Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 09:43:19
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: da sa dosiahnut spravanie koncaku v preampe?  (Prečítané 5463 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #30 kedy: 10. December , 2007, 20:44:17 »

nechce sa mi verit, ze ta klada co ma asi 5 kilo a mam ju v plexine je poddimenzovana. Fero, Brdo ako funguje? Nezhavia sa viacej lampy?
No ja nie som tak mohutne nabitý teoretickými znalosťami,ktoré tvrdia že Marshall je poddimenzovaný a americké ampy predimenzované.V praxi sa mi to javí skôr naopak.Opravoval som plnú prdel ampov /Mesa,Marshall,Peavey,Soldano,Fender,VHT.../tak som si to pomeral a okukol a môžem zodpovedne povedať že sa mi to javí skôr naopak.A koniec koncov práve to robí ten zvuk typickým pre danú firmu,takže polemizovať o tom čo je správne mi skôr príde smiešne,pretože vývojový team jednotlivých firiem asi presne vie čo chce .
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #31 kedy: 10. December , 2007, 20:58:32 »

hej, tiez si myslim, ze tieto firmy by nepoddimenzovavali vystupaky z nevedomosti Žmurk a tiez pochybujem o tom, ze z financnych dovodov. ale mozem sa samozrejme mylit
« Posledná zmena: 10. December , 2007, 20:58:49 od mario bross » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 13. December , 2007, 08:10:34 »

Neviem ci je poddimenzovane, ale do "nelinearnej obslasti" sa pri vybudeni dostava, nie?

Hovorím o poddimenzovaní elektrickom, nie magnetickom - proste jadro je tam síce veľké, ale samotná cievka poslabšia (s menšou indukčnosťou, teda s menej závitmi, ako by sa na používané lampy patrilo).

To bol práve dôvod, prečo Marshall (pôvodne kópia Fendera Bassmana) znel ináč ako dovtedy používané americké zosíky, viac "crunchovo". Jim ten prvý kus okopíroval, ako sa najlepšie dalo, dokonca aj počty závitov výstupáku sedeli ... len tie lampy tam dal iné, keďže 6L6GC sa v UK moc nepoužívali, a ono sa to potom impedančne nezhodlo, ale práve to spravilo ten správny marshallský zvuk  Si píš!!! Tak to nechali tak aj naďalej ...
« Posledná zmena: 13. December , 2007, 08:12:19 od Predator » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #33 kedy: 13. December , 2007, 08:57:54 »

To bol práve dôvod, prečo Marshall (pôvodne kópia Fendera Bassmana) znel ináč ako dovtedy používané americké zosíky, viac "crunchovo". Jim ten prvý kus okopíroval, ako sa najlepšie dalo, dokonca aj počty závitov výstupáku sedeli ...

jim marshall je len sprosty kopirovac ?  Fuuha zíram joe tvrdi ze je genius.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 13. December , 2007, 09:36:50 »

jim marshall je len sprosty kopirovac ?  Fuuha zíram joe tvrdi ze je genius.

Kedysi bol ... samozrejme neskôr začal robiť svoje veci. Dnes už táto historka dávno zapadla prachom, preto o nej málokto vie ...

Ale na jeho obranu musím povedať, že ani Leo Fender nebol lepší - jeho prvý zosík bol v skutočnosti kópia iného zosíka od firmy RCA Labs ... a ani ďalší ľudia dnes známi ako tvorcovia nových značiek zvučných mien na začiatku zrovna moc originalitou neprekypovali, k vlastným zapojeniam sa dostali až neskôr. Soldano sa medzi elitu ampmakerov uviedol modifikáciou JCM-800, neskôr známou ako Soldano SLO-100, Bogner vlastne tiež začínal ako upravovač a kopírovač Marshallov a slávu mu priniesla upravená Plexi pre Eddieho Van Halena, Randall Smith začal slávu značky Mesa-Boogie upravenou kópiou Fender Champ, atď atď ...

Proste existuje niečo ako evolučný rad zosilňovačov, kde jeden typ vychádza z druhého.

http://www.harmony-central.com/Guitar/guitar-amp-evolution.html
« Posledná zmena: 13. December , 2007, 09:40:08 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.206 sekund, 23 otázok.