Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 20:33:18
Anketa
Otázka: Co by Vas najviac zaujmalo ? ( vhodne si aj precitat temu, pre ujasnenie moznosti )
Harmonia - akordy, ich postupnost a vsetko okolo v podstate tvorbe skladby
sola - Rozobratie slavnych sol, co, kde ako a preco bolo pouzite
ine - napisat do temy

Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Co vas zaujima?  (Prečítané 19368 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #45 kedy: 22. Máj , 2011, 01:14:58 »

Tempo a drzanie tempa je ina tema. skor som to pocitanie myslel pri tvorivom procese, tam nieje velmi priestor pre nejake kalkulovanie pri vymyslani polyrytmickych struktur na zaklade nejakych teorii, tam to musi ist samo. ked sa ale ucim nieco cudzie tak tam sa samozrejme aj napocitam kym nepochopim a nezapamatam si tu strukturu, to je zasa o inom. alebo kazdi mysli a pise o niecom inom?
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #46 kedy: 22. Máj , 2011, 02:39:45 »

.. inak mna by zaujimalo ze ako funguju napriklad polyrytmy resp teda ako je dobre pre gitaristu si nieco take ratat..

hmm..co som pozeral videa nejake tak, je to asi tak ako som si aj myslel..urcite si to neratat tie lamacky, ale vediet si to povedat, vyslabikovat...teda ja to robim tak, a hlavne to napocuvanim pochopit :-D neviem si predstavit ako by sa taka fajnova rychla polyrytmika dala ratat raz dva tri styri pat a pol, raz dva tri styri pat.. :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #47 kedy: 22. Máj , 2011, 08:50:51 »

ja trenujem a cvicim, ale nepocitam pri tom nic a boliet ma zatial nic neboli, akurat obcas trpnu ruky ale to nie z gitary a polyrytmov
ja som myslel trenovat to privieranie vtaka :D inak na rytme je najlepsie to ze vobec nemusis mat gitaru pri sebe. Mozes proste lezat na plazi s pivkom v ruke a cvicit polyrytmy.
Cely figel polyrytmov je len to ze zoberes nejake rytmicke hodnoty napr trioly a das ich do skupin inak ako je bezne,teda das ich napr do skupiny po 4. Teda mas triolovy pohyb ale zahras akcent na kazdej stvrtej. Tym ti vzniknu vo 4/4 takte v podstate 3 akcenty takze si dostal pomer 3:4 napr. Cize polyrytmus vzinkol takt ze zneju akokeby 4/4 a 3/4 takt sucasne a na prvej sa vzdy stretnu.
« Posledná zmena: 22. Máj , 2011, 08:57:31 od Lubo » Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 22. Máj , 2011, 08:54:19 »

Tempo a drzanie tempa je ina tema. skor som to pocitanie myslel pri tvorivom procese, tam nieje velmi priestor pre nejake kalkulovanie pri vymyslani polyrytmickych struktur na zaklade nejakych teorii, tam to musi ist samo. ked sa ale ucim nieco cudzie tak tam sa samozrejme aj napocitam kym nepochopim a nezapamatam si tu strukturu, to je zasa o inom. alebo kazdi mysli a pise o niecom inom?
Ani ne o inom. Problem s tempom samozrejme je kvazi ina tema, len tempo a rytmus su v praxi poprepletane veci a casto za vypadnutim z tempa stoji neorientacia sa v rytmoch. Tak nejak som to myslel... ze ked nerozumies ako a preco je dana nota umiestnena na tom a tom mieste, tak skor to hras zle nez dobre.

ja som myslel trenovat to privieranie vtaka :D inak na rytme je najlepsie to ze vobec nemusis mat gitaru pri sebe. Mozes proste lezat na plazi s pivkom v ruke a cvicit polyrytmy
Presne tak,  robim to uz roky  Bavím sa skvele ale nie vzdy vyda ze na plazi  Je mi do plaču
« Posledná zmena: 22. Máj , 2011, 08:55:34 od Pablo Woozy » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #49 kedy: 22. Máj , 2011, 09:45:16 »

Polyrytmus si zabil
Zaznamenané

samaelilith
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

Gu!tArt Nixon

« Odpoveď #50 kedy: 03. Jún , 2011, 20:55:38 »

ja na plazi balim zeny.. podla mna by bolo dobre rozobrat techiku, ako zbalit zenu s pomocou gitary.. na ake skladby baby letia a preco.. ale neviem ci na toto mas potencial  Beeee

Ked uz tu ludia spominaju "rozobrat slavne sola", tak by mozno nebolo odveci "rozobrat slavne riffy". Nechapem, ze kazdy jeden riff od Nuna Bettencourta proste zeriem.. ako to ten chlapik robi?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #51 kedy: 03. Jún , 2011, 21:09:49 »

... tak by mozno nebolo odveci "rozobrat slavne riffy". Nechapem, ze kazdy jeden riff od Nuna Bettencourta proste zeriem.. ako to ten chlapik robi?

jasne, Nunove riffy su neskutocne, takisto Dimebagove... ale neviem neviem, ako sa to da rozobrat, to je cisto o kreativite a fantazii by som povedal...

Zaznamenané
proton
pravidelný návštevník
Príspevkov: 339

« Odpoveď #52 kedy: 07. Jún , 2011, 13:13:52 »

jasne, Nunove riffy su neskutocne, takisto Dimebagove... ale neviem neviem, ako sa to da rozobrat, to je cisto o kreativite a fantazii by som povedal...

jo je to ubercool,na taketo riffy treba mat feeling a funky v krvi  Bravooo
Zaznamenané

the hourglass is never right side up...
kuko6
pravidelný návštevník
Príspevkov: 171

« Odpoveď #53 kedy: 27. Jún , 2011, 23:59:40 »

bude z toho nieco ? ..tak uz som sa na to tesil
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #54 kedy: 28. Jún , 2011, 00:10:18 »

jo je to ubercool,na taketo riffy treba mat feeling a funky v krvi  Bravooo
no podľa mňa sú tí dvaja gitaristi od funky veľmi vzdialení
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #55 kedy: 28. Jún , 2011, 10:42:07 »

no podľa mňa sú tí dvaja gitaristi od funky veľmi vzdialení

kto ? nuno ? urcite nie  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 24 otázok.