dovolim si dve zamysleni
V prvom rade, nas tak isto ako Petra Luhu prekvapilo, ze sa prihlasuje malo muzikantov. Neviem kde je chyba,
Ja vim = video.
Prestoze Aty pises ze dnes neni video problem a zvladne to kazdy lepsi mobil, tak to zdaleka neni tak jednoduche. Protoze sam videa vyrabim, tak vim ze je s tim minimalne 10x vic prace nez s nahravkou..... jestli to ma NEJAK vypadat. A jestli posilam prihlasku na soutez kde mam zaujmout mezi dalsimi desitkami lidi, tak samozrejme nechci posilat nejaky shit z mobilu. No a tim padem je to mnohem! komplikovanejsi nez jenom audio.
Ja rozumim, ze to byla snaha vyloucit bedroom heroes, kteri pak nezahrajou naživo ani Hoří, nicmene se ukazalo ze to je i dost kontraproduktivni. Ja jsem navic presvedceny, ze kdo neumi skutecne trochu hrat, tak nedokaze udelat ani poradnou nahravku a je to vzdycky slyset i kdyby tam mel padesat strihu (nebo prave proto
)
Vratit k puvodnim dvema nahravkam? Nebo nahravky + video? Nebo zustat uz jenom u videa?
to uz bude muset vyhodnotit organizator co bylo lepsi, treba pristi rok zas zopakovat video a budou ke srovnani 2 a 2 roky.
Nicmene si myslim, ze ani jeden rok nedoslo k zadnym minelám, a ceny nesly do nespravnych rukou.
Ze se to nekomu na podiu nepovedlo? No to se stane i v lepsich rodinach
Na druhou stranu video je huste sito, ktere vytridi ty, kteri o to opravdu stoji a udelaji pro to neco navic (napr. natoci slusne konkurenceschopne video) ... to uz pak zalezi na porote jestli je lepsi kvantita a prokousavani se tunama nahravek aby neunikl nejaky talent, anebo ......
Kazdemu chytrakovi bych pral si nekdy vyzkouset porotcovani (o organizovani neceho takoveho ani nemluve)
no a nestastne hlasovani
Tohle uz je pomerne transcen-dentální problematika a prestoze mi to bylo ze zacatku hodne proti srsti, nakonec jsem zamer organizatoru pochopil a prijal.
To nahaneni fanousku a zebrani o hlasy ja osobne povazuju, kdyz ne za podvod, tak za pokriveni reality (zvlast kdyz se podivam na neci youtube channel a srovnam pocet shlednuti ostatnich klipu). Co to tedy je, kdyz prinutim hlasovat sve zname, spolupracovniky, rodinu atd ... i kdyz je jim moje muzika jinak v drtive vetsine pripadu prokazatelne u prd*ele?
O vlastnim systemu hlasovani nemedituju, podvadet jde pri kazdem a vetsinou obranne opatreni odradi pouze poctive hlasujici (viz pitu)
Jenomze to je jenom jeden uhel pohledu, a druhy zase mluvi o doprovodnem usili, umeni sehnat si svoje "publikum", a dat o sobe vedet......coz je taky velmi podstatna soucast muzak buznysu (at se nam to libi nebo ne). Nakonec mi to pripomelo moralni dilema stahovat (vpodstate krast) nebo ne, je to kazdeho osobni rozhodnuti....
Kdyby u vyberu soutezicich zustalo jenom u hlasovani, tak jsem nejhlasitejsi kritik, jenomze organizatori z toho vybruslili v podstate genialne a ja jim za to tleskam.
Dva soutezici se tam muzou prohlasovat, ale tri stejne vybere odborna porota, takze je zajisteno ze se dostane na oba tabory a rozhodne se ferove az na podiu. Kdo vyhraje? hlasovac? nebo bedroom hero? nebo ...?
o tom bude live
Tim padem jsou splneny body jmenovane Atym, hlavne ten o sirsim povedomi o Gitariade obecne.