ak by niekto človeku čo sa slušne vyzná v PC oznámili že antivíraky a podobné softy na hľadanie škodcov sú blbosť, tak si v tichosti pomyslel že dotyčná osoba je minimálne turbokokot
pre ľudí s trošku obmedzeným chápaním reality posielam jeden link na vysvetlenie
http://pcinfo.szm.sk/inf/virusy.htmno co cakat od niekoho, kto veri na rozpravky typu HIT. Asi ze bude verit rozpravkam o viroch...
to, aky kredit prisudzovat stranke na .szm, tu rozpitvavat nebudem, na freehost si mozem zavesit mudru encyklopediu s vtipmi aj ja...
... ale ak to tu nahodou niekto cita a nedoslo mu - jasne, s obrovskou davkou nadsazky a vulgarizmov som sa snazil povedat akurat tolko, ze ludom, co sa vyznaju do compov naozaj (nie iba 'slusne' ako brmbolec. on si asi 'slusne' drzi odstup, alebo robi niekde na siemensackom helpdesku, kde cita odpovede z FAQ), su antiviry na nic. ak volakedy vir mohol fungovat tak, ako to popisuje ta stranka, tak dnes tak fungovat nemoze, pretoze system nespusti automaticky hociaku aplikaciu a uz vobec jej nedovoli priamo kontrolovat hardware (takze vsetky myty o viroch vymazavajucich disk, paliacich monitory a neviem co, co volakedy boli pravdou, su dnes uz davnou a zabudnutou minulostou) ani sa mnozit, pripajat k suborom, atd. proste to system prav neumoznuje. prostredie, v ktorom virus kedysi fungoval je prec a uz sa nevrati.
...uplne inou kategoroiou je zvysok malware, ktory ale vyzaduje neznalost / ignoranciu uzivatela na to, aby cokolvek mohol urobit. cize ten program treba do compu prijat otvorene a vedome (napriklad mailom s prilohou alebo instalaciou z nejakeho webu) a este ho aj spustit.
... uz sa opakujem, ale brmbolcovi urcite ani dvakrat nebude stacit - casy, kedy som vlozil do PC prazdnu disketu a to stacilo na to, aby sa mi onehalf z bootsectoru rozsral po celom pc uz su v nenavratne.
PS: "turbokokot" je nieco ako vykonny-v-posteli ?