Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 15:36:18
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Left hand gitary  (Prečítané 4546 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #30 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:00:50 »

Ja som ľavák a dosť bojoval aby som dokázal chytiť gitaru ako pravák...
Zaznamenané
Rectifier
pravidelný návštevník
Príspevkov: 239

« Odpoveď #31 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:46:07 »

ved práve že ja som to aj jedným časom skúšal ale nemohol sa proste do toho dostať proste ja už ako zasran gitaru držal "naopak"
Zaznamenané
Ernest Zimke
nováčik
*
Príspevkov: 35

« Odpoveď #32 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:53:00 »

Ok, ale tým vlastne iba potvrdzujete, čo som napísal, že je to len vec zvyku. A dominantná hemisféra s tým nič moc nemá.

To môžem napísať, že jeden čas som zo zvedavosti skúšal držať pc myš v ľavej a nešlo mi to, lebo už na to bola vycvičená pravačka. Z toho predsa žiadna prirodzená predispozícia nevyplýva..
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 16:01:29 od Ernest Zimke » Zaznamenané

Kto hľadá, možno nenájde, ale aspoň pre to niečo robí.
Rectifier
pravidelný návštevník
Príspevkov: 239

« Odpoveď #33 kedy: 16. Apríl , 2012, 17:07:07 »

Ok, ale tým vlastne iba potvrdzujete, čo som napísal, že je to len vec zvyku. A dominantná hemisféra s tým nič moc nemá.

To môžem napísať, že jeden čas som zo zvedavosti skúšal držať pc myš v ľavej a nešlo mi to, lebo už na to bola vycvičená pravačka. Z toho predsa žiadna prirodzená predispozícia nevyplýva..

Nechcem to nazvať že "zlo zvyk" len nás proste výrobcovia dojebávajú, pritom je to úplne normálna vec... Problém je v tom že je málo nástrojov ak sa aj niečo "left" objavílo na trhu tak je to buď p*č*vina alebo je to predražené oproti svojej "right" dvojičke. Keby sa každá gitara dala zohnať tak v "left" verzií (nevravím že by ju mali mať hneď na sklade) Jednoducho by predajca kontaktoval firmu ktorá by ti tu gitaru vyrobila (samozrejme už tu je problém že kvôli 2 ľudom predsa nebudú spúšťať sériovú výrobu gitár). Podľa mňa jediná výhra je dať si spraviť gitaru, Poznám niekoľko ľavákom ale ani jednému som nevidel fakt poriadny nástroj...
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 17:09:13 od Rectifier » Zaznamenané
Ernest Zimke
nováčik
*

« Odpoveď #34 kedy: 16. Apríl , 2012, 19:27:15 »

O tom práve vravím, že sú drahšie a horšie dostupné a vlastne je to zbytočné.

To:Rectifier pozri aj ja som chytil gitku ľavačkou, jasné, ale len ako predmet. Keď prišlo na hraciu polohu, tak nemôžem povedať, že ľavá sa tlačila ku kobylke, ty si to mal naozaj tak ? Tak ale ty si už raz naučený, tak budeš už do smrti kupovať lavácke špeciály, to je mi jasné. Ale na rovnakom základe môžem konštatovať, že som rád, že mám naučené pravácke držanie, nie som tak obmedzovaný, ako v iných veciach (perá, otvárače a tak). A ak už riešiť "šikovnejšiu" ruku, tak tá patrí na hmatník nie ? :D
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 19:30:57 od Ernest Zimke » Zaznamenané

Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #35 kedy: 16. Apríl , 2012, 20:28:43 »

O tom práve vravím, že sú drahšie a horšie dostupné a vlastne je to zbytočné.

To:Rectifier pozri aj ja som chytil gitku ľavačkou, jasné, ale len ako predmet. Keď prišlo na hraciu polohu, tak nemôžem povedať, že ľavá sa tlačila ku kobylke, ty si to mal naozaj tak ? Tak ale ty si už raz naučený, tak budeš už do smrti kupovať lavácke špeciály, to je mi jasné. Ale na rovnakom základe môžem konštatovať, že som rád, že mám naučené pravácke držanie, nie som tak obmedzovaný, ako v iných veciach (perá, otvárače a tak). A ak už riešiť "šikovnejšiu" ruku, tak tá patrí na hmatník nie ? :D

No... Nemusí to byť pravda. Ja som na pravú stranu nezahral nikdy ani hovno. Som proste tvrdý ľavák. A nemám takúto skúsenosť len s gitarou. Čiže len toľko, že sa to určite nedá zovšeobecniť. Niekto sa naučí hrať aj tak, aj tak a niekto nie. Basta.:-) Už tu takáto debata bola...
Zaznamenané

Ernest Zimke
nováčik
*

« Odpoveď #36 kedy: 16. Apríl , 2012, 20:44:28 »

Už tu takáto debata bola...

Hej, nevidel som..  Som metlak

Cha, určite zovšeobecňovať nechcem, práveže mi pripadá zaujímavé, že nie je ľavák, ako ľavák.
Či preferujem ľavú ruku ? Jasné, vždy keď niečo robím len jednou. Ale pri činnosti, ktorá približne rovnako zamestnáva obe ruky, mi pripadá "ľavácky" pohľad na vec ako zbytočný luxus, kedže na špeciály pre 10% obyvateľstva si všetci výrobcovia radi prirazia na cene..
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 20:50:27 od Ernest Zimke » Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #37 kedy: 16. Apríl , 2012, 21:00:11 »

Hej, nevidel som..  Som metlak

Cha, určite zovšeobecňovať nechcem, práveže mi pripadá zaujímavé, že nie je ľavák, ako ľavák.
Či preferujem ľavú ruku ? Jasné, vždy keď niečo robím len jednou. Ale pri činnosti, ktorá približne rovnako zamestnáva obe ruky, mi pripadá "ľavácky" pohľad na vec ako zbytočný luxus, kedže na špeciály pre 10% obyvateľstva si všetci výrobcovia radi prirazia na cene..

Používaš príliš silné slová: zbytočný luxus... Viem o čom píšem. U silného, ozajského ľaváka je to proste problém. Ani hokejku nedokážem udržať na praváka, pri futbale som dlho nebol schopný kopnúť loptu pravou nohou... Takže asi toľko. Viac o tom debatovať nebudem. 
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #38 kedy: 16. Apríl , 2012, 21:03:31 »

Jediné s čím súhlasím sú tie debaty o výrobcoch. Aj keď aj tam sa dá niečo uznať. Hlavne, keď sa vyrábajú veci s pomocou drahých jednostranných prípravkov. Vždy bude malosériová výroba drahšia. To je z mojej strany všetko.

HOWGH:-)
Zaznamenané

Ernest Zimke
nováčik
*

« Odpoveď #39 kedy: 16. Apríl , 2012, 22:21:35 »

V pohode, nechcem nič vnucovať. Len  rozširujem názorovú pluralitu.

Ale pobavil ma výraz:"ozajstný ľavák." :D
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 22:23:27 od Ernest Zimke » Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 16. Apríl , 2012, 22:27:03 »

V pohode, nechcem nič vnucovať. Len  rozširujem názorovú pluralitu.

Ale pobavil ma výraz:"ozajstný ľavák." :D

Keď, tak - ozajský...
Zaznamenané

Ernest Zimke
nováčik
*

« Odpoveď #41 kedy: 16. Apríl , 2012, 22:35:52 »

Máš pravdu, omylom som to prečítal spisovne.  Bavím sa skvele

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=661750&page=2&kategorie=110000&nabpop=vse&region=&ins=25&order=

Nejaký záujemca ?
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 22:37:44 od Ernest Zimke » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.