Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 06:34:45
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hráme sa, alebo vlastná výroba...  (Prečítané 71223 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #285 kedy: 04. Jún , 2013, 09:44:03 »

to bolo myslene tym, ze to tu nikto nezaplati, lebo za tie peniaze, co by taka dokonala replika stala si uz clovek kupi original. vacsinou si ludia davaju robit kopie a aj logika je nastavena tak, ze robenak = usetrim. ale vzdy to je to stare zname, ze kazdy dostane len to, za co si zaplati

Presne tak.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #286 kedy: 04. Jún , 2013, 09:50:41 »

nooo, to ci kazdy dostane to co si zaplati...opravte ma ak sa mylim ale je imho kokotina aby mali byt na lacnom nastroji odflaknute detaily a robota. pri robenaku som sa este nestretol s tym ze by bol za pracu deleny cennik a teda si myslim ze ak si dam spravit gitaru z preglejky a HW z jolany, tak vysledok po stranke prace by mal byt uplne zhodny ako keby som si nakupil material za X tisic. praca je stale len ta jedna.

nevidel som este cennik typu:
- gitara za liter ma kazdu dieru na snimac inak vyfrezovanu a da sa najst zateceny lak, jo a pretiahne sa to o mesiac a sem tam nedviham telefon
- gitara za dva litre uz je teda vypracovanim v pohode, dviham telefon a termin by mal byt dodrzany ...
Zaznamenané

o-yep sro
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #287 kedy: 04. Jún , 2013, 09:51:40 »

Zdravíčko a tiez som ti zaznacil na tom obrazku tie krivolake linie a ak mam pouzit tvoj slovnik - o tom si ticho
on je o tom ticho, lebo z teba nechce robit hnupa  Bavím sa skvele  Ja som čert.. sak ti hodil obrazok origo nastroja, co kopcil. chcel to basak z revivalu, ktoreho predloha na tom hrala, cize podla mna je vsetko komplet ok a snaha objektivizovat to, ze tebe sa proste nepaci tvrdenim, ze "vyzera lacno" je... no, myslim, ze chapes.

inak neni to s tymi robenakmi taky ostblok jav, ze tu sme si akosi zakorenili, ze robis doma na kolene preto, ze to v obchode nekupis (resp. kupis len sialene draho v tuzexe), kym na zapade bol customshop vzdy tym najvyssim high-endom? mne to celkom dava zmysel. uz len ten slovnik okolo toho to potvrdzuje.

pista: v tom cenniku to nie je, na to by si musel citat tie obchodne podmienky napisane co najmensim pismom  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 09:53:17 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #288 kedy: 04. Jún , 2013, 09:52:02 »

- gitara za liter ma kazdu dieru na snimac inak vyfrezovanu a da sa najst zateceny lak, jo a pretiahne sa to o mesiac a sem tam nedviham telefon
- gitara za dva litre uz je teda vypracovanim v pohode, dviham telefon a termin by mal byt dodrzany ...

ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #289 kedy: 04. Jún , 2013, 09:58:50 »

nooo, to ci kazdy dostane to co si zaplati...opravte ma ak sa mylim ale je imho kokotina aby mali byt na lacnom nastroji odflaknute detaily a robota. pri robenaku som sa este nestretol s tym ze by bol za pracu deleny cennik a teda si myslim ze ak si dam spravit gitaru z preglejky a HW z jolany, tak vysledok po stranke prace by mal byt uplne zhodny ako keby som si nakupil material za X tisic. praca je stale len ta jedna.

vsak jasne, ze praca je len jedna..len ked to ma vyzerat luxusne, tak kadejake sracicky, vykladania, bindingy, drevene ramiky, 5A javorove topy, exoticke dreviny a pod, to vsetko nieco stoji. toto odlisuje gitaru s WOW efektom od fadne vyzerajucej gitary.

ked uz tu karol zacal s tym blekmesin, tak ten zakladny b6 model s jasenovym telom a javorovym krkom tiez nevyzera jak gitara hodna 2,5k ci za kolko sa to predava nove.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 10:00:20 od styrioci » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #290 kedy: 04. Jún , 2013, 09:59:08 »

To mi praveze nieco pripomina.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #291 kedy: 04. Jún , 2013, 10:04:09 »

tak tak, protoze cenova uroven "robenakov" tady neni 5.000-10.000 dolaru jak v US.
Nas robenak neni zadna investice, v tom okamziku kdy ho prevezmes od kytarare, tak jeho prodejni cena pada obvykle tak na polovinu.

je to kruh - nasi luthieri nemaji moc natrenovanou tu spickovou uroven, protoze je to tady ve vetsi mire neprodejne.
karol tady vykrikuje ze by si bez problemu koupil za 2tis ojro robenaka, ale koupil by si leda tak original (a sme zase v kruhu). Navic na jednoho karla pripada padesat lojzu, kteri budou mlet jak je to drahe a ze za polovic by o tom mozna uvazovali.
Proto taky pristup AV basses, ktery vpodstate prdi na CSSR a dela do skandinavie nastroje za 4-5tis eur.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 10:06:18 od hyenik » Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #292 kedy: 04. Jún , 2013, 10:16:06 »

takze ked to nemaju natrenovane tak to zacnu trenovat az ked im dam tych 5-10k hej?  Bavím sa skvele teda vysledok bude presne taky isty ako ked im das to kolko si pytaju (bez nejakeho varovania ze nemam natrenovane)

to nieje ziaden zacarovany kruh,to je presne to ze maju kvalitu aku maju a preto si pytaju co si pytaju
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 10:20:12 od glamrocker » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #293 kedy: 04. Jún , 2013, 10:26:35 »

4oci ale sak tu sa vies stretnut na nastrojoch za 2k so skolackymi chybami ako prave ten zateceny lak, vselijake nerovnosti, nedocisteny sekundak na polohovych znackach atd. atd.

vobec tu nejde o ziadny wov efekt, nech sa na mna nikto nehneva ale robota musi byt rovnako kvalitna pri oboch pripadoch. ci cierna kopia stratu za liter moze vyzerat ako natreta stetcom lebo to nieje gitara s wov efektom, javorovym topom a kokotinami? ci iba luxusne nastroje maju vyzerat k svetu a ostatne mozu mat milion chyb?

netvrdim ze kazdy nastroj od kazdeho maleho vyrobcu je takyto, ale najde sa a to im nerobi dobre meno, paradoxne maly vyrobca by mal byt na seba ten najprisnejsi a nie ze s kludom nieco vypusti o com nieje sam presvedceny.
Zaznamenané

o-yep sro
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #294 kedy: 04. Jún , 2013, 10:27:48 »

a este nech niekto zahlasi nieco o srdiecku vlozenom do nastroja a sme doma
Zaznamenané

o-yep sro
hyenik
stály hosť

« Odpoveď #295 kedy: 04. Jún , 2013, 10:29:38 »

to nieje ziaden zacarovany kruh,to je presne to ze maju kvalitu aku maju a preto si pytaju co si pytaju

no ja to vidim trochu jinak, ale ty mas zrejme doma desitky robenaku, takze jsi odbornik na custom vyrobu kytar, takze dobre vis co pises.  A taky na ekonomiku podnikani, situaci na trhu, marketing a nakladovost.
Me dycky dojima jak u nas umime fantasticky radit ostatnim jak by TO meli delat. Samozrejme beztrestne a bez jakekoli zodpovednosti.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 10:32:46 od hyenik » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #296 kedy: 04. Jún , 2013, 10:31:24 »

od kolkych robenakov je povolene hodnotit?
Zaznamenané

o-yep sro
hyenik
stály hosť

« Odpoveď #297 kedy: 04. Jún , 2013, 10:33:24 »

od kolkych robenakov je povolene hodnotit?

zalezi do kolika si vlozil srdicko...
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #298 kedy: 04. Jún , 2013, 10:33:59 »

no ja to vidim trochu jinak, ale ty mas zrejme doma desitky robenaku, takze jsi odbornik na custom vyrobu kytar, takze dobre vis co pises. 

takze mozem hovorit az ked budem mat doma 10 ci rovno 20?  Bavím sa skvele

si myslis ze som nemal/nevidel robene gitary za x tisic? a hadaj kolko krat bolo zakaznikom povedane ze nemam natrenovane  tak to nebude uplne top, ale ked si priplatis dva tisiiice tak to bude
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 10:36:50 od glamrocker » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #299 kedy: 04. Jún , 2013, 11:00:44 »

tak tak, protoze cenova uroven "robenakov" tady neni 5.000-10.000 dolaru jak v US.
Nas robenak neni zadna investice, v tom okamziku kdy ho prevezmes od kytarare, tak jeho prodejni cena pada obvykle tak na polovinu.

je to kruh - nasi luthieri nemaji moc natrenovanou tu spickovou uroven, protoze je to tady ve vetsi mire neprodejne.
karol tady vykrikuje ze by si bez problemu koupil za 2tis ojro robenaka, ale koupil by si leda tak original (a sme zase v kruhu). Navic na jednoho karla pripada padesat lojzu, kteri budou mlet jak je to drahe a ze za polovic by o tom mozna uvazovali.
Proto taky pristup AV basses, ktery vpodstate prdi na CSSR a dela do skandinavie nastroje za 4-5tis eur.

lenze ty to vidis furt len z pohladu penazi..
aj ten lokalny americky robeny nastroj pochybujem ze stal 5-10 tisic dolarov od prveho momentu kedy si ten clovek zmyslel ze to bude vyrabat.. je to vysledkom neustaleho zdokonalovania sa daneho vyrobcu a jeho penetracii na trh.. to preco tolko stoji tam je vysledkom - celkovej kvality nastroja, trhu a celkoveho dopytu..
snad si nemyslis ze kebyze si tuto lokalny vyrobca x,y zrazu pyta za nastroj 5-8 tisic eur zo dna na den, ze zo dna na den vzrastie aj jeho skill a co je velmi dolezite - snaha dotiahnut detaily po kazdej stranke.
VELMI POCHYBUJEM.. ak si myslis ze jedinym problemom vyrobcov je ze to nikto nezaplati tak amen maria.. videl som robenu gitaru za vyse 2 litrov ktora mala doteceny lak, krivy binding atd.. ale ano, vyrobca si pytal za to 2000e.. kks pri 2000e mas u beznej znacky prakticky najvyssiu seriu s takou vystupnou kontrolou ze si take nieco nedovolia.. ale ok.. ved rozumiem.. nevieme to tu zaplatit.. to je jediny problem..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.