bara
|
|
« kedy: 28. Júl , 2009, 18:47:22 » |
|
na Zelenej vode, už tento víkend - http://www.openjazzfest.sk/Yngsteen, Urmo, vidíme sa?
|
|
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 18:47:51 od bara »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 29. Júl , 2009, 06:40:13 » |
|
Piatok by som sa tam mal zjaviť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bara
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. Júl , 2009, 09:53:37 » |
|
Piatok by som sa tam mal zjaviť. tak to Ťa tam určite niekde stretnem, podľa fotky si dosť neprehliadnuteľný typ
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 30. Júl , 2009, 09:58:17 » |
|
tak to Ťa tam určite niekde stretnem, podľa fotky si dosť neprehliadnuteľný typ Zablikám ti niečo v morzeovke plešinou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bara
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 30. Júl , 2009, 10:00:40 » |
|
Zablikám ti niečo v morzeovke plešinou. ok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bara
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 04. August , 2009, 23:22:43 » |
|
Na jazzfeste bolo výborne, i keď viem, že asi to nikoho nezaujíma, ale i tak si to tu napíšem, aby som mala pocit, že som aspoň niečím "fóruprospešná" V piatok sa mi najviac páčili Johnatan Crossley band a Vertigo quintet + Dorota Barová, a v sobotu bolo vynikajúúúce Bass Inferno s Griglákom. Po koncerte Jonathana - juhoafrického gitaristu, keď moderátorka vyzývala ľudí, že je možnosť porozprávať sa s hudobníkmi o hudbe aj o živote, nabrala som odvahu a spýtala som sa gitaristu Jonathana Crossleyho, ten fakt dobre hral, na zopár vecí, ktoré tu furt omieľate... keď som sa ho spýtala - "How often do you change strings", ostal usmiaty a dosť zarazený, a vtedy mi napadol druhý význam slova "strings" (tangáče), tak som mu rýchlo vysvetlila, že myslím gitarové struny . Vravel, že sa mu ruky už vôbec nepotia, takže struny mu nehrdzavejú, a mení ich raz za tri mesiace. ale nie on, o gitary sa mu stará technik. Má ich sedem (aj mi ich napísal:) ) - ES 1751951 Gibson, Fx - line 6 M 13, line 6 DC 4, 1980 Gibson 335, Maingaro 7 String, a na koncertoch používa Fender strat. Hrá aj v rockových kapelách, medzi jeho gitarové vzory patrí najmä Bill Frisell, John Scofield a Johnny Fourie, počúva Radiohead a The Clash, a z osobností, s ktorými doteraz hral, si najviac váži speváčku Oleta Adams, Adny Narell a Gerald Allbright. A najlepšie sa mu hrá s terajšou zostavou - Ondrej Štveráček, Lukáš Kytnar - (pražáci) a Martin Lloyd z južnej Afriky. Teraz chce nejaký čas ostať žiť v Prahe, lebo sa tam dá lepšie vyžiť z koncertov. Ukážky, ktoré majú na youtube sa ani zďaleka nedajú porovnať s hudbou, ktorú predviedli na jazzfeste, ani s výbornými cd-čkami, ktoré som si od nich kúpila. Yngsteen mi nezablikal a Zelená voda bola ešte teplejšia a zelenšia ako minulý rok... a teším sa na ňu na bigbítový festival
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 05. August , 2009, 07:22:39 » |
|
Yngsteen mi nezablikal a Zelená voda bola ešte teplejšia a zelenšia ako minulý rok... a teším sa na ňu na bigbítový festival Veru, odflakol som signalizáciu strhla ma hudba :D . Bol som iba piatok a bolo výborne. Odišiel som po Lipovi takže Vertigo som už nevidel. Zvuk bol špičkový. Prekvapil ma hlavne Zipflo a Lipa. Šialený huslista, miestami regulérny shredding gitarového typu najprv mi to moc nerezalo ale tak od druhej polovice začal vypekať podľa môjho gusta. Lipov band zaperfomoval v skutku svetovo (Žáček je viac než slušný, hral s úžasnou ľahkosťou ...), dokonca samotnému spevákovi som začal veriť v druhej polovici keď trocha zachrípol aj angličtinu čo nebýva zvykom v miestnych luhoch a hájoch. Line up bol veľmi dobre vymyslený bavil som sa celý čas. O nikom koho som tam videl nemôžem povedať že by ma nebavil, alebo že by tam nezapasoval. Ako jediné negatívum toho festu by som uviedol šialene dezorganizovaný personál v miestnom bufete či čo to bolo. Proste to miesto gigantických rád na nápoje a cigánsku. Mali tam tak trocha monopol (iné stánky boli vypredané prípadne ďaleko) a danú šniclu som tam zakúpil až na 4tý pokus. Bolo ich tam snaď 8 (obsluhovačov, majiteľov, kamošov majitelov a inej škodnej) a motali sa tam ako keby ich koučoval Pat a Mat osobne. Systém že si vystojíte jednu radu na bloček kde cvaknete cigánsku a potom druhu radu kym vám ju upečú ma tam ako triezveho šoféra mierne vytáčal. Tiež absurdná scénka pre pobavenie čakajúceho davu s názvom "4ria podajdráti počitajú naraz v jednej bedničke bagety" bola fasa. Ale to boli len také mušačince na majstrovskom diele ergo nič čo by mi zabránilo ísť na ten fest aj o rok (aj keď už s vlastným žrádlom v bágli) .
|
|
« Posledná zmena: 05. August , 2009, 08:26:34 od yngsteen »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 05. August , 2009, 08:30:19 » |
|
bóóže, to je hrozne dlhé, tak teraz to už určite nebudete čítať Prave ze ano, vzdy ma zaujima triezvy pohlad ucastnikov na uroven a kvalitu takychto podujati. Vdaka aj yngsteenovi za jeho osobne postrehy z festu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 05. August , 2009, 10:01:52 » |
|
Na jazzfeste bolo výborne, i keď viem, že asi to nikoho nezaujíma, ale i tak si to tu napíšem, aby som mala pocit, že som aspoň niečím "fóruprospešná" V piatok sa mi najviac páčili Johnatan Crossley band a Vertigo quintet + Dorota Barová, a v sobotu bolo vynikajúúúce Bass Inferno s Griglákom. Po koncerte Jonathana - juhoafrického gitaristu, keď moderátorka vyzývala ľudí, že je možnosť porozprávať sa s hudobníkmi o hudbe aj o živote, nabrala som odvahu a spýtala som sa gitaristu Jonathana Crossleyho, ten fakt dobre hral, na zopár vecí, ktoré tu furt omieľate... keď som sa ho spýtala - "How often do you change strings", ostal usmiaty a dosť zarazený, a vtedy mi napadol druhý význam slova "strings" (tangáče), tak som mu rýchlo vysvetlila, že myslím gitarové struny . Vravel, že sa mu ruky už vôbec nepotia, takže struny mu nehrdzavejú, a mení ich raz za tri mesiace. ale nie on, o gitary sa mu stará technik. Má ich sedem (aj mi ich napísal:) ) - ES 1751951 Gibson, Fx - line 6 M 13, line 6 DC 4, 1980 Gibson 335, Maingaro 7 String, a na koncertoch používa Fender strat. Hrá aj v rockových kapelách, medzi jeho gitarové vzory patrí najmä Bill Frisell, John Scofield a Johnny Fourie, počúva Radiohead a The Clash, a z osobností, s ktorými doteraz hral, si najviac váži speváčku Oleta Adams, Adny Narell a Gerald Allbright. A najlepšie sa mu hrá s terajšou zostavou - Ondrej Štveráček, Lukáš Kytnar - (pražáci) a Martin Lloyd z južnej Afriky. Teraz chce nejaký čas ostať žiť v Prahe, lebo sa tam dá lepšie vyžiť z koncertov. Ukážky, ktoré majú na youtube sa ani zďaleka nedajú porovnať s hudbou, ktorú predviedli na jazzfeste, ani s výbornými cd-čkami, ktoré som si od nich kúpila. Yngsteen mi nezablikal a Zelená voda bola ešte teplejšia a zelenšia ako minulý rok... a teším sa na ňu na bigbítový festival super citanicko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 05. August , 2009, 18:10:52 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 05. August , 2009, 21:10:46 » |
|
super citanicko Yes, no mohlo to byt troška obšírnejšie,podrobnejšie,detailnejšie,konkretnejšie,rozvinutejšie.... skratka taky štandartny report na dve strany A4 aby sa človek pri čitani do toho vžil a mal pocit,že tam bol aj ked tam nebol,lebo bol lenivy tam íst.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bassfriend
nováčik
Príspevkov: 21
Bass the base..
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 05. August , 2009, 22:05:22 » |
|
ja som tiez bol, ale len v sobotu myslim, ze je to super fest a dufam, ze bude kazdym rokom lepsi . V sobotu boli super vsetci, najma Peter Sarik Trio. Bass Inferno ma velmi nepotesilo, Duro Griglak zahral excelentne, ale nemali to podla mojej chuti dobre postavene a naaranzovane. Casto hrali basaci obaja doprovod na plno - slapovy, ci prstovy, tym padom im nebolo nic rozumiet. Ked sa k tomu pridal Miso Bugala a zacal solovat, tak ho pocut nebolo. Pocut dobre nebolo ani Roba Vizvaryho ked soloval, ktory bol ovela tichsie ako Griglak. A obcas to vyzeralo, ze ani dobre nevedeli formu niektorych skladieb.. trochu rozpacite momenty Myslim, ze v stanku s obcerstvenim v sobotu ziadny problem nebol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|