Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 15:32:26
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Domace studio a naroky na HW  (Prečítané 9162 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Marek-TT
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 116

« Odpoveď #30 kedy: 05. November , 2010, 11:13:41 »

Mozno pre niekoho divna otazka  Bavím sa skvele ale preco sa v studiach pouziva prevazne Mac ? Aj z prispevkov v tejto teme ide taky dojdem.. ze ked to chces uz robit poriadne tak na Mac. Su tam ine softy ? Rychlejsie spracovava, alebo len image ? Nechapem, ved normal PC/NB za 1000€ schova vykonom do vačku, alebo je minimalne na tej istej urovni ako Mac za 2000€ ...  ?§!.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #31 kedy: 05. November , 2010, 11:19:22 »

Mozno pre niekoho divna otazka  Bavím sa skvele ale preco sa v studiach pouziva prevazne Mac ? Aj z prispevkov v tejto teme ide taky dojdem.. ze ked to chces uz robit poriadne tak na Mac. Su tam ine softy ? Rychlejsie spracovava, alebo len image ? Nechapem, ved normal PC/NB za 1000€ schova vykonom do vačku, alebo je minimalne na tej istej urovni ako Mac za 2000€ ...  ?§!.
Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Hlavne nepada nic, je to stabilne a spustis tam x pluginov bez jedneho zaseku, zatial co pod winom uz nezvlada. Vsade vo svete mas v studiach Mac.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #32 kedy: 05. November , 2010, 11:29:04 »

Mne pada Windows 7 prave tolko, co Mac OS X v robote, cize vobec.

Su tam nejake rozdiely v jadre operacneho systemu, ktore hraju v prospech Mac-u. Napr. v hocjakom linuxe nepotrebujes ziadny zvlastny ASIO ovladac a podporu ASIO na zvukovej karte na dosiahnutie nizkej latencie, staci, co ponuka operacny system. A OS X vychadza z podobnych zakladov (FreeBSD), takze ma vsetky tie vyhody. Zhruba tak?
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #33 kedy: 05. November , 2010, 11:34:10 »

nevravim ze AMD je zle...... aj na inteli som uz mal problem.... ale vyriesil som ho...zatial co na amd dakedy nie su problemy vobec...ale videl som to castejsie.. a dakedy sa to nedalo vyriesit.....

mac ma lepsie vyriesenu pracu so zvukom... stabilita a tak....ale pri obmedzenom rozpocte urcite odporucam.. pc....lebo na rovnaku pracu potrebujes na mac viac ako dvojnasobok penazi....

freeze track, bounce ... v kazdom programe sa to nazyva inak..... ale ano vyresi to problem s vela efektovanymi trackmi...ale zasa je to trosku horsia praca s tym....

to martinlm .... nejde o celkove padanie win..ale napriklad sa stane na win ze DAW padne...alebo prestane odpovedat a tak...... samozrejme nie kazdemu...tebe sa to nemuselo stat....ale na mac som to este nevidel....

a to s tymi linuxami nie je az tak celkom pravda.....pretoze praveze v linuxoch nie je jadro stavane na realtime prasu s audiom...ale je skoro pre kazdy linux aj kernel s realtime pracou...... ja osobne by som ale linux na toto nepouzival lebo hlavne pre zaciatocnika by to bola smrt to vobec nastavit aby mu to bezalo...

OT: co robis martin v praci na MAC-u
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #34 kedy: 05. November , 2010, 11:37:51 »

Napr. v hocjakom linuxe nepotrebujes ziadny zvlastny ASIO ovladac a podporu ASIO na zvukovej karte na dosiahnutie nizkej latencie, staci, co ponuka operacny system.

Toto nie je až tak úplne pravda.  Linux je na tom síce lepšie s latenciou "out of box" ako Win, ale ne seriózne použitie  sa zvykne používať špeciálne  realtime low latency jadro.  Niektoré distribúcie zamerané na prácu so zvukom/médiami napr. Ubuntu Studio ho majú zámerne od začiatku.  Zdravíčko
Zaznamenané
Marek-TT
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #35 kedy: 05. November , 2010, 11:45:04 »

Branko to ze vsade vo svete sa to v studiach pouziva to viem :D ale neslo mi do hlavy ze preco... je mi jasne ze MAC by mal byt a aj je stabilnejsi... ale zas dobre porobeny komp ti vie tiez bezat stabilne...  Ale tak nieco na tom bude ked sa Mac tak vo velkom pouziva prave na pracu v studiach.  Bavím sa skvele

A Martin dakujem za vysvetlenie, ja mam tiez ten nazor ze Win7 moze tak isto bezproblemovo slapat/resp padat ako MAC. Zalezi na tom kto je medzi nim a stolickou  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #36 kedy: 05. November , 2010, 11:50:21 »

Branko to ze vsade vo svete sa to v studiach pouziva to viem :D ale neslo mi do hlavy ze preco... je mi jasne ze MAC by mal byt a aj je stabilnejsi... ale zas dobre porobeny komp ti vie tiez bezat stabilne...  Ale tak nieco na tom bude ked sa Mac tak vo velkom pouziva prave na pracu v studiach.  Bavím sa skvele
...
To je asi taka otazka, ze preco sa na surove maso pouziva normalny kuchynsky noz a nie priborovy nozik.  Som frajer

Spytaj sa Misa kola, co hovori na MAC vs. Win v studiu.  Bavím sa skvele Z vlastnych skusenosti nechcem v studiu Win, lebo dosla mi trpezlivost to stale restartovat, cakat, instalovat, dokonca niektore pluginy, ktore idu pod MAC nejdu na Win v pro toolse. Žmurk
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #37 kedy: 05. November , 2010, 11:58:32 »

dokonca niektore pluginy, ktore idu pod MAC nejdu na Win v pro toolse. Žmurk

ale to predsa vobec nemusi byt chybou win
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #38 kedy: 05. November , 2010, 12:23:28 »

A Martin dakujem za vysvetlenie, ja mam tiez ten nazor ze Win7 moze tak isto bezproblemovo slapat/resp padat ako MAC. Zalezi na tom kto je medzi nim a stolickou  Bavím sa skvele

Mozno je to medzi stolickou a userom. Kazdpadne pouzivam Windoze od verzie 3.0 a uz vtedy bol lepsi Warp OS/2, ktory dobehli mozno az vo verzii XP. No a bezproblemovy Windoze som este bohuzial nezazil. Najlepsie behal XP, Vista bol krok spat a tento W7 tiez ma muchy... nabuduci rok vyskusam iMac a uvidim... cele je to o produktivite v praci. Uz som zostarol a nepotrebujem ziadne geekoviny, staci ak ma nebude comp obmedzovat v praci.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #39 kedy: 05. November , 2010, 12:30:45 »

mno urcite intel....s amd su problemy hlavne ak je to viacjadro....

Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #40 kedy: 05. November , 2010, 12:46:36 »

(...) OT: co robis martin v praci na MAC-u
Uplne vsetko :) Len nejake veci ohladom webov a tak.
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #41 kedy: 05. November , 2010, 15:17:42 »

na inspiraciu :)

http://www.sevenstring.org/forum/recording-studio/128551-show-us-your-home-studio-setup.html
Zaznamenané

Marek-TT
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #42 kedy: 05. November , 2010, 15:46:21 »

Sorry za OT ale toto sa k tej dnesnej diskusii hodi  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 06. November , 2010, 11:22:48 »

To je asi taka otazka, ze preco sa na surove maso pouziva normalny kuchynsky noz a nie priborovy nozik.  Som frajer

Spytaj sa Misa kola, co hovori na MAC vs. Win v studiu.  Bavím sa skvele Z vlastnych skusenosti nechcem v studiu Win, lebo dosla mi trpezlivost to stale restartovat, cakat, instalovat, dokonca niektore pluginy, ktore idu pod MAC nejdu na Win v pro toolse. Žmurk

Branko ty uz nemel, to sa niekedy fakt neda citat, co z Teba vyleze. ty uz o jakych skusenostiach hovoris ? ty mas skusenosti, ze mal si doteraz v studiu win PC a stale si ho restartoval ? v akom studiu ty mas taketo bohate skusenosti s pracou v oboch prostrediach ? ake pluginy co nejdu na jednej alebo druhej platforme ? vymenuj ich. ale take, co su urcene pre obe platformi a napriek tomu nejdu. lebo je X Y Z pluginov pre win prestredie, ktore zase nejdu na Apple. neviem, coho je v studiach vacsina a ani ma to zase az tak nezaujima. ale poznam X win PC studii s vysledkami, ake som trebars z mne znamych Apple studii nepocul. vsak to je uplne jalova debata cele toto, blbe pocitace a blbe procesory a blbe operacne systemy. ja som na Apple nikdy nerobil. zvacsa citam od dlhodobych uzivatelov na nete maximalne pozitivne ohlasy, ale mozes mi verit, ze obcas sa najdu aj negativne skusenosti a nemam pocit, ze by ich pisali uplni kok*ti... a ze sa zase nad Tvojimi prispevkami rozculujem krista  Nechajte ma vydýchať na niektorych forach je funkcia ignore usera, niekedy lutujem, ze si tu nemozem povypinat koho chcem  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #44 kedy: 06. November , 2010, 11:27:24 »

Branko ty uz nemel, to sa niekedy fakt neda citat, co z Teba vyleze. ty uz o jakych skusenostiach hovoris ? ty mas skusenosti, ze mal si doteraz v studiu win PC a stale si ho restartoval ? v akom studiu ty mas taketo bohate skusenosti s pracou v oboch prostrediach ? ake pluginy co nejdu na jednej alebo druhej platforme ? vymenuj ich. ale take, co su urcene pre obe platformi a napriek tomu nejdu. lebo je X Y Z pluginov pre win prestredie, ktore zase nejdu na Apple. neviem, coho je v studiach vacsina a ani ma to zase az tak nezaujima. ale poznam X win PC studii s vysledkami, ake som trebars z mne znamych Apple studii nepocul. vsak to je uplne jalova debata cele toto, blbe pocitace a blbe procesory a blbe operacne systemy. ja som na Apple nikdy nerobil. zvacsa citam od dlhodobych uzivatelov na nete maximalne pozitivne ohlasy, ale mozes mi verit, ze obcas sa najdu aj negativne skusenosti a nemam pocit, ze by ich pisali uplni kok*ti... a ze sa zase nad Tvojimi prispevkami rozculujem krista  Nechajte ma vydýchať na niektorych forach je funkcia ignore usera, niekedy lutujem, ze si tu nemozem povypinat koho chcem  Nechajte ma vydýchať
Do pice Rasto :) kokotiny taras momentalne. Predstav si, ze pracovat v studiu pod Winom je katastrofa, neustale mrznutie, neustale restarty - cakanie - cas - p*čovina. Odkedy v studiu, kde chodim nahravat je Mac, tak praca ide ovela plynulejsie, bez zbytocnych strat a hlavne vsetko ide hladko. Nerozumiem sa az tak hlbkovo, takze ti neviem povedat preco to je tak, ale je to tak. Vylez obcas z pivnice a popozeraj sa, v com pracuju ostatne studia, a PRECO ASI ? pice rasto, ze sa tak musim jebat na vcas rana.  :)
 Na zdravie!

Si uz nervozny z kazdej kokotiny, tebe nevadi, ze tu obhajujes nieco svoje, ale vadi ti ak nieco obhajujem ja. maj v pici a uzivaj si sobotu.
« Posledná zmena: 06. November , 2010, 11:28:34 od Branko » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.