Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 16:33:45
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Handmade vs Original  (Prečítané 15527 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #60 kedy: 04. September , 2013, 17:38:00 »

napr , robím si zosik -lampák zo zábavy , investoval som do toho čas, penaze , aj život , jak ma to ojebalo párkrát  :) výsledok v mojom prípade je nepoužitelný , aj keď to hrá  Bavím sa skvele , zato som mohol mať 5 W firemný aparátik , stavat nástroj sa oplatí pre niekoho kto na to má a chce si ho nechat
« Posledná zmena: 04. September , 2013, 17:39:20 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
gvguitars
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

www.facebook.com/gvhandmade

« Odpoveď #61 kedy: 27. November , 2013, 09:15:22 »

Dovolte mi aby som sa ako gitarar vyjadril. (necital som uplne celu temu len som ju tak prebehol)
Skusim to tak zlahka v bodoch.

1. Gitaru ale ani ziadny iny handmade si dat urobit nie je financne vyhodne, nikdy.
2. Gitaru by si mal dat urobit ten, ktory:
a) nenajde to v obchodoch co potrebuje
b) vie presne co chce a netrpi s GAS (gear acquisition syndrome)
c) ma uz dostatocne skusenosti na to aby vedel co chce
d) nebol uplne tvrdohlavi a dal si poradit od gitarara (je schopny urcitych kompromisov)
3. Moze sa stat ze vysledok nie je taky aky by mal byt. Ak nie je to kvoli tvrdohlavsti zakaznika, tak treba kompenzovat
4. Zakaznik by si mal byt vedomi, ze gitararstvo nie je celkom exaktna veda. Moze sa oznacit smer, ale nikdy nie striktne definovana cesta s cielom. (napr. dve kusy jelse nehraju presne tak isto -aj ked su z rovnakej frosne- len obdobne)
5. Pred vyrobou treba pozriet a vyskusat veci od daneho gitarara, tym uz clovek vie ccca co moze cakat.
6. Ak najdes u neho na sklade gitaru ktora sa ti 100% paci radsej len ma inu vyzaz ako by si chcel, pouvaz nad kupou. (ina vyzaz->ine drevo->iny sound)
7. Ked si sa rozhodol, ze chces custom gitarku.... skus nekopirovat a nenutit gitarara kopirovat. (Ak ti Gibson vyrobil co chces, len je to drahe, tak spor a kup to od Gibsona.... kopiou gitary pravdepodobne nikdy nebudes spokojny!)

« Posledná zmena: 28. November , 2013, 11:56:20 od gvguitars » Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #62 kedy: 28. November , 2013, 09:54:01 »

Velmi sa mi paci 7.bod na co si da niekto vyrobit to co uz je vyrobene .Snazim sa robit nieco ine zmes roznych drevin co namiesa  ten spravny zvuk zatial mi to hra celkom slusne. chces mat nieco vynimocne stale to bude len jelsa a bahenny jasen a tych gitar su miliony.Len priklad ten les paul co som robil hral dobre ale ten telecaster hral  oproti tomu uplne super.preto radsej jednu poriadnu ako 10 priemernych.
« Posledná zmena: 28. November , 2013, 09:59:37 od kato » Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 23 otázok.