pozerám, že sa to tu uberá smerom akým som ani nechcel,a by to šlo.
pre mňa nie je stratocaster grál. oceniť dokážem aj iné gitary - napr. PRS, ktorú vlastní Noro Pavlis z Metropolisu. Krásna gitara, perfektné spracovanie, krk mi sedí v ruke, ale telo a rozvrhnutie potenciometrov už nie. A hlavne kobylka. Inak je to nástroj, ktorý ma neskutočný zvuk a Noro s ním hrá veľmi veľa žánrov (Kool & the gang, Van Halen, Joe Cocker, G´n´R, Gary Moore... ) a všade mu to hrá skvele.
Skúšal som rozne Gibson gitary - bližšie špecifikovať neviem - Proghopik pozná moju diagnózu - nevedomosť o rozlišovaní Gibsonov
- skúsenosti také isté - dobrý zvuk - pevný, hutný, ale zase to telo a hlavne kobylka.
Skúšal som si napr. MusicMan Petrucciho model - to je gitara ako keby z iného sveta - tažký profi nástroj pre niekoho, kto dokáže využiť jeho potenciál. Zase to rozloženie tej kobylky mi nepasovalo.
Potom som skúsil telecaster - tu mi kobylka nevadila, ale telo mi prislo ako lata (chýba mi tam ten "vnútroný" výrez, ktorým sa telo dotýka gitaristu + zrezanie pre pravú ruku). Mal som otlačenú ruku o hranu tela (ako aj u gibsonov). Nehralo sa mi dobre aj keď krk mi zväčša sedel v ruke v závislosti od kusu.
Ja ako profesionálny amatér (
), ktorý má ale aj tak málo skúseností s gitarami to takto vidím. presne ako bolo povedané - do stratocastera sa "oblečeniem" tá gitara je "pri mne" a to sa mi páči. Oceniť samozrejme dokážem nástroje ale pokiaľ ide o moju negramotnú hru tak mi stačí stratocaster