Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 21:54:00
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém s ladením vrchnej struny  (Prečítané 7573 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
stepanovicd
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« kedy: 24. Apríl , 2014, 09:38:49 »

Zdravím Vás, opäť raz som narazil na problém a nechcem to riešiť cez gitarára, keďže predpokladám, že ide o banalitu. Hrávam na ladení drop C# ( C# G# C# F# A# D#), gitara Tremonti SE Custom s tremolom. Všetky struny ladia bez problémov, používam kombinovanú hrúbku 11 + 10, no na to, aby mi hrubá E struna (ladená na C#) ladila pri hraní akordov, musím ju o pár centov podladiť. Tak ladí na celom hmatníku, okrem toho, keď ju hrám ako prázdnu strunu. Vie mi niekto poradiť ako to nastaviť aby ladila aj ako prázdna aj pri hraní akordov? Díky.
« Posledná zmena: 24. Apríl , 2014, 09:39:31 od stepanovicd » Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 24. Apríl , 2014, 10:08:26 »

tam je ta drbnuta kobyla s "pevne nastavenymi oktavami", co? skus pouzit standardnu sadu, oni aj kdesi vo FAQ sekcii pisu, ze je to skor na standarne sady, ze s hybridnymi sadami a podladeniami moze byt problem s ladenim oktav. Aj ked malo by sa to dat dostelovat, poloha celej kobylky sa da nastavit dvoma imbusmi. otazne je nakolko ti to vyriesi tvoj problem s oktavou na vrchnej strune a ci ti to nerozhodi oktavy na ostatnych strunach.

http://prsguitars.com/csc/bridges.html

Citácia
Intonation can be adjusted using the two allen set screws facing the tail end of the guitar. A strobe tuner or other electronic tuning device should be used. Match the octave (fretted) note of the first and sixth strings with their corresponding 12th fret open harmonics by shortening or lengthening the strings with the adjusting screws using the allen wrench provided. Start with the treble side and then go to the bass side, return to the treble side for one last check. The other four strings are present and will intonate correctly provided a conventionally gauged string set with a plain third (G) string is used. Use of a wound third string is not recommended with this bridge.

dalsia moznost je vymenit kobylu za taku, kde sa daju oktavy stelovat pre kazdu strunu zvlast
« Posledná zmena: 24. Apríl , 2014, 10:08:46 od styrioci » Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 24. Apríl , 2014, 10:09:22 »

tam je ta drbnuta kobyla s "pevne nastavenymi oktavami", co? skus pouzit standardnu sadu, oni aj kde si vo FAQ sekcii pisu, ze je to skor na standarne sady, ze s hybridnymi sadami a podladeniami moze byt problem s ladenim oktav. Aj ked malo by sa to dat dostelovat, poloha celej kobylky sa da nastavit dvoma imbusmi. otazne je nakolko ti to vyriesi tvoj problem s oktavou na vrchnej strune a ci ti to nerozhodi oktavy na ostatnych strunach.

http://prsguitars.com/csc/bridges.html

dalsia moznost je vymenit kobylu za taku, kde sa daju oktavy stelovat pre kazdu strunu zvlast

serus, nemám toho klasického Tremontiho, ten novší model s tremolom http://www.prsguitars.com/setremonticustom/
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 24. Apríl , 2014, 10:11:04 »

aha, sorry prehliadol som

oktava ti ladi na hrubej strune?
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 24. Apríl , 2014, 10:24:45 »

aha, sorry prehliadol som

oktava ti ladi na hrubej strune?

predpokladám, že myslíš 0 vs 12 pražec. 12. pražec je o niečo vyššie naladený, ako prázdna struna, ale keď to mám podladené tak ako som hore napísal, ladí, vyhadzuje mi na ladičke krásne zelené, ako aj ostatné struny, len tá prázdna robí neplechu.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 24. Apríl , 2014, 10:59:34 »

tak ja napriklad nikdy neladim hrube Ecko a ani hrube H (na sedmicke) presne na ton ale tesno pod.. lebo sak ked drbnem do strun ono sa to vzdy nadladuje trochu.. normalne si nalad najprv to hrube Hcko prazdne aby bolo na ton.. potom dolad oktavu aj aby ta bola na ton.. a potom ked budes hrat tak vzdy doladuj strunu tesne pod ton..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 24. Apríl , 2014, 11:06:08 »

predpokladám, že myslíš 0 vs 12 pražec. 12. pražec je o niečo vyššie naladený, ako prázdna struna, ale keď to mám podladené tak ako som hore napísal, ladí, vyhadzuje mi na ladičke krásne zelené, ako aj ostatné struny, len tá prázdna robí neplechu.
dosteluj si oktavy aby ti presne ladili a ak ani potom ti nebudu ladit akordy, tak mozme zacat riesit nejaky ozajstny problem  :)
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 24. Apríl , 2014, 11:36:32 »

dosteluj si oktavy aby ti presne ladili a ak ani potom ti nebudu ladit akordy, tak mozme zacat riesit nejaky ozajstny problem  :)

Z toho čo som sa dočítal, tak sa na tremole oktávy dolaďujú pomocou šróbu, ktorý ide do kamienku? cez ktorý ide struna, skúšal som pekne podľa návodu, akosi sa mi to nepodarilo naladiť, ani nejaký náznak zmeny, neviem či som gramblavý  Bavím sa skvele prehnutie krku nemôže robiť problém, pozeral som si ďalšie struny a od cca 15 pražca to prestáva trocha ladiť, cca o to, koľko podlaďujem tú vrchnú strunu.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 24. Apríl , 2014, 11:49:24 »

Z toho čo som sa dočítal, tak sa na tremole oktávy dolaďujú pomocou šróbu, ktorý ide do kamienku?
ano, zozadu, akoby pokracovala struna je 6 srobov pre kazdy kamen. nimi stelujes oktavy. ak je oktava vyssie, potrebujes "skratit"menzuru, cize posunut kamen blizsie ku krku. ak je oktava nizsie, potrebujes "predlzit" menzuru, cize posunut kamen dalej od krku. niekedy treba spravit drastickejsie zmeny aby si pocul zmenu. dalsia vec je, ze aku presnu ladicku pouzivas
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 24. Apríl , 2014, 12:23:16 »

ano, zozadu, akoby pokracovala struna je 6 srobov pre kazdy kamen. nimi stelujes oktavy. ak je oktava vyssie, potrebujes "skratit"menzuru, cize posunut kamen blizsie ku krku. ak je oktava nizsie, potrebujes "predlzit" menzuru, cize posunut kamen dalej od krku. niekedy treba spravit drastickejsie zmeny aby si pocul zmenu. dalsia vec je, ze aku presnu ladicku pouzivas

nič skúšal som s tým hýbať až na limity a nič, ladičku mám takú normálnu, obyčajnú za nejakých 15€, ladí fajn.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #10 kedy: 24. Apríl , 2014, 12:32:28 »

takže keď pokrútiš tými šróbikmi s pružinou na kobylke a porovnáš prázdnú strunu s 12 pražcom sa neudeje žianda zmena? Bavím sa skvele
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 24. Apríl , 2014, 12:42:41 »

tak bud je zla gitara, ale pochybujem, ze je z nejakej inej dimenzie aby popierala zakony fyziky, alebo ladicka za 15€ ladi asi tak fajn, ako by sa za taku cenu dalo ocakavat Beeee
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 24. Apríl , 2014, 12:46:36 »

takže keď pokrútiš tými šróbikmi s pružinou na kobylke a porovnáš prázdnú strunu s 12 pražcom sa neudeje žianda zmena? Bavím sa skvele

jasne že deje, ale keď to naspäť naladím, s tou oktávou to nehýbe, som z toho debil lebo mám ešte custom 24 se a to ladí krásne všade, aj keď je pravda, že tá je nastavená. Nič no, díky za pomoc, budem to musieť niekomu zaniesť. CmučiQy všetkým  Na zdravie!
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #13 kedy: 24. Apríl , 2014, 13:09:41 »

Prines to mne a dáme to dokopy:-)
Zaznamenané

stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 24. Apríl , 2014, 13:24:25 »

Prines to mne a dáme to dokopy:-)

Na zdravie!
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.