Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 09:59:23
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Praskanie potenciometra sposobene kablom  (Prečítané 1028 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
the_zako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

...and the blowjob is perfect last minute gift!

« kedy: 30. Január , 2012, 09:59:23 »

Zdravas

Mam problem s jednym kablom. Ked ho strcim do gitary pri otacani mi praska potenciometer volume na gitare. Skusal som dalsie 4 kable a s nimy to nerobi. Uz 3 krat som ho prepajkoval...neviem si rady. Cim to moze byt?
Zaznamenané

Drevo, káble, kde - tu žiarifka a dajaké tlačítka...
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #1 kedy: 30. Január , 2012, 10:33:30 »

Nazdar,

no najskôr kábel... Treba si zvážiť, akú má hodnotu a ak to nie je za cenu, za ktorú sa oplatí ho opravovať (vymieňať konektory, alebo whatever), tak zobrať pár prachov a v najbližších hudobninách kúpiť nejaký druhý kábel - taký, aby ti nerobil problém...

(ja som  napríklad začal používať Planet Waves Circuit Breaker, sú super, pretože nemajú pájkované spoje, takže keď sa niečo stane, iba odšróbujem konektor, skrátim kábel a našróbujem naspäť, čo mi zaručuje, že pri štandardnom užívaní ho mám aj na celý život...)

Možno ten kábel má blbú koncovku a nedolieha nejak dobre k samici, čo spôsobuje tieto ťažkosti, ťažko povedať, ale je to vec, ktorá nie je tak náročná, aby si ju skrátka nevymenil a išiel ďalej...

Good luck  Na zdravie!

Možno ti ešte odporúčiť preventívne vyčistiť potenciometre nejakým príslušným čistidlom (náš gitarista ich čistí Dunlop 65 na struny, pretože je to na kovy), ale existujú aj chytrejšie varianty  Žmurk
« Posledná zmena: 30. Január , 2012, 10:37:44 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
the_zako
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 30. Január , 2012, 10:48:34 »

Kabel je sommer novy, konektory neutriky...niezeby to bolo extra drahe, ale len tak druhy sa mi kupovat nechce. Skusim poriesit s predajcom nejaku reklamaciu abo co. Chcel som len vediet, ci sa ten problem neda nejako odstranit.

Inak teraz som zacal pajkovat pedalboard, a ked som kontroloval ci to je dobre, robi mi to iste kabel pre footswitch. dpc...rozmyslam ze robim chybu niekde pri pajkovani.
« Posledná zmena: 30. Január , 2012, 10:52:37 od the_zako » Zaznamenané

the_zako
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 31. Január , 2012, 11:34:12 »

Nakoniec praskal potenciometer. Ale kabel ma omnoho vyssiu kapacitu ako udaval vyrobca, preto to tak vyrazne pocut.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.