olko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 314
\m/
|
|
« kedy: 14. Marec , 2014, 07:01:13 » |
|
Ahojte, rad by som sa opytal skusenejsich: planujem si prerobit starsiu 5 strunovu basu na bezprazcovu, vybrat prazce, no problem co mam je nasledovny: neviem cim vyplnit tie medzery po prazcoch. Povodne som myslel ze ich vyplnim nejakou preglejkou ktoru potom len zahladim aby bola na urovni hmatnika ale po pobehani par urob si sam atd. Mi vsade povedali, ze 1mm hrubu preglejku nemaju. Viete mi teda poradit cim by sa dala vyplnit ta medzera? Vraj by to mozno slo tmelom ale radsej sa poradim tu s vami za vsetky relevantne odpovede predom dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
Prog is Love, Prog is Life.
Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 14. Marec , 2014, 12:44:32 » |
|
mozes skusit pobehat aj modelarkse obchody, tam by s tym nemal byt problem, pripadne skus kontaktovat miestnych vyrobcov ci nemaju taku tenku dyhu
|
|
« Posledná zmena: 14. Marec , 2014, 12:44:59 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 14. Marec , 2014, 12:58:59 » |
|
tmel na drevo potom lodny lak tak to robil aj pastorius , davat na vrch dyhu je nezmysel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 14. Marec , 2014, 13:41:40 » |
|
davat na vrch dyhu je nezmysel
do draziek po prazcoch, nie prelepit hmatnik dyhou
|
|
« Posledná zmena: 14. Marec , 2014, 13:52:44 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FakyGrobian
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 14. Marec , 2014, 13:44:13 » |
|
Dobre hovori Stevino, Jaco tie medzery vyplnil tmelom a potom cely hmatnik prelakoval. Netvrdim, ze je to spravne, ale takto to spravil.
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 14. Marec , 2014, 13:53:19 » |
|
Dobre hovori Stevino, Jaco tie medzery vyplnil tmelom a potom cely hmatnik prelakoval. Netvrdim, ze je to spravne, ale takto to spravil.
sorry, zle som odcitoval, narazal som iba na to lepenie dyhy na vrch
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 14. Marec , 2014, 14:11:25 » |
|
a vadia tie drazky niecomu ?
nastruhat na jemno material najlepsie rovnaky, ako je hmatnik alebo aspon podobne tmavy. rozrobit riedky epoxid, spravit epoxidovo pilinovu kasu a zapatlat. snazit sa o co najcistejsiu roboru, to sa oceni potom pri dobrusovani. a to je asi tak vsetko.
dyha alebo milimetrova preglejka je tazky hardcore. nehovorim, ze sa tak neda, ale naco preboha taky zlozity a piplavy postup...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 14. Marec , 2014, 14:22:51 » |
|
dyha alebo milimetrova preglejka je tazky hardcore. nehovorim, ze sa tak neda, ale naco preboha taky zlozity a piplavy postup...
lebo tak sa to bezne robieva uz bezprazcov, ak maju byt zvyraznene polohove znacky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FakyGrobian
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 14. Marec , 2014, 16:58:04 » |
|
To ci tam chces mat naznacene linky je dost zasadna vec, ja by som ich tam urcite chcel.
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 14. Marec , 2014, 17:27:20 » |
|
tak potom do epoxidu piliny opacnej farby, ako je hmatnik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 14. Marec , 2014, 17:31:38 » |
|
však tmel si možeš zafarbit ako chceš ,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
oblaty
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. Marec , 2014, 15:21:55 » |
|
toto som raz robil, dával som do drážok javorovú dýhu pre kontrast, ale hmatník sme nijak neošetrovali, zatial nie je dohryzený, ale palisander nie je to čo eben... Jaco daval tušim epoxidový lak /ak sa nemýlim/ myslím že by to nebol zlý nápad, určite treba v obchode pýtať niečo extrémne odolné na oder /ako napr parketový PU lak a pod/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMgutars
nováčik
Príspevkov: 13
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 29. Apríl , 2014, 20:29:26 » |
|
kup si epoxid lepidlo a primiesaj doneho brusny prach z hmatnika normalne sriglom a zales drazky potom nasledne prebrus a pretry lanovim olejom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|