Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 03:51:45
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: celotonove rozklady  (Prečítané 9465 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ravenarium
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #30 kedy: 12. Jún , 2007, 23:39:08 »

Idem si trochu zamudrovať :)
ravenarium napísal myslím prirodzenejšie prstoklad Gduru. Na vrchných 4 strunách mení polohu iba ukazovák, ostatné nie. Asi je to vec zvyku, možností ruky a roztiahnutia prstov. Odporučil by som zamerať sa na nejaké brutal strečingové cvičenia, dosť to pomáha. Volakedy som si myslel že sú to blbosti, ale má to svoj význam. V jednej škole som videl aj mechanické násilné rozťahovanie prstov, dlaň pravej ruky sa vopchá medzi 1. a 2. prst hmatníkovej ruky, násilne sa odťahujú a zotrváva sa v tej max. polohe. Postupne sa tak prebehnú všetky prsty. Alebo som videl típka na španielke rozťahovať tak, že si narval hmatník oblou stranou medzi 1. a 2. prst hm. ruky a tlačil. Postupne posúval medzi ostatné prsty. V kombinácii s rozťahovaním na hmatníku to nemusí byť zlé. Od niektorých cvičení ktoré sa chromaticky posúvali až k nultému pražcu ma napínalo na grc od bolesti :) Potom sa človek možno nebude zamýšlať či 1, 3,4 alebo 1,2,4, pojde to automaticky.
No ak ti nedovoli slacha roztiahnut prst od prstu tak to urcite pomaha, a aj je to dobre pred hranim urobit take nasilne strecingovky na prstoch aj na celej ruke, no myslim ze rozhodujuce je ovladanie svalu, teda roztiahnut prst od prstu bez pomoci nejakej pomocky.

A Zeck pise to experimentalne obdobie ze hrat durovku 234, no mne sa to vidi, lebo potom sa da aj hrat 4tony jedna struna a to ides 1234-1234, dve struny a mas hotovu stupnicu, jedina nevyhoda je ze sa meni poloha ruky, ale su rozne variantyktore sa hodia na vselico, dnes som akurat na tomto bol namotany na gitare a skusal aj nove varianty, no 1234 sa hodi najviac na zmensemu stupnicu ak ide o rychlost, lebo prave to menenie polohy ruky zdrzuje, a pri zmensenej ten pohyb nieje velky.
Zaznamenané

Chapman Stick, touch guitar technic, extrem drumming, sofisticated inteligent brutality
rudy
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 13. Jún , 2007, 06:18:58 »

Ku...a,ved hrajte ako to komu vyhovuje.Hra na gitaru ma prinašat radost.Nie drinu a roztahovanie prstov heverom. Na zdravie!   
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #32 kedy: 13. Jún , 2007, 11:17:22 »

Ku...a,ved hrajte ako to komu vyhovuje.Hra na gitaru ma prinašat radost.Nie drinu a roztahovanie prstov heverom. Na zdravie!   

gitara vacsinou prinasa radost ked vies na nej hrat.a hrat sa naucis len nejakou tou drinou(aj ked aj ta drina je radost:) Žmurk
Zaznamenané

AETHERON.SK
rudy
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 13. Jún , 2007, 11:26:16 »

a hrat sa naucis len nejakou tou drinou(aj ked aj ta drina je radost:) Žmurk
Duchaplne.   Na zdravie!   / Prečo si to robit tažšie? To predsa neni učel hry na gitaru.-Angus Young  AC/DC/
Zaznamenané
ravenarium
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #34 kedy: 13. Jún , 2007, 11:52:43 »

U mna to urcite nieje robenie si to tazsie. Najlepsi ciel je cesta a ja sa snazim ist stale dalej a objavovat nove veci, lebo ked dojdes na koniec mozes iba zostat ci vratit sa. A preto mi nevadi ked si zaumienim nacvicit nieco neprirodzene ci tazsie, aj ked lacne finty su tiez super.
No bez poriadnych schopnosti rozkladat prsty na rozne polohy nemozem zhmotnit svoje napady co mam v hlave.
Tak hrajte kazdy ako chcete, len durom ci molom sa hudba ale nekonci!!!
No je tiez rozdiel ci chcete iba na gitaru hrat alebo sa s nou aj hrat a komponovat na nej.
1-2-4
Zaznamenané

Chapman Stick, touch guitar technic, extrem drumming, sofisticated inteligent brutality
rudy
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 13. Jún , 2007, 11:59:09 »

U mna to urcite nieje robenie si to tazsie. Najlepsi ciel je cesta a ja sa snazim ist stale dalej a objavovat nove veci, lebo ked dojdes na koniec mozes iba zostat ci vratit sa. A preto mi nevadi ked si zaumienim nacvicit nieco neprirodzene ci tazsie, aj ked lacne finty su tiez super.
No bez poriadnych schopnosti rozkladat prsty na rozne polohy nemozem zhmotnit svoje napady co mam v hlave.
Tak hrajte kazdy ako chcete, len durom ci molom sa hudba ale nekonci!!!
No je tiez rozdiel ci chcete iba na gitaru hrat alebo sa s nou aj hrat a komponovat na nej.
1-2-4
Tiež duchaplne. 1-2-3-4-5   Na zdravie!
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #36 kedy: 13. Jún , 2007, 12:18:36 »

a hrat sa naucis len nejakou tou drinou(aj ked aj ta drina je radost:) Žmurk
Duchaplne.   Na zdravie!   / Prečo si to robit tažšie? To predsa neni učel hry na gitaru.-Angus Young  AC/DC/

angus young ked bol krpaty a vratil sa zo skoly hral az do vecera a ked ho mama zavolala na veceru stale mal to svoje skolske kvadro preto ho nosi aj dnes na koncerty poradila mu to sestra.takze tiez drel a drel aj ked to asi nebral ako drinu ale zabavu :) Žmurk
Zaznamenané

AETHERON.SK
ravenarium
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #37 kedy: 13. Jún , 2007, 19:57:58 »

Tiež duchaplne. 1-2-3-4-5   Na zdravie!
No duchov je tam az az, ale to bol iba pozdrav "1-2-4", neber to ze presadzujem iba jeden postup, prave naopak.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.