sa mi pockat aj viacej - cim dlhsie nechas tak, tym mensie lupnutie sa ozve)
3 vypnut

pri vyberani kabla alebo podobne staci len stahovat volume. netreba davat stand by a ani gainu sa netreba chytat.

dalsia vec, co mi povedal, ak je aparat dobre spraveny, nic zasadne sa nestane, ak sa ten proces nedodrzi.. ide len o predlzenie zivotnosti elektroniek.

co sa tyka kablov do bedni a efektovej slucky, tu sa odporuca zapajat pri vypnutom aparate. ale uz som bezne robil aj pri zapnutom a nist.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 21. September , 2010, 15:19:20 »

preto sa netreba ponahlat ked clovek nieco robi, kabluje a tak.. aby to neodjebal ked to zapne bez boxu napriklad
Zaznamenané

jjaannkkoo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 21. September , 2010, 15:21:46 »

Pavel Horky ma poucil nasledovne:

1 zapnut - pockat 3 minuty
3 volume na hraciu hlasitost

pri vypinani presne naopak.

1 volume na nulovu hlasitost - pockat 3 minuty (osvedcilo sa mi pockat aj viacej - cim dlhsie nechas tak, tym mensie lupnutie sa ozve)
3 vypnut

pri vyberani kabla alebo podobne staci len stahovat volume. netreba davat stand by a ani gainu sa netreba chytat.

dalsia vec, co mi povedal, ak je aparat dobre spraveny, nic zasadne sa nestane, ak sa ten proces nedodrzi.. ide len o predlzenie zivotnosti elektroniek.

co sa tyka kablov do bedni a efektovej slucky, tu sa odporuca zapajat pri vypnutom aparate. ale uz som bezne robil aj pri zapnutom a nist.
Toto mozem len odporucit. Najlepsie je si zvyknut na takuto rutinu. Ako sa natahovat ci 30sekund ci 50sekund...a ci aj pri vypinani cakat. Tymto sa nic nepokazi  Na zdravie!
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #10 kedy: 21. September , 2010, 15:35:37 »

ma realne vyznam stahovat master ? ak ano, preco - nikdy som nic take nepocul a v zivote som to nerobil

ja som to vzdy robil a aj robim - power (u mna rovno standby) a potom rovno olala - malo by sa teda aj v rezime standby pockat nejaky cas kym ho clovek nakopne ?
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 15:36:48 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
jjaannkkoo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 21. September , 2010, 15:37:59 »

ma realne vyznam stahovat master ? ak ano, preco - nikdy som nic take nepocul a v zivote som to nerobil

ja som to vzdy robil a aj robim - power (u mna rovno standby) a potom rovno olala - malo by sa teda aj v rezime standby pockat nejaky cas ?
Kazdy aparat je iny, nije standby ako standby, napr niekde sa tym odpaja napajanie lamp, niekde sa len skratuju mriezky koncovych lamp na zem...atd. atd. Neda sa vo vseobecnosti povedat co je uplne spravne a co nie. Ak ti pri vypinani aparat nepukne, tak stahovaat master nemusis. A ak nemas standby (neviem ci som dorbe pochopil), tak o dovod viac pockat s tym mastrom, alebo s hranim nejaku tu minutku :)
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 15:40:21 od jjaannkkoo » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 21. September , 2010, 15:40:17 »

tak uz len pre dobry pocit, ze niekto ti otoci master na ful a tebe urve hlavu ked zapnes amp  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 21. September , 2010, 15:42:50 »

nic z vyssie popisaneho nerobim. kable vytahujem a zapajam v beznej hlasitosti zapnuteho aparatu. trochu to zaskraboce - no a co ? vsak nebudem do toho jacku triafat 10 sekund, len to tam pichnem. komu sa chce stahovat volume alebo standby... jedine na podiu, nech teda nejsom za kokota, ze robim bordel, ale v skusobni nikdy.

zapnem volume, hned jak pridem k aparatu. standby podla potreby az ked idem hrat. ked idem hrat hned, tak ho zapnem hned po par sekundach.

vypnem standby, vypnem power, hned po sebe, necakam, nestahujem volume.

je to kazdeho vec, ale aparat mam na pouzivanie, nie na piplanie v bavlnke. lampy su spotrebka, ale aj tak mi vydrzia pri aktivnom hrani aj 2-3 roky... velke. male aj dlhsie.
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #14 kedy: 21. September , 2010, 15:43:46 »

Kazdy aparat je iny, nije standby ako standby, napr niekde sa tym odpaja napajanie lamp, niekde sa len skratuju mriezky koncovych lamp na zem...atd. atd. Neda sa vo vseobecnosti povedat co je uplne spravne a co nie. Ak ti pri vypinani aparat nepukne, tak stahovaat master nemusis. A ak nemas standby (neviem ci som dorbe pochopil), tak o dovod viac pockat s tym mastrom, alebo s hranim nejaku tu minutku :)

aha, teda rozumiem. Teraz to mam riesene systemom 3w switch - off / standby / on
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 15:47:13 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.2 sekund, 23 otázok.