Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 10:25:26
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Helloween, Stratovarius - HLOHOVEC  (Prečítané 11000 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #45 kedy: 04. Február , 2011, 09:09:53 »

zavazna filozoficka otazka zostava... ze ci zahranicna kapela hrajuca v hlohovci moze byt dobra   Nechajte ma vydýchať

to je fakt iba filozoficka otazka. Ten priestor v Hlohovci bol maximalne vyhovujuci. Hala je nova, resp. zrekonstruovana, kapacitne na taketo koncerty akurat, dobre hajzle, parkovat sa dalo a polohovo to bolo tak, ze nikto z BA, TN, TT a NR sa nemohol stazovat, ze je to daleko.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #46 kedy: 04. Február , 2011, 09:17:59 »

zavazna filozoficka otazka zostava... ze ci zahranicna kapela hrajuca v hlohovci moze byt dobra   Nechajte ma vydýchať

natasha bedingfiled mala hrat v hliniku nad hronom ci kde to nie?
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #47 kedy: 04. Február , 2011, 11:30:09 »

natasha bedingfiled mala hrat v hliniku nad hronom ci kde to nie?
sak prave, ked uz ma interpret "pohrobkovsky status" tak mu manazment zabookuje cokolvek, lebo je to lepsie jak nic. ale ze ci ten status nesuvisi aj s kvalitou, pripadne aktualnostou (min. u helloween) je druha vec
Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #48 kedy: 04. Február , 2011, 11:40:31 »

sak prave, ked uz ma interpret "pohrobkovsky status" tak mu manazment zabookuje cokolvek, lebo je to lepsie jak nic. ale ze ci ten status nesuvisi aj s kvalitou, pripadne aktualnostou (min. u helloween) je druha vec
To, ze je nejaka kapela na scene dlho este neznamena, ze nie je aktualna.

Dufam, ze si nenarazal na Helloween aj v suvislosti s kvalitou?
« Posledná zmena: 04. Február , 2011, 12:02:58 od Drvic » Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #49 kedy: 04. Február , 2011, 11:54:16 »

ale naco to riesis, ze kde hraju? Organizator chce dotiahnut kapelu na slovensko a management kapely mu da podmienky typu aku kapacitu by mal mat ten priestor a vypytaju si honorar. Na organizatorovi je posudit, ci sa im taka akcia oplati robit a spravi si prieskum navstevnosti. Ked usudi, ze do Hlohovca pride 3 tisic ludi, tak pridu hrat tam. Helloweenu je uplne jedno ci hraju v Bratislave, alebo v Zavadke nad Hronom, oni potrebuju honorar a ludi.

ak by organizator usudil, ze na helloween pride 10 tisic ludi, tak ich da do Incheby, ale jasne, ze na nich tolko ludi nikdy nepride.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #50 kedy: 04. Február , 2011, 13:27:54 »

paliho serie ze mu ten koncert preto usiel  Bavím sa skvele
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #51 kedy: 04. Február , 2011, 14:10:37 »

paliho serie ze mu ten koncert preto usiel  Bavím sa skvele
sak to, ked uz na iron maiden som sa nedostal, tak aspon ten helloween (u mna tesne za maidnami)
Zaznamenané
Alfonz2
pravidelný návštevník
Príspevkov: 337

...

« Odpoveď #52 kedy: 22. Február , 2011, 21:01:39 »

na epg.sk sa objavilo

Ako to vlastne bolo a ktorý je vlastne dôvod Huh!

2.2.2011. Skupina Helloween ruší 5 nemeckých koncertov. Andi Deris je chorý. Pokiaľ sa na to pozrieme takto, je možné, že to všetko začalo už pred Prešovom a Hlohovcom. Ale má šancu vyliečiť sa aj Timo Kotipelto, ktorý bol chorý evidentne už v Hlohovci – aj naživo to bolo vidieť. Za Helloween: Veď už Markus Grosskopf a Saša Gerstner už v Hlohovci mali sólo šatňu nazvanú „karanténna miestosť“.

Kapela jazdí turné v spoločnom tourbuse. Tu je jasné, prenos čohokoľvek vzduchom je možný.

„Ale veď už od rána hľadali dôvod prečo nevystúpiť“
„Od rána boli nejakí nasratí“ … Jasné, veď už hrozilo že keď prepukne epidémia, turné je v háji. Na margo toho by som rád napísal, že v Hlohovci sme boli počas koncertu Helloween požiadaní o zavretie vonkajších dverí na hale. Tie však fungovali na fotobunku a aj keď ich správca haly nechal zatvárať na fotobunku, ľudia/fanúšikovia, ustavične chodili fajčiť = stále dnu a vonku, a teda hala bola vetraná studeným vzduchom. Dvere boli od Andiho 46 metrov a medzi nim a dverami bolo cca 2800 fanúšikov, hostí, obsluhy, ochrankárov, technikov, ktorí už cez predošlé kapely nadýchali do prekvapivo vykúrenej haly ďalší teplý vzduch. Avšak, toľko ľudí zase môže priniesť aj vírusy...

Helloween odohrali po Prešove jeden koncert a už to predsa len nutne doľahlo aj na Andiho. Každý vírus má aj inkubačnú dobu.

V Prešove väčšina kapely ani nevyliezla z autobusu.

Určite nemôžme obviniť kapelu z toho, že niekto ochorie, prípadne viacerí. Zima je v januári vrtkavá, prituhlo, takže ochorie každý kto prechladne alebo je citlivejší. Avšak, pokiaľ by to bolo aspoň trochu objektívnejšie, malo by byť vypovedané všetko. Nielen „vina organizátora“.

Avšak, skupina sa musí chovať podľa toho, ako jej šéfuje tourmanažér. Aby nebola ohrozená, aj čo sa týka zdravotných problémov. Takže, žiaľ, že Prešov bol už ďaleko od stredu turné, ale možno si povedali, nejak toto nahradíme, preliečme sa, ale Nemecko musíme odohrať. Veď tam hrozia vysoké pokuty. Tu sa v hale niečo nájde aby sa to dalo odložiť.

Je jasné že skupina koncert nahradiť musí. Ale určite aj chce. Prešov bol proste zhodou okolností, nepríjemnou.

Ohľadom volania na políciu. Po požiadaní tourmanažérom, aby som zistil, či bude možné s našimi ochrankármi a zvýšeným počtom policajných hliadok pokúsiť sa niekoľko stovák (700-1000) ľudí do haly nepustiť, som tak urobil. Vysvetlil som, že potrebujem info, či sa dajú posilniť hliadky, keďže pri tomto riešení sú jasné nepokoje. Najpv sa dalo odohrať pre 2300 ľudí, potom 2000. Potom už nie.
Avšak, aby som nezhodil tourmanažéra, už vtedy povedal, že bude aj náhradný koncert pre tých ľudí, ktorí by sa do haly nevošli. Polícia mala odpoveď skôr nie, pretože akcie máme oznamovať vopred /čo bolo oznámené/ avšak toto bola neštandardná otázka ku neštandardnej požiadavke. Isteže bolo v záujme koncertu vnútri haly možné zvýšiť počet SBS-károv, avšak Nemci to začali baliť po 16-tej a aj to mi do našej produkčnej miestnosti prišli len povedať naši spolupracovníci.
Aby som videl prípadnú reakciu tourmanažéra, na chvíľu som stopol balenie vecí z pódia a tá bola samozrejme veľmi rýchla a tvrdá. Bolo mi viac ako 3x za sebou vynadané a stavbári dostali v zápätí ponuku od tourmanažéra, že ich platí on, za 10 € na hodinu, v hotovosti. Aby mu to čo najrýchlejšie pomohli zbaliť a všetci mohli odísť. Podľa plánu sme nechali ľudí za naše peniaze pracovať ďalej, aj keď v náš neprospech.
Avšak, doteraz nikto nikde nespomenul, že ľudia by sa do haly reálne boli zmestili, pretože na sedenie by bolo pustených cez 1100 ľudí, vrátane malej tribúny. Celková kapacita sedenia je takmer 1500, a pri veľkej účasti už vraj bolo na veľkej tribúne 1800. Síce sedeli „všade“, ale bolo. Plocha mala kapacitu podľa prepočtov našich zvukárov a našich skúseností (12 rokov) cca 2500 ľudí a na ploche by bolo ľudí do 2000. Avšak čísla, ktoré nám uviedol zástupca haly, predpokladám, už nikdy nikde nevysloví.

http://helloween.org/home/200-deutschland-konzerte-bis-060211-abgesagt-update.html
presun nemeckých koncertov...

To že v Prešove padli slová o kapacity haly 3000 a nakoniec šlo o údaj, ktorý nemohol zástupca haly potvrdiť na papier, to už nikoho nezaujíma. Nemalá strata, ktorá vznikla nekonaním koncertu organizátorovi, taktiež nezaujíma nikoho. Totiž všetky náklady na koncert boli vyplatené. Kapely mali hotové jedlá, veď sa im to varilo na mieste a podľa požiadaviek... Aj keď sa nehralo. Preto je nutné koncert odohrať, a to chce aj kapela, aj usporiadateľ. Je toho ešte veľa nevypovedaného, takže snáď sa momentálne nepohodnuté strany dohodnú a urobia všetko pre fanúšikov. Zisk, ako si mnohí môžu myslieť, aký by bol veľký, vďaka minutým nákladom nehrozí, ale Helloween/Strato to majú zaplatené.

Samozrejme, že sa vyskytli aj názory o chamtivosti organizátora bažiaceho po zisku. Keďže predaj vstupeniek šiel len do toho čísla, ktoré bolo oznámené ako možné halou, a aj mailom z 20.1. manažmentu Helloween, je jasné, že sme si nemohli ani nechceli ísť do extrému a predať viac vstupeniek. Týždeň bolo avízované, že vstupenky navýšené nebudú, z bezpečnostných dôvodov. V žiadnom prípade nebolo predaných „niekoľkonásobne viac vstupeniek na koncert, ako je kapacita haly !“ Aj keď sa to javí tak, že záujem stále bol.

Určite, že je najlepšie urýchelene dať náhradný termín koncertu, keďže je tu dokázateľný záujem kapely aj organizátora. Na ťahu je však manažment skupiny.
Zaznamenané

katocaster, Zdenek Vavruša strat, Dowina DE111 LE --> JTamps 808 screamer, TC Nova repeater, TC Polytune, Cry baby --> Koch Studiotone
GUITAR CABLE SHOOTOUT - http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
Test tubescreamerov - http://youtu.be/h-ssot8PSRI
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #53 kedy: 22. Február , 2011, 23:33:50 »

Kks ako keby to pisal Dezo v druzine za trest. Hrozne to je napisane.
« Posledná zmena: 22. Február , 2011, 23:34:10 od Misko » Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.