Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 12:39:19
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson z ebay  (Prečítané 5069 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #30 kedy: 09. Marec , 2013, 18:14:48 »

a správna gitara ba byť ťažká :D

Praveze skor nie.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
plity
nováčik
*
Príspevkov: 57

« Odpoveď #31 kedy: 09. Marec , 2013, 18:15:41 »

sto ľudí .. sto chutí  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 09. Marec , 2013, 20:19:45 »

v pohode ... ale má tie duitny v tele ... a mne to proste v gitare vadí  Popiskujem si

mas to domotane, praveze vsetky Standardy maju derava tela, okrem CS, ale tie zase nestoja 1300€. a naopak - vyrabali sa celomahagonove Studia, ktore ziadne diery nemali a vyrabali sa Studia s ebenovym hmatnikom, co je akoby vlastne povodny Custom z 50tych rokov... viem - hladas zvuk Standarda... ak mas peniaze, nemal by byt problem
Zaznamenané
plity
nováčik
*

« Odpoveď #33 kedy: 09. Marec , 2013, 20:33:55 »

tak no to je trochu tažké vyznať sa v tých Gibsonoch .. lebo skoro každé obdobie malo iný zvuk .. a tak hľadám zvuk Standard ... rozpočet takých 1000 - 1300 eur .. šiel by som hoc aj do Studia .. ak by mal zvuk ako standard ...
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #34 kedy: 09. Marec , 2013, 20:36:33 »

Akú máš teraz gitaru?
Zaznamenané

plity
nováčik
*

« Odpoveď #35 kedy: 09. Marec , 2013, 20:38:42 »

Epiphone Standard .. ako ona nieje zlá .. ale tak mám Marshall JCM 800 KOMBO ... tak mám našporených parú peniažkov :D tak by som chcel kúpiť Gibson  Som frajer
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #36 kedy: 09. Marec , 2013, 20:50:43 »

za 1000€ kupis uz aj popicackeho japonca vyssiu verziu, co je kludne mozne, ze strci do vrecka vsetky seriove Standardy, akurat ju budes asi dlhsie hladat a v pripade predaju sa jej budes tazsie zbavovat. no a samozrejme bez loga Gibson to neni taka frajerina...
Zaznamenané
plity
nováčik
*

« Odpoveď #37 kedy: 09. Marec , 2013, 20:54:51 »

aj nadtým som rozmýšľal ... že nekúpim Standard ... ale nejake Greco, Burny .... lebo vlastne asi štvrtinu z ceny robý značka GIBSON  Neviem
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #38 kedy: 09. Marec , 2013, 21:28:52 »

a správna gitara ba byť ťažká :D

Praveze skor nie.  :)
Tiez som rovnakeho nazoru. Toho LP standarta co som kupil pouzivam v studiu posediacky  Bavím sa skvele

Ale osobne mam radsej lahke nastroje, ci elektriky, ale aj akustiky.
Cital som na na Suhr fore nazor samotneho majitela firmy, tam sa ho pytali na rozdiel vo zvuku lahkych a tazkych gitar. On sam tvrdi, ze rozdiel vo zvuku je minimalny az ziadny. Z jeho skusenosti mali tazsie kusy o nieco viac basov, ale inak rozdiel ziadny. Najdes dva kusy (lahky a tazky) ktore budu hrat rovnako, ale taktiez dva rovnakej vahy a budu hrat uplne rozdielne.
Zaznamenané
plity
nováčik
*

« Odpoveď #39 kedy: 10. Marec , 2013, 11:39:14 »

Takže podľa vás je lepšie .. ak má telo dutiny ? :D
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #40 kedy: 10. Marec , 2013, 11:42:08 »

Najlepsie je bez dutin a lahke.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #41 kedy: 10. Marec , 2013, 13:52:02 »

Najlepsie je bez dutin a lahke.  :)

To vobec neny pravda. Gytara ma bit poriadne tazka pretoze drevo je tazke a aj ten magahon co sa roby z toho.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #42 kedy: 10. Marec , 2013, 14:38:32 »

Rezonančné drevo má byť husté a pružné, čiže aj ľahké, čím vyššia váha tým menej rezonančné, napr. gitary zo 70tych rokov či Gibsonn či Fender sú často ťažšie ako staršie modely, majú konrétnejší a jasnejší zvuk... (nie všetky samozrejme)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #43 kedy: 10. Marec , 2013, 14:53:37 »

Rezonančné drevo má byť husté a pružné, čiže aj ľahké, čím vyššia váha tým menej rezonančné, napr. gitary zo 70tych rokov či Gibsonn či Fender sú často ťažšie ako staršie modely, majú konrétnejší a jasnejší zvuk... (nie všetky samozrejme)

Tak veru
Zaznamenané

Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #44 kedy: 10. Marec , 2013, 20:35:26 »

Suhlasim ze kvalitna gitara nema byt taska, lebo na nej mas hrat a nie s nou posilovat. Lebo ked mas mat na sebe tasku gitaru napr. 5 hod., tak potom kazdych 10 deka dolu zavazi. Idealne je mat lahku a zaroven kavlitnu rezonancnu gitaru, ale to by chcel kazdy a tam treba vela selektovat. Preto je ich mnej. Zaroven si myslim ze aj dutiny maju svoj vyznam. Zalezi aky je to typ gitary. Mne sa napr. pacia thinline gitary. A viem ze napr, Guild mal taky LP tvar kde sa velmi firma chvalila tym ze ma dutiny v tele. Zalezi co od gitary ocakavas.  Vsetko ma svoje pre a proti.  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.