Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
04. December , 2024, 10:13:33
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Handmade vs Original  (Prečítané 15539 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #30 kedy: 07. Marec , 2013, 12:37:28 »

moze byt ze ten prazcovy drot bol kvalitnejsi predtym.. neviem ci mi neuszer alebo niekto nespominal ze technologia jeho vyroby sa zmenila a tie primesy maju ine pomery.. nikel a tak.. ze je to makksie teraz ci co.. mne sa podarilo kvalitne dunlop prazce vymlatit za rok tak, ze to musel Igor znacne zbrusovat co si pamatam.. ryhy jak prasa
Zaznamenané

kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #31 kedy: 07. Marec , 2013, 12:39:34 »

Vela kvalitnych starych nastrojov nepotrebuje ani po 40-50 rokov mimo prazcov (pripadne ladiciek alebo mostika, ktore si vymenis aj sam) menit nic. A to nie je len moja skusenost.
Ved to som chcel vo svojom prispevku povedat.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #32 kedy: 07. Marec , 2013, 13:38:42 »

podobne na 74 CUSTOME boli pražce úplne super a to bola gitara zozadu na laku už dosť dobitá...

Toto je inak sila, ze som ich mal kopec niektore aj slusne hrane a este aj tie od vyroby male a nizke prazce boli vzdy uplne ok, s minimalnymi ryhami ked tak len na prvych prazcoch. A potom nech mi niekto vyprava, ze starsie veci neboli casto lepsie, uz len ked pojebane primitivne zliatiny boli trvacnejsie.  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #33 kedy: 07. Marec , 2013, 13:39:14 »

Ved to som chcel vo svojom prispevku povedat.

Som Ta pochopil opacne, sry.  No hanbím sa.. Na zdravie!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #34 kedy: 07. Marec , 2013, 13:47:48 »

Toto je inak sila, ze som ich mal kopec niektore aj slusne hrane a este aj tie od vyroby male a nizke prazce boli vzdy uplne ok, s minimalnymi ryhami ked tak len na prvych prazcoch. A potom nech mi niekto vyprava, ze starsie veci neboli casto lepsie, uz len ked pojebane primitivne zliatiny boli trvacnejsie.  Popiskujem si

inak nie je to o tom ze niekedy sa pouzivali niklove struny, ktore su maksie ? A vacsina ludi na vintage nastroj ich pouziva aj dnes, kvoli zvuku. Bezne steel struny ktore sa pouzivaju dnes su tvrdsie
Zaznamenané
oblaty
pravidelný návštevník
Príspevkov: 235

« Odpoveď #35 kedy: 07. Marec , 2013, 13:51:22 »

moze byt ze ten prazcovy drot bol kvalitnejsi predtym.. neviem ci mi neuszer alebo niekto nespominal ze technologia jeho vyroby sa zmenila a tie primesy maju ine pomery.. nikel a tak.. ze je to makksie teraz ci co.. mne sa podarilo kvalitne dunlop prazce vymlatit za rok tak, ze to musel Igor znacne zbrusovat co si pamatam.. ryhy jak prasa
a čo keď sú len tvrdšie struny?  ha ha ha diamantove primesy?  Fuuha zíram
Zaznamenané

Niečo z mojej tvorby - vyrobene, upravene, opravene gitary - http://www.facebook.com/PKGuitars
Kontakt: oblaty@gmail.com   www.facebook.com/pksinan
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #36 kedy: 07. Marec , 2013, 13:57:58 »

mozem iba potvrdit, ze v dnesnej dobe je velky problem najst kvalitny prazcovy drot.. jedny z kvalitnych vyrobcov su akysi rusi..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #37 kedy: 07. Marec , 2013, 14:02:42 »

mam obycajne 10iny niklove daddaria.. :) ziadne ocelove kusave kktiny takze tak no.. prazcovy drot je proste fakt makksi asi dnes
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #38 kedy: 07. Marec , 2013, 14:05:14 »

treba vela striedat gitary potom clovek nema take drble problemy  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #39 kedy: 07. Marec , 2013, 14:05:28 »

.... Bezne steel struny ktore sa pouzivaju dnes su tvrdsie

nesledujem to a neorientujem sa, ale vzdy som myslel, ze steel struny na gitaru su skorej exotika a vacsina pouziva stale niklove (?)

inak znama vec - 30 - 40 rocna obohrata gitara s povodnymi funkcnymi prazcami vs. zanovna 2-3 rocna znackova gitara s vymlatenymi prazcami  Neviem
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #40 kedy: 07. Marec , 2013, 14:29:21 »

ja tiez niesom nejaky expert v tomto. Ale nedavno som si kupil gitaru a strasne prijemne boli struny na nej, tak som pisal do obchodu ci nevedia co je to za hrubka. Odpisali ze to su 10tky, ale "pure nickel" ktore su pocitovo "tensie" alebo ako to povedat, maju mensi tah. Su to akoze vintage struny.

cize toto

http://www.daddario.com/dadproductfamily.page?activeid=3768&familyid=4

vs klasiky ktore som pouzival doteraz

http://www.daddario.com/DADProductFamily.Page?ActiveID=3768&familyid=1&productname=XL_Nickel_Round_Wound
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #41 kedy: 07. Marec , 2013, 14:32:12 »

mozem iba potvrdit, ze v dnesnej dobe je velky problem najst kvalitny prazcovy drot.. jedny z kvalitnych vyrobcov su akysi rusi..

presne preto treba hrat na stainless steel a je vybavene - neznicitelne prazce. maju sice trosku viac vyskovy zvuk ako rest, ale pre mna stale jasna volba
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #42 kedy: 07. Marec , 2013, 14:35:54 »

chcem len uviest na poriadok, vela ludi si mylia tieto typy strun:
niklové - Pure Nickel
poniklovaná oceľ - Nickel Wound
celooceľové - Stainless Steel

obecne platí pravidlo, čím viac ocele - tých zvukovo ostrejsie, brilantnejsie
celoniklove struny zneju najmenej ostro

Taktiez kazdy vyrobca oznacuje struny podla hrubky, nie ich tvrdosti. Ked si kupis .010-.046 sadu, to je jej hrubka, nie tvrdost. Rozne materialy a ich kombinacie posobia roznou tvrdostou.  Na zdravie!

EDIT: Este ma napadlo, ze z mojich skusenosti najdlhsie zvukovo vydrzali prave tie niklove, potom poniklovane a steely odisli najrychlejsie.
« Posledná zmena: 07. Marec , 2013, 14:38:48 od Majo Fero » Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #43 kedy: 07. Marec , 2013, 14:37:04 »

V dnesnej konzmnej dobe plnej vselijakych novych technologii,ktore by mali byt akoze ovela lepsie je vobec problem najst nieco kvalitne..
Podobny problem mam so Schaler mechanikami.Zacinaju to robit z uplnych sraciek.zavity sa strhavaju a pod.Samotna znacka uz vobec nic neznamena.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #44 kedy: 07. Marec , 2013, 14:41:04 »

ja tiez niesom nejaky expert v tomto. Ale nedavno som si kupil gitaru a strasne prijemne boli struny na nej, tak som pisal do obchodu ci nevedia co je to za hrubka. Odpisali ze to su 10tky, ale "pure nickel" ktore su pocitovo "tensie" alebo ako to povedat, maju mensi tah. Su to akoze vintage struny.

cize toto

http://www.daddario.com/dadproductfamily.page?activeid=3768&familyid=4

vs klasiky ktore som pouzival doteraz

http://www.daddario.com/DADProductFamily.Page?ActiveID=3768&familyid=1&productname=XL_Nickel_Round_Wound

tie pure nickel su nieze pocitovo tensie.. oni su tensie
klasicke 10iny daddario su 10, 13, 17, 25, 35, 45
hentie pure nickel su: 10, 13, 17, 26, 36, 46
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 22 otázok.