V zmysle že keď hrám na nej bez nejakého vrčavého efektu nejaké tiché melódie, takže v častiach kde je znie napríklad pár tónov nieje počuť nejaké vrčanie. ..
taketo spravanie moze byt za istych okolnosti vlastnost, ktora sa prejavi aj na gitare za vela tisic EUR. toto je vec, ktora ak nastava, tak ma suvis s inymi dovodmi, ako je kvalitativna alebo cenova hladina nastroja.
... Verne v zmysle, ako keď počúvaš napríklad nahrávku z nejakého filmu a znie v ňom gitara, že ťa ani nenapadne tvojím uchom zachytiť, že zvuk tej gitarky nieje ako má byť. ...
to je cudna formulacia
ked pocuvas nejaku hudbu / nahravku / gitaru z filmu, tak tych faktorov, ktore tam ten zvuk ovplyvnuju je strasne vela - zosilovac, ako to nahravali, ako to zmixovali so zvyskom, ako to naefektovali, osoba konkretneho gitaristu co to hral. samotna gitara tam zohrava len jednu z vela zloziek a dovolim si povedat, ze zdaleka nie najdolezitejsiu.
"zvuk ako ma byt" je asi take, ze pride niekto iny a povie, ze "tento zvuk ma byt takto a nie tak, ako tvrdil ten predomnou"
...Amatérsky to je asi ako to verne, že keď počúvam niektoré gitarky na videách nepresvedčia ma zvukom a do niektorých sa hneď zaľúbim, že to znie jak z nahrávky. Možno do toho vstupujú ale úplne iné faktory...
presne tak - co to bol za aparat, kto na to hral a ako dobre a konkretne pri dnes tak popularnych videach, ze ako kvalitnym mobilom / fotakom / nahravatkom ... to video robil...
neber to, ze Ta chcem strasne premudrovat, len chcem naznacit, ze kriteria k vyberu el. gitary su trochu ine, na ake sa pytas. ale dobre ze sa pytas, to zase hej
dnes je uz taka doba, ze dobry vysledok sa da vymackat aj z uplne lacnych nastrojov. tie najlacnejsie nastroje totiz mavaju zvacsa ine problemy, ako zvukove (trvacnost mechanickych komponentov, pohodlie hry, moznosti kvalitneho zostelovania, obcas ladenie ... ... ).