Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 07:38:52
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pink floyd  (Prečítané 74530 krát)
0 užívateľov a 43 Hostí prehliada túto tému.
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #60 kedy: 08. September , 2011, 14:48:01 »

pozor riziko vybehnutia slzicky pri oboch videach  Je mi do plaču
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #61 kedy: 08. September , 2011, 16:20:02 »

Hej hej pri tom comfortably numb som mal aj namále. Ale keby som na tom koncerte tak sa asi neudržím.  Je mi do plaču
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #62 kedy: 08. September , 2011, 21:16:24 »

Mne to pride skor smiesne ako dojimave. Ach jaj, sentimentalni ste vy pinkfloydaci.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #63 kedy: 08. September , 2011, 21:45:06 »

...

...

Gilmour uz zabudol hrat. aj na tej studiovej solovke pred par rokmi to bolo ojoooj casto a kde-tu ked vidim nejake live video tak ojoooj-jooj  Popiskujem si a to bola taka radost ho kedysi pocuvat... skoda.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #64 kedy: 08. September , 2011, 21:57:37 »

no ušlo mu čo to. Sólo je v tomto prípade, minimálne prvú polovicu, lepšie radšej pretočiť.  ojoj, aj koniec..  Bleee  Vyzerá to tak, že už chytí gitaru akurát na koncerte.  Neviem, kde sa uňho stala chyba,  škoda..
« Posledná zmena: 08. September , 2011, 22:00:53 od Pitu » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #65 kedy: 08. September , 2011, 22:52:44 »

No dost pruser veru, aj zvuk tam ma dost zly. Tu mu to este islo lepsie.

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #66 kedy: 08. September , 2011, 23:04:49 »

No dost pruser veru, aj zvuk tam ma dost zly. Tu mu to este islo lepsie.

o trochu.  Oveľa oveľa lepšie, resp dokonalé to bolo v začiatkoch.. 
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #67 kedy: 09. September , 2011, 00:10:53 »

tiez ma tam zarazilo ako smiroval pritom v tak jednoduchom sole... raz darmo, uz sa mu na stare kolena nechce cvicit podobne ako rastisovi  Bavím sa skvele
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #68 kedy: 09. September , 2011, 00:18:14 »

pekne to je podla mna..
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #69 kedy: 09. September , 2011, 07:15:29 »

Podla mna je to tiez pekne. David nebol nikdy nejaky ekvilibrista a mal obdobia, ked bola jeho hra lepsia a obdobia, ked bola horsia - bolo to markantne v 70. rokoch, ked bolo caste pocut na live vystupeniach, ze ma horsie/lepsie obdobie. Navyse, uz k tomu treba pripocitat aj jeho vek, takze podla mna pohoda.
Cize:
1. vobec nesuhlasim, ze je to zle na jeho poslednom studiovom albume On An Island, myslim, ze tam hra pekne
2. Vystupenie na The Wall Rogera Watersa mi tiez nepride ako nejake spackane, obcas na vysokych tonoch mu struna doznieva skor, ako by mala. Prstoklad povodneho sola nedodrziava, ale to on casto robi, myslim, ze oproti turne v roku 1994 je toto solo este stale viac v norme.
Co sa tyka "cirkusu" R. Watersa, tak jeho vystupenia patria podla mna k absolutnej spicke, hudobnej, aj technickej, takzmer uplne dokonale predstavenia som napr. videl na DVD a americkeho turne. Klobuk dole pred panom, ktory ma 67-68 rokov a dokaze taketo predstavenie odohrat a odspievat.
Co sa terajsieho turne Tha Wall tyka, myslim, ze absolutne nema obdoby, tazko stihaju pridavat nove a nove koncerty pre obrovsky ohlas. Co mam info od kamosa, ktory bolv Pesti tuto jar, tak to prepojenie hudby a efektov je vraj neskutocne, absolutne nevidane...ono, ved cely hodobny svet sa ucil od PF, co sa tyka podiovej show. Pre mna je to kapela non plus ultra a co budem skryvat, ano aj kus sentimentality tam je, ved na nich ficim od svojich 12-13 rokov :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 09. September , 2011, 07:49:43 »

...

1. vobec nesuhlasim, ze je to zle na jeho poslednom studiovom albume On An Island, myslim, ze tam hra pekne
2. Vystupenie na The Wall Rogera Watersa mi tiez nepride ako nejake spackane, obcas na vysokych tonoch mu struna doznieva skor, ako by mala. Prstoklad povodneho sola nedodrziava, ale to on casto robi, myslim, ze oproti turne v roku 1994 je toto solo este stale viac v norme.
Co sa tyka "cirkusu" R. Watersa, tak jeho vystupenia patria podla mna k absolutnej spicke, hudobnej, aj technickej, takzmer uplne dokonale predstavenia som napr. videl na DVD a americkeho turne. Klobuk dole pred panom, ktory ma 67-68 rokov a dokaze taketo predstavenie odohrat a odspievat.
Co sa terajsieho turne Tha Wall tyka, myslim, ze absolutne nema obdoby, tazko stihaju pridavat nove a nove koncerty pre obrovsky ohlas. Co mam info od kamosa, ktory bolv Pesti tuto jar, tak to prepojenie hudby a efektov je vraj neskutocne, absolutne nevidane...ono, ved cely hodobny svet sa ucil od PF, co sa tyka podiovej show. Pre mna je to kapela non plus ultra a co budem skryvat, ano aj kus sentimentality tam je, ved na nich ficim od svojich 12-13 rokov :)

bla bla. na tej studiovke nehra dobre, je to tam casto falosne, nedotiahnute, pretiahnute, zle chytene tony. uz som to tu kdesi pisal. ale fakt mi krutilo usami ked som to pocuval.

Gilmour hral vzdy uplne krasne, neskutocny feeling, intonacia, zvuk, melodia. posledne krasne co som od neho pocul je solo zo studiovky v High Hoopes. vsetko neskoresjie je jedna smutna tragedia. vek-nevek, ale Jeff Beck na studiovkach, aj live hra ako maly boh a to je mladsi len o nejakych 7 rokov. jednoducho Gilmour prestal cvicit a zabudol hrat,  toto je smutny fakt ! ze nostalgici cvrkaju, ze live su pekna show je OK... a vobec ma nezaujima, ake kedy pouziva prstoklady, mnohe jeho sola su pocutelna improvizacia, aj na studiovkach, takze toto fakt nic neznamena, ze nejake pomenil...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #71 kedy: 09. September , 2011, 07:59:47 »

Bla bla 2:) Gilmour nehral vzdy fantasticky, treba vypocut nejake bootlegy a pocul by si, ze mava horsie a lepsie obdobia. Jeff Beck je ina kapitola, ja by som mohol Golmoura prirovnat ku gitaristovi z RHCP a vysiel by z neho ako uplny hrdina:). Beck je predsa len iny technik, Gilmour bral hru na gotare z trochu ineho uhla. Nehadam sa o tom, ze jeho hra uz nie je taka, ako bola, to v celku beriem, ja len nesuhlasim s tym, ze iba teraz je horsia... Mal obdobie okolo roku 1976 tusim, tam to bolo dost zle na koncertoch a naslo by sa aj inych prikladov...
Album z roku 2006 je zvukovo iny, v mnohych skladbach nepouziva silnejsie skreslenia a co si tak po pamati vybavujem, tak mozno obcas ten ton doznieva kratsie, ako to byvalo predtym, ale to je skor nedostatkom skreslenia. Nejake falosne tony, alebo nieco podobne si urcite nevybavujem, lebo tam nie su. Davidovi sa stava, ze nahra v celku nudne solo, uz napr. na svojej prvej solovke z roku 1978 mal podla mna take, potom o rok neskor na The Wall to bolo uplne ine, proste ma rozne obdobia, zvuky, inspiracie, ve to nie je robot, ale covek :) Ci prestal cvicit, to neviem, pamatam si rozhovor asi z roku 1975, alebo 1976 kde po nejakom dost katastrofalnom vystupeni sa ho pytali priamo, ako to je s jeho cvicenim, co ho tusim dost stvalo...takze nic nove pod slnkom... s tym ale suhlasim, ze ten ton je nejaky roztrasenejsi ako byval...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 09. September , 2011, 08:01:17 »

no dobre, tak uz ho necham :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #73 kedy: 09. September , 2011, 10:00:49 »

2. Vystupenie na The Wall Rogera Watersa mi tiez nepride ako nejake spackane, obcas na vysokych tonoch mu struna doznieva skor, ako by mala.

Tu nejde len o dozvuk, je to miestami priserne falosne, si vypocuj napr. tie posledne basove tony v Comfort. Numb. Ak by som to nevidel, tak by som si tipol, ze to hra niekto doma a dal si len tak video na youtube ze aha hram si do Pink Floyd coveru. A to ja si ozaj na intonaciu zrovna moc nepotrpim. Bavím sa skvele

Ale je to jedno konieckoncov. :)
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 10:01:24 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #74 kedy: 09. September , 2011, 10:09:02 »

all in all it is just another brick in the wall
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 22 otázok.