Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 20:52:42
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 33 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mind the Gap  (Prečítané 108747 krát)
0 užívateľov a 27 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #90 kedy: 23. December , 2011, 13:39:04 »

yogi ma uplnu pravdu. V kapele ma byt jeden clen stanoveny na jeden typ nastroja. Ci uz sa tym riesi problem zladenia zvukov alebo aranzmanov.
Nehovoriac o tom, ze dalsi clen navyse v kapele zabera fyzicky miesto v skusobni, na podiu, v aute, musis terminy prisposobovat s dalsim clovekom, pripadny honorar delit vyssim delitelom a to len za to, ze mi niekto bude hrat kilecka pod solom urcite nestoji.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #91 kedy: 23. December , 2011, 13:46:26 »

yogi ma uplnu pravdu. V kapele ma byt jeden clen stanoveny na jeden typ nastroja. Ci uz sa tym riesi problem zladenia zvukov alebo aranzmanov.
Nehovoriac o tom, ze dalsi clen navyse v kapele zabera fyzicky miesto v skusobni, na podiu, v aute, musis terminy prisposobovat s dalsim clovekom, pripadny honorar delit vyssim delitelom a to len za to, ze mi niekto bude hrat kilecka pod solom urcite nestoji.

Fuuha zíram solo bez podmazu je uplne nahovno a toto isto pisu choromyselni solisti. to ze treba aj druhu gitaru chape x kapiel a tu sa teraz pise, ze vlastne by mal byt iba jeden clen na rovnaky druh nastroja. Kravina je mat 3 gitary, ale 2 do rockovej muziky, metalovej ( vacsina ) je potrebne. Ale samozrejme ked sa dobre spravi aranzman, ze je tam zas iny nastroj co to doplna ( klavir, harmonika... a napadol ma hned prvy Landa ). a kapely co maju jedneho gitaristu tak na albume je vzdy nahrata aj druha gitara, lebo by to nemalo plnost a na koncertoch je backstageovy
« Posledná zmena: 23. December , 2011, 13:47:19 od mario bross » Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #92 kedy: 23. December , 2011, 13:56:15 »

V Signe ste nemali dve gitary? V tom Alice Cooper cover bande nemate dve ci tri ci kolko gitar? Naco ked je to zbytocne?

Vcera som bol po dlhej dobe znova na skuske s kapelou, hned po prvom songu vsetci chalani ze huraaa, konecne to znova hra tak ako to ma hrat ....
Cize taketo univerzalne pravdy ci maju byt dve gitary, alebo tri, alebo jedna, su uplne odveci, zalezi od konkretnej kapely , pesniciek, aranzov, harmonii ....
Zaznamenané
yogz
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 137

« Odpoveď #93 kedy: 23. December , 2011, 13:57:11 »

s argumentami/dôvodmi ktoré spomenul Imbus nesúhlasím, no za svojimi si stojím, teda zatiaľ ste ma nikto nepresvedčili o opaku.

Dajte ešte je to celkom zaujímavá debata :)
Zaznamenané

"If you´re not part of the groove , you´re part of a problem!"
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #94 kedy: 23. December , 2011, 13:58:57 »

s argumentami/dôvodmi ktoré spomenul Imbus nesúhlasím, no za svojimi si stojím, teda zatiaľ ste ma nikto nepresvedčili o opaku.

Dajte ešte je to celkom zaujímavá debata :)

Mna nechcete? Aj gitaru mam , aj vysielacku dokonca :).
A viem kedy nemam hrat, kludne nebudem hrat aj cely koncert  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yogz
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 137

« Odpoveď #95 kedy: 23. December , 2011, 14:03:18 »

Mna nechcete? Aj gitaru mam , aj vysielacku dokonca :).
A viem kedy nemam hrat, kludne nebudem hrat aj cely koncert  Bavím sa skvele

ale ved si práve povedal že moc nechodíš ani na skúšky s R2D , a na skúškach by sme ťa potrebovali  Beeee
Zaznamenané

"If you´re not part of the groove , you´re part of a problem!"
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #96 kedy: 23. December , 2011, 14:09:22 »

Svoj nazor nestaviam do pozicie, ze iba takto to moze byt a vsetko ine je p*čovina, vobec nie. Jasne, ze zalezi od hudby a aranzov a v Signe boli dve gitary, lebo ta hudba bola od zaciatku tak stavana. MtG tak stavany nie je.

A kto hovori, ze solo bez podmazu je nahovno, tak nikdy nepocul ozajstne solo od ozajstneho gitaristu. Kto bol na koncerte Jeffa Becka vie o com hovorim.

PS. Ja s Alice Cooper revival nemam nic.
« Posledná zmena: 23. December , 2011, 14:10:06 od iMbUS » Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #97 kedy: 23. December , 2011, 14:13:18 »

PS. Ja s Alice Cooper revival nemam nic.

Sorry, poplietol som to :). Neviem preco som si myslel ze tam tiez hras.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #98 kedy: 23. December , 2011, 14:14:24 »

Sorry, poplietol som to :). Neviem preco som si myslel ze tam tiez hras.

mozno preto, ze som hral/hram s polovicou ich clenov :)
« Posledná zmena: 23. December , 2011, 14:14:51 od iMbUS » Zaznamenané

Mame nejake novinky.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #99 kedy: 23. December , 2011, 14:22:01 »

uff nechce sa mi reagovat  na vsetko ale poviem to len takto strucne:

- druha gitara nie je momentalne potrebna pretoze momentalne vsetky kompozicie si bez nej bohato vystacia, co sa mojej gitarovej linky tyka velakrat tam hram rozne 9kove, 11tkove kila, obraty, ktore chce clovek nechat vyzniet a nie zabit ich nejakou gitarou co tam bude riffovat bublaniny na spodku.. chcem sa vyhnut agru v style ze - henten riffuje a henten tam cinka nejake melodie do toho, pretoze radsej miesto druhej gitary to vieme nahradit casom zaujimavymi el. plochami a samplami

- ak by sme mali druhu gitaru, naozaj neviem koho by som chcel oslovit aby sa ku nam zanrovo aj ludsky hodil.. ano je tu pretlak gitaristov v BA.. ale ked si pozriem co hraju a chcu hrat tak si nemyslim ze by sa k nam hodili.. bud su to thrasheri, powerprogaci co chcu solovat a arpeggiovat..pripadne metalcore je teraz cool..

- tu nejde o moje ego ze by som trval na tom ze chcem byt sam v kapele, chalanom som povedal ze akonahle pride k situacii ze uvidime ze je potrebna budeme ju riesit, ale davat ju tam len preto aby sa nam znizili naklady na prenajom skusobne (ak to mam povedat takto blbo) je dost odveci.. ja som nikdy nebol autoritativny ani egocentrik aby som nedokazal pri sebe strpiet dalsieho gitaristu, prave naopak zatial som vzdy fungoval s jednym (vacsinou boli ovela menej cielavedomi nez ja, necvicili, akurat len kecali co sa kedy chcu naucit ale skladal som 95% napadov ja takze mam dovod si mysliet ze by to bolo aj v tomto pripade tak)

- a ano nechce sa mi hadat sa s dalsim clovekom a vysvetlovat mu ze - kkt toto je triola a nie 16tka pripadne riesit ze ci ten clovek ide pol songu krivo lebo sam sa musim strazit :)

radsej nebudem mat druhu gitaru a bude to zniet transparentnejsie cele..

momentalne pokoncertny nazor bol ze pomer ano voci nie co sa tyka druhej gitary je asi tak 5:24, dakujeme kazdopadne za prejavene nazory, druha gitara sa v dohladne teda riesit tak ci tak nebude

a inak my zas nehrame az tak tvrdu hudbu ze by sme ju tam vyslovene potrebovali.. ono je to dost popik si myslim..  nepotrebujem sa uberat cestou 90% tuzemskych kapiel ze zrazu rezeme HCcko a znieme tvrdo lebo metal musi byt iba tvrdy

co sa tyka sola bez podmazu.. uplne sa s tym viem stotoznit, novy song dokonca obsahuje aj solo a znelo to zatial uplne ok.. ono totiz aj to solo msui byt k veci a nie ze beham po hamtniku jak j*ebnuty vsakze Žmurk co sa tyka podmazu.. ja neviem ale napriklad taky kotzen nepotrebuje druhu gitaru, Toto taktiez hrava bez nej.. nebudem to riesit len preto ze niekto ma vzite nejake predstavy
« Posledná zmena: 23. December , 2011, 14:24:49 od kaolko » Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #100 kedy: 23. December , 2011, 14:25:33 »

bud su to thrasheri, powerprogaci co chcu solovat a arpeggiovat..pripadne metalcore je teraz cool..

Karol, ja som sa tam nenasiel...:/
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #101 kedy: 23. December , 2011, 14:26:19 »

mate proste milne vzitu predstavu ze metal = 2 gitary.. pritom mnohym kapelam by pomohlo kebyze sa jednej zbavia radsej.. hovorim u nas  nie ze Metallica a svetove kapely s takymi sa porovnavat nebudem lebo na to sme este moc malinki..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #102 kedy: 23. December , 2011, 14:27:18 »

Karol, ja som sa tam nenasiel...:/

ty si odrasteny HPSkar takze sa kludne zarad do kategorie powerprogaci.. to ze si sa uvedomil (na rozdiel od tvojho kolegu z exkapely) je dobre len pre teba :)
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #103 kedy: 23. December , 2011, 14:30:28 »

ale ňuňuňu, ty mi chces povedat, ze si sa neucil I Want Out, ked si mal 21? :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #104 kedy: 23. December , 2011, 14:32:21 »

ale ňuňuňu, ty mi chces povedat, ze si sa neucil I Want Out, ked si mal 21? :)

nie :) my sme mali najtwishe, kamelot maideny .. problem je ked to niekomu ostane do 28 rokov  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 33 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 23 otázok.