Fakt velmi nerad, este raz VELMI nerad sem prispievam, ale neda mi. Na par veci by som chcel vyjadrit svoj nazor:
- gitariada sama o sebe je podla mna pre nedozretych gitaristov, nedocenenych, obyvackovych, pripadne velmi skusenych, ktori chcu byt viac v obraze, viac sa zviditelnit, a pod. Paci sa mi Rastisov vyrok na temu gitariada a prihlasenie sa - my sme uz vyrastli. V podstate pod to "MY" sa podpisujem aj ja. Podla mna je gro muziky pesnicka, nie onania po hmatniku, ktora ma presla. A este raz - pisem svoj nazor.
- ZAVIDIM pevne nervy, vydrz a celkovo organizaciu samotnych organizatorov a SKLANAM sa pred tuto ATYM, ze ma vobec chut robit nieco podobne. Gratulujem, obdivujem a prajem vela sil do dalsich rocnikov gitariady.
- co sa tyka poroty, s tym budu vecne boje, najradsej by bol v porote kazdy jeden. Greksa uz nieco spravil a ma za sebou nejake uspechy (ano, pre niektorych je to saso, ktory nevie spievat, ale ja si ho celkom vazim, aj ked ho velmi nemusim). Ako pisal Aty, nie vzdy musi sediet v porote muzikant. Podla mna najlepsi porotca je obycajny posluchac, ktory zvazi jednoducho - paci/nepaci a nebude riesit x faktorov ohladom gitarovej hry.
- je mi smutno, ze dnes je taka demokraticka spolocnost, kde si hockto moze hocico napisat bez akehokolvek uspechu, akehokolvek ocenenia. Takto sa vsetky mozne spolocenske vrstvy (je jedno, ci muzika, divadlo, cokolvek) posuva opat o priecku nizsie, pretoze "nic som nedokazal, nemam vysledky, ale nalozim ti napicu a hlavne skritizujem, az zemres". Ale tu plati zlate forumove pravidlo - nemusis byt kuchar, aby si ohodnotil jedlo, pripadne vyjebal casnicku na zachode. Alebo opak - panic poucuje ako pouzivat vtaka.
odkial som to cital...
PS: vela gitariad prajem do buduceho roku, minimalne jednu na jedneho uzivatela !