Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 18:38:49
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: G12T75 + V30  (Prečítané 3671 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #15 kedy: 25. Marec , 2011, 11:54:38 »

Live sa zvuci inak vzdy len jeden reprak, nie? a ked mas v bedni kombinaciu tak ako sa nastavi mikrofon?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 25. Marec , 2011, 21:33:42 »

Live sa zvuci inak vzdy len jeden reprak, nie? a ked mas v bedni kombinaciu tak ako sa nastavi mikrofon?

nijako - zvukar to opre pred prvy reprak, pripadne sa ta spyta, pred ktory to chces... cize z tohto pohladu mat rozne repraky v bedni straca zmysel...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #17 kedy: 26. Marec , 2011, 09:05:18 »

nijako - zvukar to opre pred prvy reprak, pripadne sa ta spyta, pred ktory to chces... cize z tohto pohladu mat rozne repraky v bedni straca zmysel...

Presne tak, párkrát sa mi stalo, že gitarista mal dve rôzne bedne na jeden zosík a chcel "stereo". Dal som dva mikrofóny a lepší zvuk som dal do stredu, horší som ignoroval. Nevidím dôvod, prečo by poslucháči napravo mali mať horší zvuk, ako tí naľavo
Zaznamenané
cico1976
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 70

« Odpoveď #18 kedy: 26. Marec , 2011, 10:06:59 »

Ja myslím že ani nie. Zvukár zvyčajne dáva mikrofon pred jeden reprák v bedni. A tak by si ho mohol dať pred "zvuk" s ktorým sa mu lepšie pracuje. ........len či sú tie rozdiely natoľko veľké že by to bolo aj nejako podstatne poznať to neviem. Nikdy som nezvučil. ......toto je vlastne len teoria.

No a rôzne repro v bedni využiješ napr pri domácom skúšaní , prípadne v skúšobni.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 26. Marec , 2011, 14:57:23 »

...A tak by si ho mohol dať pred "zvuk" s ktorým sa mu lepšie pracuje. ....

to je mu uplne jedno - myslis, ze v praxi budete na zvukovke skusat jeden / druhy reprak a potom si zvukar povie, s cim sa mu lepsie pracuje ? zmenou polohy mikrofonu  sa spravi taky rozdiel vo farbe, jak keby si vymenil cely reprak a ani tu polohu zvukari live nijak extra neriesia - Tebe to ma hrat dobre, mas to mat dobre nastelovane a vyladene so zvysom kapely a zvukar si uz nejake jednoduche korekcie urobi podla seba - fakt dva rozne repraky nie su ziadna vyhoda na podiu z tohto hladiska...

ako som uz spominal - sam nemam skusenosti s kombinovanymi reprakmi v bedni... ale ked sa tak zamyslam - ze hladat kombinaciou dvoch roznych reprakov zaujimavu farbu - neni lepsie rovno najst jeden reprak s farbou co vyhovuje najlepsie ?
Zaznamenané
cico1976
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 70

« Odpoveď #20 kedy: 26. Marec , 2011, 21:30:59 »

Tak to je pravda, že na koncerte často nieje čas na dôležitejšie veci ako skúšať nejaké repro. A občas sa to počas hrania "dolaďuje" aj samo, keď sa nechtiac buchne do stojanu z mikrofonom. Ono teoreticky by to možno aj mohlo takto nejako fungovať, ale v praxi je to asi hlúposť!!!
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.