pikino22
nováčik
Príspevkov: 7
|
|
« kedy: 15. Február , 2011, 23:51:07 » |
|
Mám na mojej Ibanezke uvolnené kolíky ladiace ... také vykývané sú alebo čo ... takmer všetky a ten pre Gstrunu je rozkývaný najviac... a G struna sa mi rozladzuje najviac ... tak mam pocit že to spolu suvisi .. ako to mam utiahnuť aby som nič nepokazil? .. konkretne su vykyvané tie časti do ktorých sa prevliekajú struny .. sú rôzne rozkývané
|
|
« Posledná zmena: 15. Február , 2011, 23:51:48 od pikino22 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 16. Február , 2011, 10:40:41 » |
|
Vyber strunu a dotiahni tu maticku, ktora drzi ten kolik. Potom mozes dotiahnut skrutku na kluci, pre lepsi chod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 16. Február , 2011, 11:13:52 » |
|
on mysli ten stred, na ktory sa mota struna.. ze to ma trochu volu, ked das dole strunu. imho je to normalne a nijako to nevadi funkcii ladiacej mechaniky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 16. Február , 2011, 11:20:01 » |
|
on mysli ten stred, na ktory sa mota struna.. ze to ma trochu volu, ked das dole strunu. imho je to normalne a nijako to nevadi funkcii ladiacej mechaniky
Ibaže by vadilo. Ale nie tiež sa mi to vyklá na niektorých gitarách a ladí to pohode.
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 16. Február , 2011, 11:22:26 » |
|
Mám na mojej Ibanezke uvolnené kolíky ladiace ... také vykývané sú alebo čo ... takmer všetky a ten pre Gstrunu je rozkývaný najviac... a G struna sa mi rozladzuje najviac ... tak mam pocit že to spolu suvisi .. ako to mam utiahnuť aby som nič nepokazil? .. konkretne su vykyvané tie časti do ktorých sa prevliekajú struny .. sú rôzne rozkývané ze sa to hegla az tak nevadi. tebe sa struna rozladuje skorej preto, ze ju nemas pekne rovnomerne navinutu (nie na vela zavitov zbytocne a treba tu strunu riadne vytahat a potom az naladit, ked po tahani nepusta) alebo este mozes mat nekvalitny nulty prazec, na ktorom sa to drhne. struna G byva problem vzdy...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. Február , 2011, 11:42:32 » |
|
keď sme už pri tom prečo sa najviac rozlaďuje a fušuje Gčko?
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 16. Február , 2011, 11:53:31 » |
|
Moze to byt sposobene AJ zlym zabrusenim nulteho prazca. Hlavne u Gibsnov, kde struny na hlave idu sikmo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pikino22
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 16. Február , 2011, 11:57:44 » |
|
a ked mi drnčí struna? ... to čo znamena?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 16. Február , 2011, 12:08:31 » |
|
a ked mi drnčí struna? ... to čo znamena?
Hocico. Nizko struny, zle zabrusene prazce...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. Február , 2011, 12:13:38 » |
|
kedze neni vynute, tak sa do nulteho prazcu nezakusne, ako hrubsie struny. zaroven, kedze je z nevynutych najhrubsie, tak ma v drazke najvacsiu treciu plochu z tenkych troch strun. preto sa na nultom prazci najviac drhne prave G.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 16. Február , 2011, 12:35:48 » |
|
kedze neni vynute, tak sa do nulteho prazcu nezakusne, ako hrubsie struny. zaroven, kedze je z nevynutych najhrubsie, tak ma v drazke najvacsiu treciu plochu z tenkych troch strun. preto sa na nultom prazci najviac drhne prave G.
díky takto som sa nad tým nezamýšľal a keď robí to isté aj na floyde?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. Február , 2011, 12:41:04 » |
|
díky takto som sa nad tým nezamýšľal a keď robí to isté aj na floyde?
neviem, dostal si ma ale je pravda, ze aj na floydoch byva G obcas problem... ono to moze byt aj tym, ze gecke staci mala zmena pnutia a najviac sa na nej prejavi rozdiel v ladeni, takze preto byva s nou problem - len tak hadam... ked som mal na floyde kedysi vydrate tie hrany, co to na nich cele plava, tak na gecke sa to prejavilo najviac, ked sa floyd nevracal spravne naspat (zamok drzal dobre), aj ked vsetky struny sa logicky nevracali naspat rovnako... ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 16. Február , 2011, 12:46:10 » |
|
ale je to také čudné by som povedal, o niečo viac je tón mimo, keď je celý floyd mimo to môže byť tým pnutím, ale aj keď si to pozrem podľa ladičky tak aj keď je to približne rovnako rozladené to Gčko viac bije do uší, ako keby boli na to citlivejšie uši na rozdiel tých frekvencií tam, alebo inak si to neviem predstaviť prečo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pikino22
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 16. Február , 2011, 13:49:13 » |
|
daktore lacne floydy sa nekedy nevratia uplne na svoje miesto tak potom zneju rozladene. .tiež mam ten problem tak už nepoužívam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. Február , 2011, 13:54:50 » |
|
Nejedná sa ani o lacné gitary, ani o lacný hardware, toto robia všetky gitary do určitej miery. Je to začarovaný G spot.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 16. Február , 2011, 14:02:06 » |
|
hmm niekde som davnejsie cital ze je to frekvenciou tej struny ze vlastne normalne by mala byt prirodzene vynuta v danej hudbke ako tomu je na akustikach.. proste ze to je nejake nachylne o to viac na rozne na vykyvy jak uz rasto spomenul tym ze je prva tenka v poradi.. uz ta ista hrubka struny ked sa podladi do Ges o pol ton dole tak robi ovela mensie problemy, niekde o tom pisal aj pan Gildenlow z kapely Pain of Salvation ze preco si dal robit nejaky speci mayones co ladi jak baritonku aby sa vyhol Gcku a ma tam Ges
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 16. Február , 2011, 15:56:57 » |
|
...co ladi jak baritonku aby sa vyhol Gcku a ma tam Ges ... Ges, ten gitarista od Ozzyho ? Ci ten je Gas.. aha..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duger
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 16. Február , 2011, 16:35:48 » |
|
zaujimave... ja čo som mal dokopy 4 gitary tak tiež na všetkych G-čko sa najskôr rozladovalo.. a na jednej aj ladiaca mechanika bola taka čudna z nej vyšlo take.. :D jak keby velmi hlboko bolo to čo sa toči
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 16. Február , 2011, 16:44:55 » |
|
Ges, ten gitarista od Ozzyho ? Ci ten je Gas.. aha.. ges-tap-o
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vlado
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 17. Február , 2011, 15:20:28 » |
|
Tiez sa mi najviac rozladuje Gcko az som si myslel ci nemoze byt chyba v danej mechanike a ako vidim, asi nie..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PigDog
Hosť
|
|