rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 09. September , 2011, 15:51:58 » |
|
u PF treba ale sklbit vsetko dokopy. v pociatkoch to boli hudobne psychadelicke picoviny, ktore sa postupne vyvynuli v nudny starecky pop. napriek tomu spravili aj vela nadpriemernej hudby, osobne mam od nich rad kopec takych skladieb, ake som nepocul u ziadnej inej kapely. popri tom mali perfektneho gitaristu s krasnymi solami. popri tom male paradne megalomanske koncerty, pastvu pre oci. popri tom vydrzali hrat v akej-takej podobe niekolko desiatok rokov. popri tom vydali strasne kvanta albumov. popri tom je Gilmour docela charizmaticky sympatak. popri tom Watersove texty neboli o uplnych kokotinach. a dalo by sa pokracovat... toto treba hodnotit ako celok. je kratkozrake pseudointelektualne na nich nakydat, ze vsak kolko inych podobnych a lepsich kapiel bolo. no tak ktore to su ? kde su ? ktora z nich mala tolko vela karieruurcujucich faktorov, ako PF ? no ani jedna jedina, takze debaty typu ako je PF precenovana kapela su uplne mimo ale na Doors mozme nakladat co sa zmesti, tam suhlasim do bodky
|
|
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 15:53:58 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 09. September , 2011, 16:02:54 » |
|
popri tom male paradne megalomanske koncerty, pastvu pre oci. popri tom vydrzali hrat v akej-takej podobe niekolko desiatok rokov. popri tom vydali strasne kvanta albumov. popri tom je Gilmour docela charizmaticky sympatak. popri tom Watersove texty neboli o uplnych kokotinach. a dalo by sa pokracovat... toto treba hodnotit ako celok.
Ok, tieto zalezitosti ja moc do uvahy neberiem. Ja hodnotim v prvom rade hudbu, ani texty ma moc nezaujimaju, tie mali konieckoncov tiez dost pseudoleguanske, taka upgradnuta forma hipisackych antivojnovych a politickych protestov. To, ze toho nasekali kvanta, ze maju super podiovu show, ze je Gilmour sympatak, to je pekne. Dokonca hra na Hiwattoch. Ale vezmi si napr., ktory ich album je cely dobry od prvej do poslednej sekundy. Na kazdom najdes nejaku vatu, nudne pasaze bez inspiracie, bohuzial. Ale inak proti nim nic nemam, ked som bol maly som ich tiez rad pocuval.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 09. September , 2011, 16:09:40 » |
|
Ale vezmi si napr., ktory ich album je cely dobry od prvej do poslednej sekundy. animals
|
|
|
Zaznamenané
|
jednoducho som ignoroval axiomu
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 09. September , 2011, 16:10:48 » |
|
animals S tymi 5 minutovymi nudnymi syntakovymi pasazami s dvoma striedajucimi sa akordami?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 09. September , 2011, 16:13:43 » |
|
S tymi 5 minutovymi nudnymi syntakovymi pasazami s dvoma striedajucimi sa akordami? to narocky ma svoj ucel a neni vata- aby si sa potom viac tesil na zmenu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 09. September , 2011, 16:16:55 » |
|
ale ked uz si to spomenul(hoci kedysi davno si mi urcite par mien napisal) tak napis nejake nazvy skupin z toho obdobia (nezname) ktore su podobne/lepsie, rad si vypocujem tiez:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 09. September , 2011, 16:51:58 » |
|
... Ale vezmi si napr., ktory ich album je cely dobry od prvej do poslednej sekundy. Na kazdom najdes nejaku vatu, nudne pasaze bez inspiracie, bohuzial. Ale inak proti nim nic nemam, ked som bol maly som ich tiez rad pocuval. ale to ma kazda kapela. PF som nepocuval doma tiez roky, ale zase su veci, ktore sa im nedaju upriet...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 09. September , 2011, 16:53:06 » |
|
ale ked uz si to spomenul(hoci kedysi davno si mi urcite par mien napisal) tak napis nejake nazvy skupin z toho obdobia (nezname) ktore su podobne/lepsie, rad si vypocujem tiez:)
Trebars tato nemecka kapela, uz ked mame radi pompezny vesmirnomonumentalny styl = ako celok su podstatne lepsi hudobnici ako floydi az na spevy: http://www.progarchives.com/album.asp?id=510http://www.progarchives.com/album.asp?id=511Potom skus toto trebars, posobivy album, len ho treba pocut cely naraz: http://www.progarchives.com/album.asp?id=1127A toto je live album, odporucam tiez cely pocut, tiez nemecka kapela, mozes si porovnat s live floydmi: http://www.progarchives.com/album.asp?id=2868
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 09. September , 2011, 16:55:07 » |
|
ale to ma kazda kapela. PF som nepocuval doma tiez roky, ale zase su veci, ktore sa im nedaju upriet...
Tak skus si vypocut postupne ich niektore cele 70s albumy a obavam sa, ze zistis ze si asi dost zostarol a ze sa pri nich budes sialene nudit. Fakt skus a nostalgia bude prec.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 09. September , 2011, 16:56:26 » |
|
Trebars tato nemecka kapela, uz ked mame radi pompezny vesmirnomonumentalny styl .... a este Agitation Free - At the cliffs of the river Rhine toto je moj vesmirny top http://www.progarchives.com/album.asp?id=3189ale na Dark side nemozem povedat ani kriveho slova. som sa dostal k LP a drel som ju v kuse mesiac . fakt ziadna ina muzika iba tento album dookola dokolecka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 09. September , 2011, 17:00:10 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 09. September , 2011, 17:01:35 » |
|
Od Eloy mam najradsej Floating
Ano, len to je viac hardrockove ako floydi. Ja som tu dal vyslovene take veci v tom ich vleklom spavom style. Tie dalsie veci co si dal su uz tiez ine.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 09. September , 2011, 17:03:56 » |
|
Ano, len to je viac hardrockove ako floydi. Ja som tu dal vyslovene take veci v tom ich vleklom spavom style. Tie dalsie veci co si dal su uz tiez ine.
Hej, skor som to myslel na doplnenie, ze ked ma rad ten space styl, tak by sa mu to mohlo pacit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 09. September , 2011, 17:45:11 » |
|
Tak skus si vypocut postupne ich niektore cele 70s albumy a obavam sa, ze zistis ze si asi dost zostarol a ze sa pri nich budes sialene nudit. Fakt skus a nostalgia bude prec. tento problem mam so strasne vela muzikou, co som pocuval davnejsie. malo veci mam rad cely zivot rovnako...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 09. September , 2011, 17:47:55 » |
|
Podobne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|