Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 12:56:30
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson Les Paul Custom Lite - "recenzia"  (Prečítané 7320 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Madcult
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« kedy: 24. Júl , 2013, 17:06:16 »

Tak uz mam par dni u seba tuto gitaru. Po mnohych zvazeniach som usudil za vzhladom na to ze este nevidim tak dobre do vintage gibsonov radsej skusim nieco co by malo byt blizsie tomu co poznam. Ku gitare som dostal original case. Prisla priserne rozladena, cize hned sli struny dole a daval som tam svoje "lana". Hram na Drop C teraz Ecko tam ma 60.

Momentalne hram na Ltd EC-1000 to je jedina gitara s ktorou ju mozme porovnat.

Napriek tomu ze je to Lite cize tensia odlahcena verzia klasickeho customu je veru o cosi tazsia ako som cakal a je i tazsia ako moja ltd. Spracovanie samotnej gitary je na jednicku. Nezbadal som zatial ziadne defekty ani nic podobne.

Krk je o cosi hrubsi ako na Ltd ale nic hrozne respektive ruke to nevadi (oproti SG co som drzal tam to bolo vyrazne citelnejsie). Ludia tvrdia ze rozmerami je ako SG ale urcite nieje je o poznanie hrubsia ako SG.

Po vymene strun a naladeni som ju zapojil do svojho Expressu 5:25 Mesa Boogie. Veru prvy dojem bol naozaj super. Super otvoreny zvuk o cosi vyraznejsi a prieraznejsi nez na mojej Ltd. Urcite nie tak agresivny ako na emgcka co mam v Ltd ale o to kultivovanejsi co sa mi asi aj viac paci po pravde.

Povacsine hram hc metal ci nejaky ten thrash. Hned sa islo na high gain nastavenia a veru zapacila sa mi. Spravil som "slepy" test na spolubyvajucich. Za rohom pocuvali co hram ked som menil gitary a vyhral Gibson nad Ltd Na zdravie!

Ak by som jej mal nieco vytknut tak je to urcite krk. Proste zatial som nemal v ruke lepsi krk ako ma prave EC-1000 a to som mal aj original esp eclipse a ani ten sa mu nevyrovnal.

To ci hra naozaj ako Custom alebo nie to ja vam veru nepoviem. No pre mna zatial hra ako Custom pretoze je to tucny zvuk za vyrazne nizsiu cenu ako skutocny tucny Custom

Vecer postnem nejaky fotky na porovnanie s Ltdcko. Nejake otazky pytajte sa, je to moje prve nejake to zhodnotenie nastroja na fore tak ma setrite Zdravíčko

Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 24. Júl , 2013, 18:17:24 »

inak ak si ten clovek ktory si myslim ze si, tak si mal v randali v BA svojho casu asi najpopici zvuk gitary na koncerte co som v tom klube asi zazil do dnesneho dna..

to ale zavisi od toho ci si mal niekedy VHT ultralead, ale podla nicku usudzujem ze si to ty.. skoda tej vasej kapely ze ste to zabalili, nebolo to vobec na skodu, prave naopak  Zdravíčko
Zaznamenané

Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 24. Júl , 2013, 18:37:15 »

inak ak si ten clovek ktory si myslim ze si, tak si mal v randali v BA svojho casu asi najpopici zvuk gitary na koncerte co som v tom klube asi zazil do dnesneho dna..

to ale zavisi od toho ci si mal niekedy VHT ultralead, ale podla nicku usudzujem ze si to ty.. skoda tej vasej kapely ze ste to zabalili, nebolo to vobec na skodu, prave naopak  Zdravíčko

Ano som to ja. Tak to rad pocujem bo som prave jeden z ludi ktory je vkuse nespokojny so zvukom. VHT pojde so mnou do hrobu:) V com sa ti tak pozdaval ten zvuk?Rad by som ho raz pocul sam dole z podia Bavím sa skvele Nezabalili sme to len momentalne studujem v UK tak je prestavka.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 24. Júl , 2013, 18:52:15 »

gratulujem. predpokladam, ze tensie tele = "tensi" zvuk, co na higainove podladence moze byt ovela pouzitelnejsie, ako tlsty "dospely" Custom, navyse ak si odchovany na Eclipse, tak Lite Custom sa javi ako fakt ideal pre Teba :)

pises, ze si v UK ? osobne by ma trosku aj zaujimalo porovnanie s klasickym LP...

a jaky si to nakoniec kupil ? nejaky sucasny novy kus ? co za materiale to ma ? trebars hmatnik... a snimace ? klasika 490 / 498 ?
Zaznamenané
Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 24. Júl , 2013, 18:56:01 »

Slubene obrazky a oficialny popis je to nova gitara 2013 bohuzial s klasickym LP to nemozem porovnat bo som nemal v rukach...

Genuine Mahogany body with carved maple top
Mahogany neck with rounded '50s profile
Rosewood fingerboard with acrylic split-diamond inlays
Powerful 490R and 498T humbucking pickups in the neck and bridge positions
Gold plated Grover™ keystone tuners with 16:1 ratio

« Posledná zmena: 24. Júl , 2013, 18:57:02 od Madcult » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 24. Júl , 2013, 18:59:17 »

To je ale limitovana edicia, ze ? 250 kusov po svete ? Ci som nieco ine cital ?
Zaznamenané

Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #6 kedy: 24. Júl , 2013, 19:01:00 »

To je ale limitovana edicia, ze ? 250 kusov po svete ? Ci som nieco ine cital ?

Ano je to limitovana edicia 250ks worldwide. Povacsine je uz vsade vypredana mne sa podarilo natrafit dokonca este na kus co bol na predajni takze som mal lepsiu cenu. No vzhladom na ten velky zaujem o gitaru myslim ze ju zacnu este robit.

Respektive ako to je s limitovanymi ediciami?250ks a dost alebo ked vidia ze to ide ako rozky tak zvysia vyrobu dodatocne?
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #7 kedy: 24. Júl , 2013, 19:18:02 »

Veľmi pekná gitara..na porovnávania sa vykašli, keď Ti sadla, nič nerieš a nekaz sám sebe radosť...gratulujem.. Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 24. Júl , 2013, 19:35:11 »

tensie tele = "tensi" zvuk, co na higainove podladence moze byt ovela pouzitelnejsie, ako tlsty "dospely" Custom

To je fakt, na higain drop c ladenie a trash metal si ozaj klasicky LP Custom moc neviem predstavit popravde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 24. Júl , 2013, 19:37:42 »

Ano som to ja. Tak to rad pocujem bo som prave jeden z ludi ktory je vkuse nespokojny so zvukom. VHT pojde so mnou do hrobu:) V com sa ti tak pozdaval ten zvuk?Rad by som ho raz pocul sam dole z podia Bavím sa skvele Nezabalili sme to len momentalne studujem v UK tak je prestavka.

tak ono za prve som bol prekvapeny z toho co uhras a uspievas naraz.. bolo vidno ze ste profi kapela a som rad ze madcult bude ficat dalej..  zvuk ako taky sa mi lubil v tom ze to malo take tie grcave spodky.. taky ten growl temny, ked clovek udrie otvorene kilo tak kolosalny zvuk, fakt, vyborne bolo pocut kazdy ten disonantny obrat akordov, kazdy ton tam bol vyhraty vsetko konkretne kazda struna.. bohvie co by to spravili kebyze ste tam dve gitary, ale takto jak to hralo to bol fakt asi naj zvuk co som pocul z gitary liezt v tom klube.. a to uz je par rokov ti poviem, mozno aj 4 a stale si to pamatam heh
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 24. Júl , 2013, 19:46:40 »

Ano je to limitovana edicia 250ks worldwide. Povacsine je uz vsade vypredana mne sa podarilo natrafit dokonca este na kus co bol na predajni takze som mal lepsiu cenu. No vzhladom na ten velky zaujem o gitaru myslim ze ju zacnu este robit.

Respektive ako to je s limitovanymi ediciami?250ks a dost alebo ked vidia ze to ide ako rozky tak zvysia vyrobu dodatocne?

podla mna skusaju vsetko mozne. myslim, ze ak by bol na trhu velky zaujem, tak by toho vychrlili rovno obdobnych 100 modifikacii... a ako to tak byva - predpokladam, ze vela ludi, co po takomto modely zatuzi, tak siahne po povodnej verzii s ebenovym hmatnikom, atd. aj ked tato pink pussy je uz kapanek cez mieru, co sa ceny tyka (15 000 dolarov) Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele

http://www.ebay.com/itm/Gibson-Les-Paul-Custom-Lite-1987-/221257120518?pt=Guitar&hash=item3383f3bb06
Zaznamenané
Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #11 kedy: 24. Júl , 2013, 19:47:27 »

tak ono za prve som bol prekvapeny z toho co uhras a uspievas naraz.. bolo vidno ze ste profi kapela a som rad ze madcult bude ficat dalej..  zvuk ako taky sa mi lubil v tom ze to malo take tie grcave spodky.. taky ten growl temny, ked clovek udrie otvorene kilo tak kolosalny zvuk, fakt, vyborne bolo pocut kazdy ten disonantny obrat akordov, kazdy ton tam bol vyhraty vsetko konkretne kazda struna.. bohvie co by to spravili kebyze ste tam dve gitary, ale takto jak to hralo to bol fakt asi naj zvuk co som pocul z gitary liezt v tom klube.. a to uz je par rokov ti poviem, mozno aj 4 a stale si to pamatam heh

Zaznamenané
Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 24. Júl , 2013, 19:50:27 »

podla mna skusaju vsetko mozne. myslim, ze ak by bol na trhu velky zaujem, tak by toho vychrlili rovno obdobnych 100 modifikacii... a ako to tak byva - predpokladam, ze vela ludi, co po takomto modely zatuzi, tak siahne po povodnej verzii s ebenovym hmatnikom, atd. aj ked tato pink pussy je uz kapanek cez mieru, co sa ceny tyka (15 000 dolarov) Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele

http://www.ebay.com/itm/Gibson-Les-Paul-Custom-Lite-1987-/221257120518?pt=Guitar&hash=item3383f3bb06

Ta tam ostane navzdy na tom ebayi. Btw ja som chcel povodnu verziu z 80's ale ta je mega raritna v EU. Jedine na tuto som natrafil ale chalan chcel 2300eur a to sa mi uz zda moc

http://www.guitariste.com/forums/achat-vente-echange,vends-echange-gibson-les-paul-custom-lite-vendue,423263.html
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #13 kedy: 24. Júl , 2013, 20:27:06 »

To je fakt, na higain drop c ladenie a trash metal si ozaj klasicky LP Custom moc neviem predstavit popravde.

ved x ludi tak hra, to ze ty si to vies predstavit len na gejvote uz ani nieje smiesne Ja som čert..

inak je to tHrash metal, ty mas uplne povrchne vedomosti
« Posledná zmena: 24. Júl , 2013, 20:29:16 od glamrocker » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 24. Júl , 2013, 21:22:59 »

ved x ludi tak hra, to ze ty si to vies predstavit len na gejvote uz ani nieje smiesne Ja som čert..

On rozmyslal aj nad starym kusom zo 70tych rokov povodne a o tom sme sa tu uz bavili.

inak je to tHrash metal, ty mas uplne povrchne vedomosti

Ironii rozumies? Ja som čert..
« Posledná zmena: 24. Júl , 2013, 21:23:27 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 23 otázok.