Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
02. December , 2024, 22:43:10
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výhody a nevýhody rôznych typov tremôl  (Prečítané 4641 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #15 kedy: 22. December , 2008, 11:13:09 »

no ked uz mas gitaru s FR a chces este nejaku, tak si kup logicky bez FR. vyhodny pevnej kobyle su najma ladenie - jak naladis, tak to je, praskne Ti struna, vsetko drzi, preladit hocijako gitaru pocas hry, ziadny problem... struny cez telo vs. struny nie cez telo - na to nemam vyhraneny nazor, nikdy som nemal gitaru s pevnou kobylou a strunami cez telo. nevyhoda FR gitar, ktore su zostelovane tak, aby pakovali, cize maju FR v lufte je podla mna aj v tom, ze sa neda do nich moc rubat. ako do toho riadne zadres, tak rozhybes aj paku a na zvuku to pocut...

Nejde o to, že chcem ešte nejakú. Perspektívne uvažujem o niečom lepšom a tú, čo mám teraz, by som predal. Zásasdné výhody/nevýhody sú mi zhruba jasné....floyd drží ladenie, dá sa s ním pákovať od výmyslu sveta. Ale keď mi prdne struna, tak som dohral. Čiastočne sú problémy pri viacstrunových bendoch a podobne. Tá konfigurácia so strunami cez telo...tiež s ňou nemám skúsenosti, ale už som hral na všeliakých kobylkách, len na takejto nie. Tak ma zaujímalo, čo to niečo hovorí vám. Bigsby a podobné nezmysly ma nezaujímajú. V stratovskom tremole tiež moc nevidím význam. To je buď poriadne pákovanie, alebo žiadne. Teda to v mojom prípade asi bude Floyd Rose vs. pevná.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 22. December , 2008, 11:26:06 »

a tu FR gitaru musis predat ? podla mna FR zmysel ma, teda pokial clovek pakuje. struny cez telo vs. nie cez telo... tak by som to vobec neriesil. gitaru by som volil podla uplne inych kriterii. ak by som chcel Tele tak nie proto, ze ma struny cez telo, ale pre ine veci. sposob vedenia strun by pre mna nezohraval rozhodujucu rolu.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #17 kedy: 22. December , 2008, 12:04:43 »

Ladenie ti bude drzat aj pevna kobylka. Ak je niekde problem, tak v ladiacich mechanikach alebo v zarezanej drazke na nultom prazci. Aj ked mam grafitovy nulty prazec, musel som pridat este grafitovu pasu, lebo sa mi vyrobila drazka na G strune a struna sa tam zasekavala.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #18 kedy: 22. December , 2008, 12:07:32 »

a tu FR gitaru musis predat ? podla mna FR zmysel ma, teda pokial clovek pakuje. struny cez telo vs. nie cez telo... tak by som to vobec neriesil. gitaru by som volil podla uplne inych kriterii. ak by som chcel Tele tak nie proto, ze ma struny cez telo, ale pre ine veci. sposob vedenia strun by pre mna nezohraval rozhodujucu rolu.

Nemusím, len si pripadám jak chren, že sa mi doma hromadia gitary a pritom nič vážne nehrávam Bavím sa skvele
Jasné, že tremolo a uchytenie strún nieje rozhodujúce. Len som rozmýšľal, či neobetujem páku výmenou za stabilnejšie ladenie a menšiu náchylnosť k prúserom.
Zaznamenané

lednicky1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 310

« Odpoveď #19 kedy: 22. December , 2008, 18:57:19 »

mne sa na tuneomatic ovela pohodlnejsie hra ako na strato tremole. viem porovnat len tieto 2 kobyly, ine nemam. vyhoda tuneomatic je, ze proste si ruku mozem dat akokolvek a ty si regulujem aky ostry je palm muting, nic mi nezavadza. na strato kobyle mi zavadzaju srubiky a este je to aj studene :D
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.