proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #315 kedy: 05. Jún , 2013, 04:06:03 » |
|
a tu sa co riesi ? zateceny lak na robenaku za 2 litre ? ja by som to za tie love reklamoval a keby som nepochodil, tak by som konkretneho vyrobcu ponosil po forach. 2 litre je veru dost. za to sa da kupit napriklad aj krivy Gibson No prave tie 70te roky sa moc slavnymi nazvat prave nedaju, ci uz pre Gibson alebo Fender. Inak bohuzial dnesne Gibsony su casto este krivejsie, aj Custom Shopy maju niekedy riadne odflaknute detaily, hoci sa v poslednych rokoch dost zlepsili. Seriova vyroba ale upadla tak, ze hocico z Norlin ery je konstrukcne na tom podstatne lepsie a najma kvalitou a TRVACNOSTOU pouzitych materialov. To je ale aj obchodny zamer. K veci, tie gitary toho Jurcu mi vzhladom dost pripominaju Urbanove Les Pauly. Desne mi tam na tom LP vadi ten otrasne bledy hmatnik a Nashville mostik napriklad. Inak top a vsetko ostatne pekne. A samozrejme, klasika. Mam dat 2500 EUR za taky robenak. Ok, dohodnem si detaily, vsetko presne co tam ma byt. Ako to ale bude hrat vopred netusim a odhadnut sa to celkovo vopred moc neda. Co ak gitara po dokonceni bude povedzme prilis huhlak alebo tupa, jednoducho mi totalne nesadne? Ked si mam za tu cenu kupot stareho Gibsona, viem plus minus presne, co mam cakat zvukovo. No nedajboze ak mi aj dojde z USA a nesadne totalne (co je ale velmi nepravdepodobne), tak pokial nie som uplny idiot, tak ho lahko strelim za minimalne tie naklady, co som za neho dal. A je to. Mensie riziko, vyhrany nastroj s historiou atd. Stale proste zastavam nazor, ze handmade gitary su najma pre vytvorenie nejakeho specifickeho modelu podla zvlastnych poziadaviek, ale dat si tak spravit kopiu nejakeho fabrickeho pri obrovskej ponuke originalov mi pride prilis riskantne a zbytocne.
|
|
« Posledná zmena: 05. Jún , 2013, 04:06:21 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
hyenik
|
|
« Odpoveď #316 kedy: 05. Jún , 2013, 07:13:30 » |
|
K veci, tie gitary toho Jurcu mi vzhladom dost pripominaju Urbanove Les Pauly. Desne mi tam na tom LP vadi ten otrasne bledy hmatnik a Nashville mostik napriklad. Inak top a vsetko ostatne pekne.
no jo, ale ja jsem tu daval jurcu kvuli ukazkam jeho "blackmachine" kytar, jeho LP bych si zrovna tady uz netroufl linkovat a jejich srovnavaci test s originalama uz vubec ne. Proskolen uz jsem dostatecne. Takze to nebylo "k veci" ale uplne od veci.
|
|
« Posledná zmena: 05. Jún , 2013, 07:14:09 od hyenik »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #317 kedy: 05. Jún , 2013, 07:31:25 » |
|
no jo, ale ja jsem tu daval jurcu kvuli ukazkam jeho "blackmachine" kytar, jeho LP bych si zrovna tady uz netroufl linkovat a jejich srovnavaci test s originalama uz vubec ne. Proskolen uz jsem dostatecne. Takze to nebylo "k veci" ale uplne od veci.
No ja citat Tvoje myslienky zatial neviem, kedze si tu konkretne ziadne Blackmachine nespominal, ale budiz.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #318 kedy: 05. Jún , 2013, 07:48:23 » |
|
No ja citat Tvoje myslienky zatial neviem, kedze si tu konkretne ziadne Blackmachine nespominal, ale budiz. spomenul ich karol ako etalon kvality spracovania hand made gitar, pritom najzaujimavejsie na nich su exoticke topy a sikmo skosene hrany na tele.. navyse nezapustene kryty elektoniky posobia strasne lacno ak pouzijem karolov slovnik,tak len obycajny chudak a nimand to dokaze tak spravit a odflaknut pri tych prachoch, co berie za jednu gitaru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #319 kedy: 05. Jún , 2013, 10:17:14 » |
|
... A samozrejme, klasika. Mam dat 2500 EUR za taky robenak. Ok, dohodnem si detaily, vsetko presne co tam ma byt. Ako to ale bude hrat vopred netusim a odhadnut sa to celkovo vopred moc neda. Co ak gitara po dokonceni bude povedzme prilis huhlak alebo tupa, jednoducho mi totalne nesadne? Ked si mam za tu cenu kupot stareho Gibsona, viem plus minus presne, co mam cakat zvukovo. No nedajboze ak mi aj dojde z USA a nesadne totalne (co je ale velmi nepravdepodobne), tak pokial nie som uplny idiot, tak ho lahko strelim za minimalne tie naklady, co som za neho dal. A je to. Mensie riziko, vyhrany nastroj s historiou atd. Stale proste zastavam nazor, ze handmade gitary su najma pre vytvorenie nejakeho specifickeho modelu podla zvlastnych poziadaviek, ale dat si tak spravit kopiu nejakeho fabrickeho pri obrovskej ponuke originalov mi pride prilis riskantne a zbytocne. vsetko berem. inak, na svetlejsi palisander ked budes poctivo hrat pravidelne po dlhsiu dobu, tak tiez trochu stmavne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #320 kedy: 05. Jún , 2013, 10:27:14 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #321 kedy: 05. Jún , 2013, 18:03:55 » |
|
vsetko berem. inak, na svetlejsi palisander ked budes poctivo hrat pravidelne po dlhsiu dobu, tak tiez trochu stmavne alebo keď ho naolejuješ
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #322 kedy: 11. September , 2013, 12:44:23 » |
|
Akurát dokončujem jeden menej typický Jazz bass Telo: bahenný jaseň krk: kanadský javor snímače budú RM pickups, kobylka Gotoh... A zohnal som si výborný suchý mahagón sapeli, je síce trochu ťažší, ako iné druhy, ale výborne rezonuje. Vyberal som jednak podľa kresby a potom poklepom a ladičkou. Tieto dva kúsky boli úplne top z celej palety
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #323 kedy: 11. September , 2013, 13:00:59 » |
|
ja som chcel zareagovat.. k veci.. ale .. proste nie.. nie.. nebudem.. lebo zas budem ten zly ktory sa vyvrsuje na par jedincoch a to mi neni treba.. fakt ne.. proste.. e.e.eeee.. nie.. ne .. ne ... nebudem.. aj tak to niekto napise za mna.. nie.. proste.. ani za tu pitchu..
lak si zabil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #324 kedy: 11. September , 2013, 13:04:42 » |
|
Aj mne to udrelo do očí. Kubbasak, to striekaš s autosprejom? S pištolou to nieje možne hentak odfláknuť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #325 kedy: 11. September , 2013, 13:16:11 » |
|
ten lak ešte nieje dokončený Je to normálne pištolou robené
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #326 kedy: 11. September , 2013, 13:21:44 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 11. September , 2013, 13:23:14 od garde »
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #327 kedy: 11. September , 2013, 13:28:43 » |
|
menej typický je pre Jazz bass okrem humbuckeru aj bahenný jaseň
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #328 kedy: 11. September , 2013, 13:36:20 » |
|
a to sa už dnes hádam aj robí, nezdá sa ti ten lem moc hrubý?
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #329 kedy: 11. September , 2013, 13:38:33 » |
|
Nerobil si náhodou aj basu v štýle DURAN DURAN tuná chalanovi z PK?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|