Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. December , 2024, 00:01:50
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problem s elektrikou  (Prečítané 5839 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 21. Júl , 2015, 13:20:50 »

ano, je to o uzemneni. chytis sa kovovej casti gitary a je ticho, cize gitaru mas uzemnenu a sprava sa to tak, ako ma.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #16 kedy: 21. Júl , 2015, 13:23:43 »

ten prepinac je smejd, zazil a natrapil som sa s X takymi kusmi. to su take, co sa original osadzaju do najlacnejsich gitar. castokrat nepreziju ani druhe letovanie, ked si pozres ten web, tak vsetky ostatne prepinace tam stoja 3x tolko a ozaj to kvalitativne zodpoveda.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #17 kedy: 21. Júl , 2015, 13:48:33 »

ten prepinac je smejd, zazil a natrapil som sa s X takymi kusmi. to su take, co sa original osadzaju do najlacnejsich gitar. castokrat nepreziju ani druhe letovanie, ked si pozres ten web, tak vsetky ostatne prepinace tam stoja 3x tolko a ozaj to kvalitativne zodpoveda.
Zial rovnaka skusenost ako pise Rasto. Nevydrzia druhe letovanie a mechanicky sa rychlo opotrebia.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #18 kedy: 21. Júl , 2015, 14:53:50 »

...pri kazdom prepnuti zo zosiku pocujem ako ten mechanizmus v prepinaci prehadzuje polohy...
Ak prepínač dáva lupance, pravdepodobne doňho ide jednosmerné napätie, najskôr zo zosíku. Aký používaš?
Zaznamenané
Dafteaux
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #19 kedy: 21. Júl , 2015, 17:21:31 »

Ak prepínač dáva lupance, pravdepodobne doňho ide jednosmerné napätie, najskôr zo zosíku. Aký používaš?
Pouzivam Engl E530 do nejakeho 50W koncaku (nejaky home made, ale vcelku slusne to je). Ale pred vymenou s tym nebol problem, cize predpokladam, ze to nebude sposobene tym.

Vyborne! Bavím sa skvele popravde mi pri objednavke vobec nezislo na um, ze by v tom mohla byt nejaka zrada.

Cize niektory z tychto by mal byt uz bezproblemovy?
http://shop.sollerguitars.com/product_info.php/cPath/308_346/products_id/241elektronika---casti/prepinace/ym-30-bk.html
http://shop.sollerguitars.com/product_info.php/cPath/308_346/products_id/1573elektronika---casti/prepinace/dm-30-bk.html
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 21. Júl , 2015, 20:15:35 »

toto. pokial to vyrabaju stale rovnako poctivo, jak odjakziva vyrabali, tak je to prepinac na veky vekov, a este aj trochu dlhsie.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 21. Júl , 2015, 20:23:28 »

Pouzivam Engl E530.... Ale pred vymenou s tym nebol problem, cize predpokladam, ze to nebude sposobene tym.
Ak predošlý prepínač bol typu "make before brake" (najprv zopne ďalší, potom rozopne predošlý), ale nový je typu "brake before make", tak to predtým nemuselo robiť zlobu. Firma ENGL je totiž chudobná a nedáva na vstup zosilňovačov kondenzátor v cene 5 centov, tak malé napätie prelieza z nich von.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 21. Júl , 2015, 20:51:05 »

Ak predošlý prepínač bol typu "make before brake" (najprv zopne ďalší, potom rozopne predošlý), ale nový je typu "brake before make", tak to predtým nemuselo robiť zlobu. Firma ENGL je totiž chudobná a nedáva na vstup zosilňovačov kondenzátor v cene 5 centov, tak malé napätie prelieza z nich von.

rozumiem, co asi myslis, ale princip je predsa v tom, ze polohy su tri, ale prepinaju sa dve veci. stredna poloha su obe snimace; ak  ma logika neklame, tak nemoze dojst k situacii, "brake / make / etc... "... prepnem packu a povodny snimac je stale zopnuty, len k nemu prizapnem druhy snimac. akurat si viem predstavit, ked je ten prepinac mechanicky velmi chatrny, ze tam moze v praxi dojst pri prepnuti k stavu "nic zopnute", aj ked by teoreticky nemalo...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 21. Júl , 2015, 20:53:43 »

rozumiem, co asi myslis, ale princip je predsa v tom, ze polohy su tri, ale prepinaju sa dve veci...
Máš pravdu, neuvedomil som si...
Zaznamenané
Dafteaux
nováčik
*

« Odpoveď #24 kedy: 21. Júl , 2015, 21:43:10 »

Super, vdaka za rady!  :)
Zaznamenané
Dafteaux
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 15. August , 2015, 12:35:05 »

Tak sa opät hlasim s mojim problemom  :) Dnes som si na poste prevzal novy prepinac, ktory sme tu preberali. Napajkoval som, ale stale pocut to cvaknutie medzi polohami. Cas pajkovania bol minimalny. Skusil som dat este malicky kondenzator medzi vystup z gitary a zem ako filter, ale velmi to nepomohlo.
Vyskusal som to aj s druhou gitarou a tam je to bez problemov, takze problem s preampom, ktory naznacoval Andrej by to nemal byt. Vychadza mi z toho to, ze som nieco gramblavo napajkoval ja, alebo nieco pokefoval pocas vymeny  Bavím sa skvele

V casovom horizonte 3-4 mesiacov sa vsak chystam vymenit snimace a celkovo trosku zaservisovat gitaru. Verim, ze potom uz bude vsetko OK.
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.