yngwie31
pravidelný návštevník
Príspevkov: 315
však som krasny?
|
|
« kedy: 20. August , 2013, 10:55:35 » |
|
nazdar,vedel by tu dakto urobkat toto na mojom efekte?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwie31
pravidelný návštevník
však som krasny?
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. August , 2013, 10:56:33 » |
|
a este sorry,mozno tu je uz taka tema,ale nechcelo sa mi hladat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 20. August , 2013, 14:33:01 » |
|
nazdar,vedel by tu dakto urobkat toto na mojom efekte? A čo vlastne ten mód má robiť okrem zmeny hlasitosti?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwie31
pravidelný návštevník
však som krasny?
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 20. August , 2013, 15:08:39 » |
|
aj hutnejsi zvuk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwie31
pravidelný návštevník
však som krasny?
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 27. August , 2013, 10:05:40 » |
|
nikto?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 27. August , 2013, 11:54:31 » |
|
aj hutnejsi zvuk
Keby som vedel, čo myslíš pod hutnejším zvukom, viac basov, stredov, vyšší zisk? Mne z tej ukážky vôbe nie je jasné, o čo ide. Rozumiete niekto tej reči, ktorou ten človek hovorí?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 27. August , 2013, 11:57:41 » |
|
jediny dobrý mod sd1 je japan SD1
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 27. August , 2013, 12:27:02 » |
|
keeley robil dobre modovane pedale boss.. mal som DS-1 od neho a nedalo sa to porovnavat s originalom.. asi jedina pouzitelna DS-1ka co som kedy pocul heh
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 27. August , 2013, 15:33:56 » |
|
... nedalo sa to porovnavat s originalom...
Rád by som to s tým originálom porovnal. Pozrel som na schému toho Keeley modu a sú tam 3 rozdiely: 1. zníženie dolnej frekvencie z 20 na 10 Hz (dolná u gitary je 82!) 2. zmena farby indikačnej LED (poslucháči tvojho koncertu určite ocenia) 3. prepínanie skreslovacích diód, môže byť zaujímavá zmena pri crunchi, higain nezmenený Ináč mám dojem, že ten človek práve tie diódy prepína, taký mód nie je problém.
|
|
« Posledná zmena: 29. August , 2013, 09:20:09 od Zvukár Andrej »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 27. August , 2013, 15:55:37 » |
|
jediny dobrý mod sd1 je japan SD1
Mal som oba v jeden cas, ziaden rozdiel az na to, ze japan viac sumel, ale nie o vela
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 27. August , 2013, 18:31:59 » |
|
ajja sommal oba , dokonca terza bude special japonec s spodným kritom silver taiwaw - chlapík len krit predal za 20 , umna je debata o chipoch JRc a starých japan márna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 27. August , 2013, 19:03:27 » |
|
hej, lebo pocuvas ocami
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 27. August , 2013, 20:40:30 » |
|
aaaa ved mne sa pači aj ten aspekt predajnej ceny ked si raz cely svet myslí že japan sd1 je cennejšia /vid ceny a predajnosť/ prečo sa tomu branit , je dobre mat niečo čo ma tendenciu rastu ceny na rozdiel od taiwan ktorý sa už pomaly predava zadarmo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwie31
pravidelný návštevník
však som krasny?
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. August , 2013, 08:12:44 » |
|
mne sa zda,ze je tam viac skreslenia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 29. August , 2013, 15:54:30 » |
|
mne sa zda,ze je tam viac skreslenia
Trochu, ako keby si potenciometer drive pretočil asi o 20 stupňov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 01. September , 2013, 09:02:47 » |
|
A čo vlastne ten mód má robiť okrem zmeny hlasitosti?
aj hutnejsi zvuk
Tak som zhruba zrovnal hlasitosti a vyzerá to tak, že sa mení Level aj Drive, čiže to, čo sa NEJAKO zmení tým prepínačom, môžeš zmeniť pohnutím tých dvoch gombíkov. A nie "nejako", ale tak ako ty chceš. Je to iba môj pocit, alebo sa naozaj radi nechávate ojebávať rôznym šarlatánom? Ak chceš, ja ti ten Keeley mod urobím za 30 €. Alebo za 50 €, tuším viac dôverujete tým, čo viac pýtajú!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 19. December , 2014, 00:50:24 » |
|
Na margo nedávnej debaty o Marshall Guvnor, kde sa hovorilo či a prečo je lepšia staršia alebo novšia verzia.
Kamoš tuná z fóra si chcel prerobiť Boss SD1 na Ibanez TS9, vraj sa to dá. Je to výhodné lebo nová TS9 stojí z pod ruky cca 80€ a SD1 sa dá zohnať za 20€. Tak zohnal starú japonskú SD1, kde sa SN dávali ešte dnuká k baterke. Otvoril ju a zistil, že zapojenie je iné ako má na schéme, podľa ktorej to chcel prerobiť a teda sa to podľa tej schémy nedá prerobiť. Následne teda zistil, že zapojenie SD1 novej tajvanskej a starej japonskej nie je totožné. Aspon takto nejak som to pochopil.
Mám novú tajvanskú SD1 a tak som to porovnal s touto starou japonskou. Skúšal som ich na lampovej hlave Laney Cub s Marshall 1936. Porovnával som ich na čistom ako plnohodnotný overdrive a aj na poloskreslenom ako dokrmovák. Tá stará japonská sa mi vo všetkých smeroch páči citeľne viac. Na clean kanáli hrala japonská SD1..., no neorezáva až tak basy a asi aj výšky, basy sú pekné konrétne a produkuje celkovo viac vyslovene pekného skreslenia. Stredy na tajvanskej znejú oproti tej japonskej tak tvrdšie, akoby viac umelo. Poloskreslený amp dokrmený s SD1 nádherne spieval, ako husle, naproti tajvanskej, ktorá viac agresívne reže v tých vyšších stredoch.
Neviem či ten rozdiel pripísať inej schéme zapojenia, s inými hodnotami súčiastok alebo iným materialom, ktoré sa vtedy používali. Ale mám pocit, že je to asi tou schémou s inými hodnotami súčiastok.
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2014, 00:56:58 od frakos »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 19. December , 2014, 08:42:07 » |
|
Tá stará japonská sa mi vo všetkých smeroch páči citeľne viac. Vsetko len falosna nostalgia a iracionalne gitaristicke bludy.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 19. December , 2014, 11:47:02 » |
|
TAK TO TREBA TEDA zistiť čo tam je naviac ,,, vytlačiť si schemu a prejsť si tajwan a japan verziu čo tam je naviac alebo iné a potom sme múdrejší , ale si myslím že staroba súčiastok tam má vplyv
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 19. December , 2014, 13:45:10 » |
|
...že zapojenie SD1 novej tajvanskej a starej japonskej nie je totožné...
Našiel som schému z roku 1981, to by mala byť tá stará japonská? Lebo sa podobá na Ibanez rad TS. Nenašiel som žiadnu inú schému, nenastal omyl že SD1 a DS1?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 19. December , 2014, 15:21:20 » |
|
No neviem. Zistim v com rozdiel. Zeby predsa v materialoch kua :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 19. December , 2014, 19:45:24 » |
|
Celé je to inak. Som toho japonca otvoril a je to domarobo, možno stavebnica. Škatulka má tvar ako Boss. Som si nejak nevšimol, že chýba logo Boss na pedáli z predu kde sa nohou dupe a zo spodu škatulky hore v takom vybratí tiež chýba logo. A aj farba neni žltá, ale krémová. To mi tiež hneď nedoplo. Asi som to pripisoval vyblednutiu po rokoch . Točítka na poťákoch sú kovové, hlavička toho šróbu kde je baterka je kovová a podobne. To sú asi nejaké škatulky čo sa dajú kúpiť. Tu je foto plošáku "japonca", ten chip netuším čo je. Spoje zo spodu som nefotil, sú evidentne ručne malované a leptané. https://www.dropbox.com/s/1qpmsu8eh8dyrma/20141219_174924.jpg?dl=0Na porovnanie škatulky. Moja súčasná vpravo a vedla domarobo "japonec". https://www.dropbox.com/s/yl8fuo223ayds04/20141219_172411.jpg?dl=0Len pre názornosť, toto je foto plošáka mojej súčasnej SD1 s JRC4558. Aspoň myslím lebo túto som fotil už dávno a mám bordel vo foto troška... https://www.dropbox.com/s/g4psh7dejsmui9j/20140821_181257.jpg?dl=0A tu je foto zo spodu krabice domarobo "japonec" a na pravo moj orig japonsky Boss CE3. Vidno, že hore chýba logo Boss a nálepka na domarobo "japoncovi" bude od niekade splašená. https://www.dropbox.com/s/6548j18c6ibyupk/20141219_190547.jpg?dl=0Smutné je, že to predali kamošovi ako japonský SD1. Veselé je, že to hrá k svetu a že to za simbolickú cenu od neho kúpim, pretože na jeho účel prerábky na TS9 sa to nehodí. Takže otázka pre mňa týmto pádom zodpovedaná nebola. Teda či je lepšie staré alebo nové a aj dôvody. Ale zas mi je to v podstate jedno, nech si každý hrá na čom sa mu páči.
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2014, 19:48:02 od frakos »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 19. December , 2014, 20:07:45 » |
|
Šak tie červené keramické kondíky sa podobajú na staré ruské súčiastky. Akurát že nano Farad označovali hF tuším. Ten od koho to kamoš kúpil tvrdil, že to kúpil za 40€.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|