Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Mutnutie - Úder za kobylku

Started by Janio, 22. Júl , 2011, 09:30:48

kaolko

Janio ale sak ty si pisal ze chces vediet jak sa hra to 'X' .. tak co sa tu bavime o palm mute ked sme ti povedali ze 'X' neni palm mute..  palm mute sa oznacuje P.M. a hra sa tak ze rukou ktorou hras trsom sucasne pri udere tlmis strunu vo vzdialenosti co ja viem 1cm od kamenov kobylky .. tam kde su struny uchytene ..

X -  rake note
PM - palm mute

kaolko

styrioci

Quote from: Janio on 22. Júl , 2011, 14:09:55
styrioci
Tlmím zahrám, ako ? Nepochopil som... :(

no ako asi zatlmis struny hmatnikovou rukou? chytis ich tak aby nezneli, cize nepritlacis ani na hmatnik aby zneli tony na prazcoch, ani aby nezneli prazdne struny. ludovo - polozis tu smradlavu, captavu paprcu na zagebuzene struny

mario bross

ale ked si pozriete to video, tak to neni ani jedno z tych technik co tu boli spomenute, on bucha do strun aby si robil nejaku rytmiku iba..

kaolko

ale je.. .sak normalne tlmis lavou rukou tymi ohnutymi bruskami a vnutrom ruky tie struny jak som pisal hned v prvom poste.. . to ci hras alebo nehras este nejaky ton uz je na tebe.. napriklad aj kapela Nevermore mala na zaciatku jedneho songu taky sound proste.. hrabanie do strun s tym ze nehras konkretny ton a len tlmis.. a vobec.. to video co dal miso kolo je rake-ing.. http://www.youtube.com/watch?v=7BLg52DMOec

mario bross

no mne sa zda, ze japonec si nic netlmi na lavej ruke a iba pravou buchne do strun, cize to je tiez rake ?

kaolko

aha video s japoncom som nekukal.. inak aj ten uder pravackou do strun zovretou rukou by sa dal povazovat za 'rake' resp oznacit kludne aj x lebo to znaci vsetky perkusivne tony v taboch vacisnou..

Ergo

Quote from: Janio on 22. Júl , 2011, 14:09:55
Hou trošku sa to tu rozbehlo takže postupne:
Ergo
To je to isté ako to, čo sem dal Martinlm ? Osobne v tom ja nevidím rozdiel

Hej hej mas pravdu :laugh:, teraz pozeram ze som zle precital  :whistle:, som si pomylil ruky  :-\, v tom pripade by to bol palm muting.