Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 23:17:40
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Maťko začína :)  (Prečítané 9446 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #15 kedy: 15. Február , 2011, 22:53:56 »

je to podarene. aj ja chcem take video :)
Zaznamenané
mattwej007
nováčik
*
Príspevkov: 60

« Odpoveď #16 kedy: 15. Február , 2011, 23:00:18 »

je to podarene. aj ja chcem take video :)
ďakujem:) ale to video je podľa mňa otras, ja som sa nevedel normálne tváriť... kukám tam ako mumák
Zaznamenané

PRS Tremonti Custom SE

Engl Gigmaster 15 Head
Engl E112VB PRO Cab
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #17 kedy: 15. Február , 2011, 23:02:15 »

ďakujem:) ale to video je podľa mňa otras, ja som sa nevedel normálne tváriť... kukám tam ako mumák
Mne sa hlavne paci, ze nemas odrezanu hlavu, jak v 90% podobnych videach.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mattwej007
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 15. Február , 2011, 23:11:16 »

Mne sa hlavne paci, ze nemas odrezanu hlavu, jak v 90% podobnych videach.  Bavím sa skvele
to naschvál, chcel som tam trošku zatrapošiť:D mne sa tiež viac páčia tie videá kde viac vidno(:D), raz chcem robiť také ako killrbuckeye.
Zaznamenané

PRS Tremonti Custom SE

Engl Gigmaster 15 Head
Engl E112VB PRO Cab
mattwej007
nováčik
*

« Odpoveď #19 kedy: 25. Júl , 2011, 21:21:54 »

Ahoňte:) po dosť dlhej dobe sem pripnem ďaľšie video, je to cover na Satrianiho a trošku som sa pohral aj so zvukom aj s videom, check it out!:)

Zaznamenané

PRS Tremonti Custom SE

Engl Gigmaster 15 Head
Engl E112VB PRO Cab
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 26. Júl , 2011, 19:50:09 »

neni zle, ale este vela hravaj, nech Ti dozreje zvuk v paprciach  Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #21 kedy: 26. Júl , 2011, 20:30:02 »

Ahoňte

:D:D
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 26. Júl , 2011, 21:03:32 »

Ahoňte:) po dosť dlhej dobe sem pripnem ďaľšie video, je to cover na Satrianiho a trošku som sa pohral aj so zvukom aj s videom, check it out!:)

video ti ide skor  :) inak asi dobre, akurat viac toho feelingu do prstov ako spominal Raštiš  Na zdravie!
Zaznamenané
mattwej007
nováčik
*

« Odpoveď #23 kedy: 27. Júl , 2011, 07:47:31 »

Snazim sa to co najviac precitit a aj tu dynamiku tam dat ale cez tranzistor sa mi to akosi nedari, pomohla by mi lampa k lepsiemu preciteniu a tak? Samozrejme to chce este vela vela casu hrania:)
Zaznamenané

PRS Tremonti Custom SE

Engl Gigmaster 15 Head
Engl E112VB PRO Cab
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #24 kedy: 27. Júl , 2011, 23:54:24 »

...pomohla by mi lampa k lepsiemu preciteniu a tak? ...

jasne, na lampach hra a vzdy nahravala drtiva vascina gitaristov rockovych. ak chces, nech Ti to zneje na tej urovni zvukovej, tak tie lampy urcite pories aj ty. to je uplne ine hranie, iny pocit pod rukami, ine reakcie aparatu, atd...

...Samozrejme to chce este vela vela casu hrania:)

hodiny cvicenia na gitare neoklames. ale komplexneho cvicenia, cize aj cvicenia prace s tonom, tvorba tonu pravou rukou, atd... to vsetko musis do ruk dostat, ak chces zniet dobre...

Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #25 kedy: 28. Júl , 2011, 02:52:51 »

...
hodiny cvicenia na gitare neoklames. ale komplexneho cvicenia, cize aj cvicenia prace s tonom, tvorba tonu pravou rukou, atd... to vsetko musis do ruk dostat, ak chces zniet dobre...

Na zdravie!
K tomu by som sa vyjadril...

Za ten svoj gitarovy "cas" sledujem viacero gitaristov. Ci uz amaterov, ktori velmi rychlym spadom smeruju k profesionalnej hre, pripadne samotnych profikov. Ale vsimol som si, ze neni to vzdy o tom, kto kolko cvicil... (aj ked vzdy hovorim a stale si za tym budem stat, ze dolezitejsi nez cas cvicenia je sposob cvicenia). Ako verdikt mi vyslo to, ze TO nieco musis mat v sebe a nepotrebujes ani tak cvicit, aby si to vyjadril zo seba. Nemyslim tym len talent... Ja to mozem uviest na zopar prikladoch:

Zacnem Katou, kedze s nou hram, trosku poznam jej hru - nie je nejaky super gitarista, akordy pohra akurat na to, co potrebuje. Ale zavidim jej pravu ruku. Tak podsadene hra, s takym feelingom az zavidim a dokazem ju pocuvat hodiny, ked nahrava s klikom. A nikdy to necvicila, pricom ja som si tu "podsadenost" musel vycvicit.  Bavím sa skvele

Mozno extrem, ale Phil X - nemam pocit, aby ten clovek sedel 10 hodin za gitarou, ale jeho hra ma take gule, ze v momente ma prestava bavit Vai, Petrucci a ine hviezdy git. sveta.

Mozno dalsi extrem, ale John Mayer - ma Berklee, hralo sa tam, jasne... vsetko OK, ale taktiez mi nepride, aby sedel x hodin za gitarou a cvicil legata.  Bavím sa skvele

Mozno to je tym, ze tyto ludia davaju do svojej hry brutalny feel a menej techniky, zato to ma aj vacsie gule a cele to ma drive.

Za seba skusim: Ja som nikdy necvicil tak, aby som sa zameral napr. na ton lavej ruky. Proste som hral a nejak sa to vyformovalo samo... Vela som hral, hlavne improvizoval. A to je moja rada, ze co najviac improvizovat - jednak si vytvoris vlastny ksicht hrou a jednak ta to nauci viac pracovat s gitarou... viac citit s nou.

Tot moj nocny nazor.  Na zdravie!

edit - este mi napadlo, ze raz v muzikuse bol citat nejakeho gitaristu "Hrajte. Nic nerieste, len hrajte" a ma silnu pravdu. :)
« Posledná zmena: 28. Júl , 2011, 03:02:00 od Branko » Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #26 kedy: 28. Júl , 2011, 07:54:32 »

Branko ty si ma normalne dojal  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #27 kedy: 28. Júl , 2011, 09:22:00 »

ono to vsetko zavisi hlavne od hudobneho zanru.. ked proste chce niekto hrat technicky death metal tak jasne ze feeling si moze strcit za klobuk a musi si to vydriet cele pekne do kchrvi.. lebo tam moc s C G D neporobis :) 

na vsetko treba mat techniku, to je zaklad.. a dobre zvladnuta technika je len vysledkom dlhodobeho cvicenia.. v idealnom pripade clovek ma system ze jeden den cvici techniku, presne na metronom chujinky aby vsetko sedelo jak ma, dlzky tonov, dlzky pauz (toto je inak najzanedbavanejsi aspekt.. pauzy :) ) ..
dalsi den hra songy, snazi sa riesit harmoniu, akordy, rytmiku. dalsi den je skuska s kapelou povedzme, tam si odohra s ludmi aby to nebolo len o tom ze doma tvrdnes sam..
tak ci tak, sposobov je xy druhov a neda sa povedat ze ktory je najlepsi.. najlepsi je ten kde clove vidi ze sa hybe dopredu.. inak ono je pekne aj na kapelach ked hraju nazivo vidiet ze kto cvici len techniku, kto ma nejaky cit, kto ma predstavivost a nehra len obohrane agro kila co hrala kapela pred nimi a ajdenmajden trilili vyhravky co nas napadli ze sak to tam sedi
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #28 kedy: 28. Júl , 2011, 09:56:47 »

ono to vsetko zavisi hlavne od hudobneho zanru.. ked proste chce niekto hrat technicky death metal tak jasne ze feeling si moze strcit za klobuk a musi si to vydriet cele pekne do kchrvi.. lebo tam moc s C G D neporobis :) 
...

Cudoval by si sa, ze niekedy hrat G C D nie je az take jednoduche. :) Ale tak... najzaujimavejsie su aj tak aranze.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #29 kedy: 28. Júl , 2011, 10:01:55 »

Zacnem Katou, kedze s nou hram, trosku poznam jej hru - nie je nejaky super gitarista, akordy pohra akurat na to, co potrebuje. Ale zavidim jej pravu ruku. Tak podsadene hra, s takym feelingom az zavidim a dokazem ju pocuvat hodiny, ked nahrava s klikom. A nikdy to necvicila, pricom ja som si tu "podsadenost" musel vycvicit.  Bavím sa skvele

co myslis tou podsadenou gitarou ?
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.