Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 21:39:46
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chrciaca efektova slucka  (Prečítané 1909 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Oliviero
nováčik
*
Príspevkov: 14

« kedy: 01. Október , 2011, 15:01:00 »

Mam Hughes and Kettner Edition Tube 25th Anni. (neviem ci to nieco niekomu hovori), zo zadnej strany je tam klasicka efektova slucka, lenze ked do nej pripojim efekty, maju prazvlastny zvuk v pozadi pocut vselijake piskanie a podobne, cisty zvuk prechadza v pohode, ale jak nahle zoslapnem napr. double muff a udrem po strunach, tak to chrapci jak hovado (nie nieje to tym, ze je to double muff :D ) aj tube screamer ma nejaky divny zvuk... Ked to pripojim tak ze amp-efekt-gitara, tak je to v pohode... viete mi niekto takto na dialku povedat, co stou sluckou moze byt?? Vdaka.
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #1 kedy: 01. Október , 2011, 15:03:09 »

ty davas muff a tubescreamer do slucky?
Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 01. Október , 2011, 15:04:15 »

nemal by som? inak robi to cisto aj ked tam dam iba tubescreamer. aj ked to nechrci, ale pisti to tak v pozadi, vydava to mimozemske zvuky.
« Posledná zmena: 01. Október , 2011, 15:06:15 od Oliviero » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 01. Október , 2011, 15:36:37 »

nemal by som? inak robi to cisto aj ked tam dam iba tubescreamer. aj ked to nechrci, ale pisti to tak v pozadi, vydava to mimozemske zvuky.

skus vysvetlit, co ta viedlo k tomu davat do efektovej slucky tubescreamer. aky si mal plan ked si ho tam daval ? co si chcel aby sa stalo ?
Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 01. Október , 2011, 15:40:08 »

chcel som mat efekty samostatne, a gitaru samostatne. pretoze ked beham hore dole s gitarou , tak niekedy s tym kablom potahám tie efekty hore dole. nechapem otazke, ze co som tym chcel dosiahnut... chcel som si zapojit EFEKTY do EFEKTOVEJ slucky. Nikde v navode ani na tomto fore, ked som si cital, neni napisane -,, NEZAPAJAJTE SI TUBE SCREAMER DO EFEKTOVEJ SLUCKY! "
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 01. Október , 2011, 15:43:09 »

kup si dlhsi kabel
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6 kedy: 01. Október , 2011, 15:43:53 »

btw, ja som si kedysi daval boost do slucky od fulltone (fat boost). Celkom to pomohlo vo zvuku.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 01. Október , 2011, 15:44:39 »

chcel som mat efekty samostatne, a gitaru samostatne. pretoze ked beham hore dole s gitarou , tak niekedy s tym kablom potahám tie efekty hore dole. nechapem otazke, ze co som tym chcel dosiahnut... chcel som si zapojit EFEKTY do EFEKTOVEJ slucky. Nikde v navode ani na tomto fore, ked som si cital, neni napisane -,, NEZAPAJAJTE SI TUBE SCREAMER DO EFEKTOVEJ SLUCKY! "

cim vacsim to napises, tym viac kricis, aky si trubiroh, ale neurazaj sa - trubiroh je mile slovo a ja to nemyslim v zlom, iba trochu skodoradostne.

bustre do efektovej slucky nazapajaj, vlastne takto - BUSTRE DO EFEKTOVEJ SLUCKY NEZAPAJAJ. nepytaj sa preco, lebo sa zase zamotame do nepochopenej debaty, ako ked si mal minule problemy s kobylkou :)

Na zdravie! Je to frajer
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #8 kedy: 01. Október , 2011, 15:48:54 »

V skratke, modulačné efekty (reverb, delay, chorus.../ do efektovej slučky, ostatne /overdrive, distrotiony, wah.../ pred amp. Niekedy sú výnimky, ale drž sa radšej tohto a povedz ako si dopadol. Zhrniem to, so slučkou nič nieje  :)
« Posledná zmena: 01. Október , 2011, 15:50:36 od pelko » Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 01. Október , 2011, 15:52:21 »

cim vacsim to napises, tym viac kricis, aky si trubiroh, ale neurazaj sa - trubiroh je mile slovo a ja to nemyslim v zlom, iba trochu skodoradostne.

bustre do efektovej slucky nazapajaj, vlastne takto - BUSTRE DO EFEKTOVEJ SLUCKY NEZAPAJAJ. nepytaj sa preco, lebo sa zase zamotame do nepochopenej debaty, ako ked si mal minule problemy s kobylkou :)

Na zdravie! Je to frajer

To velkym napisane bolo myslene ako zvyraznene... Vidis keby si mi do prveho postu napisal, ze boostre nepatria do slucky, vyhli by sme sa velkym pismenam a trubirohom :) tak isto ako pri kobylke sa stacilo opytat ci som vymenil struny, a nedostali by sme sa do diskusie o consumer ladickach... neviem, ci som jediny co si to vsimol, ale na tomto fore prichadza konstruktivna rada az po zhodeni zakladatela temy (ak to samozrejme nieje adminov kamos, alebo nema 3842 prispevkov)...
@ pelko : tak som to mal predtym zapojene, a ficalo to v pohode, zaujimalo ma preco to nefachci v efektovej slucke. Lebo x-krat som videl pedalboardy, ze napr. flanger, wah, distortion, compressor atd. vsetko poprepajane kratkymi kablikmi.To bolo asi zapojene ze amp-pedalboard-gitara nie?.. ak to spravne chapem, ak chcem pouzit efektovu slucku, musim mat dva okruhy hej?
« Posledná zmena: 01. Október , 2011, 15:53:21 od Oliviero » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #10 kedy: 01. Október , 2011, 15:56:25 »

Je to trochu zložitejšie, záleží na tom či hráš iba do čistého kanála, alebo používaš aj skreslený alebo pološtavy...
Ako isto vieš, aparát sa skladá z preampu a koncového zosilovača. V preampe sa zvuk vytvorí nasleduje efektová slučka a koncák ho zosíli... Čiže ak hráš na skreslenom, a dáš delay pred aparát tak budeš mať neskutočné pazvuky (pretože preamp bude skreslovať aj tie ozveny), kdežto ak ho dáš do slučky /čiže už za preampom kde bol zvuk skreslený/ tak to ti spraví to čo chceš... V skratke a laicky povedané. A bustre robia v slučke bordel, nie síce vždy a všetky
« Posledná zmena: 01. Október , 2011, 15:56:54 od pelko » Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 01. Október , 2011, 16:02:27 »

super, dik za odpoved  Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 01. Október , 2011, 16:12:44 »

presne take zvuky hladam.. dik za tip  Zdravíčko
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 01. Október , 2011, 16:46:16 »

...neviem, ci som jediny co si to vsimol, ale na tomto fore prichadza konstruktivna rada az po zhodeni zakladatela temy.

je to tak - obcas sa niekto spyta na taku ale fakt ze blbost, ze to cloveku neda sa nepozastavit. ale to nie je o tomto fore, to aj v zivote ked niekto nieco zadre, tak sa najprv vsetci trochu pobavia a potom dotycnemu vysvetlia ... :)

... (ak to samozrejme nieje adminov kamos, alebo nema 3842 prispevkov)...

kamosi adminov  su skratka krali a vsetko im prechadza, mas pravdu. tych prispevkov aby ti vsetko prechadzalo ale treba o jeden viac, to si sa sekol :)
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.