Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 03:26:48
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prazce z nerezu  (Prečítané 5237 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« kedy: 16. Február , 2012, 01:42:59 »

Ma niekto skusenosti s prazcami z nerezu 316L, cital som ze hraju svetlejsie ... je tam pocut velky rozdiel ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 16. Február , 2012, 02:23:26 »

cital som ze hraju svetlejsie

Prazce hraju?  Popiskujem si

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 16. Február , 2012, 02:36:27 »

... cital som ze hraju svetlejsie ...

svetlejsie ako co ?

inak je velky rozdiel, ci mas v hmatniku perletove gulky, trapezoidy alebo bloky. a samozrejme kazda perlet hra tiez inac...
Zaznamenané
Ozzyc
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 123

« Odpoveď #3 kedy: 16. Február , 2012, 07:33:03 »

poprosil by som zadefinovať slovné spojenie "veľký rozdiel"..
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 16. Február , 2012, 08:34:51 »

poprosil by som zadefinovať slovné spojenie "veľký rozdiel"..
odtialto:. . . . .. . . . .  . . . .  . . .  . . . .  . . . .  . . . . . .  . . . . . . .  .  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . .   . . . . . .. . .  . . . . . .    ..:az sem

mierka 1:10 000
Zaznamenané
Ozzyc
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 16. Február , 2012, 09:39:00 »

odtialto:. . . . .. . . . .  . . . .  . . .  . . . .  . . . .  . . . . . .  . . . . . . .  .  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . .   . . . . . .. . .  . . . . . .    ..:az sem

mierka 1:10 000
ďakujem,,  Na zdravie!
idem porozmýšľať, či chcem svetlejší alebo tmavší zvuk..
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #6 kedy: 16. Február , 2012, 09:43:23 »

ale sak az tak nelogicke to neni. ked je prazec z nejakeho materialu, co pohlcuje vibracie, tak ten zvuk bude skor skapinat. Ocel kedze je tvrda, tak by nemala vibracie az tak ovplyvnovat. ale riesit kvoli tomu este aj prazce je kokotina Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 16. Február , 2012, 10:03:04 od mario bross » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 16. Február , 2012, 09:45:42 »

Ked uz ideme do uplnej alchymie, mozno na tom kapanek daco bude, lebo ja osobne by som prisahal, ze super nizke a tenke prazce na late 60s/early 70s LP Customoch na ake som zvyknuty vyrazne ovplyvnuju feeling pri hre a tym aj zvuk nastroja.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Ozzyc
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 16. Február , 2012, 09:58:10 »

samozrejme, URČITE na tom niečo bude. tenšie a nižšie majú dopad na feeling (aj na ladenie, intonáciu,..), podľa toho ako človek ruky používa. a jasné, že pražce z gumy by nefungovali. ale proste toto riešiť je už cocotina podľa mňa.. to už asi človeka nebaví hrať na gitare, keď musí riešiť dôsledky zmeny (ani nie hrúbky, ale zloženia materiálu) pražcového drôtu. ja neviem, je mi to jedno,, nech si každý špekuluje o čom chce, ale toto už je extrém proste..
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #9 kedy: 16. Február , 2012, 13:58:47 »

ale sak az tak nelogicke to neni. ked je prazec z nejakeho materialu, co pohlcuje vibracie, tak ten zvuk bude skor skapinat. Ocel kedze je tvrda, tak by nemala vibracie az tak ovplyvnovat. ale riesit kvoli tomu este aj prazce je kokotina Bavím sa skvele

Ja ich chcem kvoli tomu ze sa nederu .. ja hram vela bendov a dost tlacim na struny no a po dvoch rokoch to opotrebenie us zacina byt citit   
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #10 kedy: 16. Február , 2012, 14:22:42 »

Ide o to, k čomu to chceš prirovnať. Každopádne čím tvrdší pražcový drôt, tým jasnejší zvuk. Ak si mal doteraz mäkké pražce, tak zvuk bude jasne čitateľnejší, ak si mal tvrdé pražce, tak ten rozdiel počuť možno ani nebudeš, ale bude tam.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 16. Február , 2012, 14:40:30 »

Ja ich chcem kvoli tomu ze sa nederu .. ja hram vela bendov a dost tlacim na struny no a po dvoch rokoch to opotrebenie us zacina byt citit   

no to uz je lepsia tema...

ake sa vlastne dnes vyrabaju prazce co sa tyka zivotnosti ? lebo mam skusenost, ze sucasne nove gitary su na tom zvacsa biedne a prazce im vydrzia kratko, aj na znackovejsich gitarach som sa postretaval s tym... pretoze na svojej "legendarnej" jolanovitej samorodnej gitare mam napriklad prazce povodne jolanacke, cize dnes uz 20 rocne a 20 rokov aj nonstop hrane a stale neni dovod ich menit...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 16. Február , 2012, 14:56:07 »

lebo mam skusenost, ze sucasne nove gitary su na tom zvacsa biedne a prazce im vydrzia kratko

Pravda, dalsia z mnohych dnesnych absurdit. Ani prazce uz nie su co byvali. Popiskujem si Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 16. Február , 2012, 15:27:34 »

pretoze na svojej "legendarnej" jolanovitej samorodnej gitare mam napriklad prazce povodne jolanacke, cize dnes uz 20 rocne a 20 rokov aj nonstop hrane a stale neni dovod ich menit...

lebo na jolane su prazce z tych tramov z kolajnic ukradnutych ZSR pred 25 rokmi.. dalsich 5 rokov dozrievali v kumbale
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #14 kedy: 16. Február , 2012, 23:15:56 »

Jolana tam hádzala kadejaké drôty, na mojej Jolane Disko boli pražce, ktoré sa dali ohnúť medzi dvoma prstami, teraz som prepražcovával jednu Proximu a tam tie drôty boli o dosť tuhšie.
Používa sa zliatina niklu a striebra, poprípade oceľ. Už o zliatine s 18% striebra sa hovorí, že je nezničiteľná, u nás dostať túto  "18%" a "12%" zliatinu, tá je teda výrazne mäkšia. Oceľ som ešte neskúšal a ešte si netrúfam  No hanbím sa..
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 23 otázok.