Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 07:39:16
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pink floyd  (Prečítané 74531 krát)
0 užívateľov a 40 Hostí prehliada túto tému.
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #120 kedy: 01. Január , 2012, 13:09:57 »

Pre mna to vobec nie je vecna otazka, pre mna su dobre pesnicky a dobre dvojskladbove albumy stale iba hudba.
Page nie je najlepsi gitarista na svete, nikto nie je najlepsi gitarista na svete - ale tie pesnicky co poskladal sa mi stale pacia, a rozhodne si zasluzi uctu. To iste Floydi, ved to je uplne krasna kapela, nehovorim ze ma clovek v 30-tke byt rovnako mimo ked pocuje Dark side of the moon ako ked to pocul prvy krat, ale jebat to, znie to dobre.

To je uplne v poriadku, co hovoris. Zmysel tejto diskusie je v tom, ze vela ludi sablonovito az schematicky hovori o tom istom dookola a pritom v rockovej muzike je tolko vela veci, ktore stoja za pozornost, ze mne sa az rozum zastavuje nad tym, ake privlastky a skatulky sa robia.  :) Si precitam, ze Zeppelin mali najlepsie riffy, Black sabbath boli najtemnejsi, Stones su pravy rockenrol, tak ja napisem svoj nazor a uz to ide. Niekde davnejsie som sem pisal, ze v muzike su take iste dogmy ako v nabozenstve.
Zaznamenané
hombre
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

Jsem jako narkoman co drogy někde stratil.

« Odpoveď #121 kedy: 01. Január , 2012, 14:22:44 »

:DD kua, v nasej gitaristickej komunite pride raz-dva clovek o iluzie, ked sa dozvie, ze Floydi su neinvencni, Stovni garazova kapela, Page v podstate neni ani gitarista a Habera s Rytmusom su teda asi nakoniec naozaj Pani, to je hadam uz aj na gulku ....novorocnu.... Žmurk

Svatá slova.
Zaznamenané

Hombre
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #122 kedy: 01. Január , 2012, 14:28:54 »

Sa obcas fakt citim ako keby som bol v nejakej sekte, kde sa vsetko vyvracia Svatym pismom. Len ono je absolutna pravda a pramen vsetkeho poznania.  :)

Zdravíčko
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #123 kedy: 01. Január , 2012, 17:06:05 »

...z jednej vety zas netreba robit nejaky silny definitivny zaver...dokonca, nejak to napisem, nejak to myslim a druhy to nejak este pochopi a povodna myslienka tatam....a dalsia vec nepoznas ma, nehovorim Ti do ocu, nevidel si gesta atd chapes...ale to co pises asi v celku plati...ja som na nich tiez zacinal 15, 18 rokov dozadu pre mna vtedy top, ale dnes si ich uz ani velmo prilezitostne nepustim....proste to mam opocuvane a nielen cez nich, ale este aj skrz novsie kapely, ktore to posunuli hodne dalej, ale z dnesnou hlavou alebo usami uz ich moc kritizovat alebo dalej riesit nechcem lebo asi mam nejak zafixovane v podvedomi ci kde to mam, ze u nich som to pocul mozno prvykrat alebo ze oni mozno aspon naznacili smer toho co povazujem za top dnes...asi ze zasluhy v kontexte doby Žmurk....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #124 kedy: 01. Január , 2012, 18:32:32 »

Sapere aude ! Niektore veci su proste len urban legend, ktore prijmes ako fakt a v tomto omyle zijes. Ja si tiez pamatam, ze ked som mal 12-13, tak sa mi zdali Pink Floyd ako najvacsi art, vela ludi ich povazuje za top v rockovej muzike, ale je to jedndoucho len mytus, pretoze ak sa v tej rockovej historii zacnes trochu vrtat, tak sam pochopis, ze vsetky tieto viac-menej zname kapely su popicek, ktori bol pre masy prijatelny a preto zostal v spolocnosti zakonzervovany ako da best zo zanru. V tomto zmysle je to velmi pozitivne, prichadzat o iluzie, lebo skutocne su to iba, iba vseobecne prijate fakty.  Bavím sa skvele Ak este aj potom budes citit, ze page je najlepsi gitarista, floydi najinvencnejsia kapela historie, tak je chyba bud vo mne alebo v tebe, resp. kazdy mame absolutne iny pohlad na vec. (To uz je vecna otazka, radsej pekne melodie, jednoduche linky alebo virtuozita, komplikovane kompozicie a dvojskladbove albumy ?)  Na zdravie!

a ze ci to neni zase o nejakej snahe odlisit sa od masy - "ja nepocuvam meinstrim, som dalej, poznam viac, viem najst klenoty, kde ich ini nevidia, nepochopia, nestravia... " . tiez som mal obdobia, ze som potreboval ukazat, ze kral je nahy a pravda inde. casto som ale s odstupom zistil, ze ta "pravda inde" je vskutocnosti len sracka a kral nie je kralom len tak (co samozrejme este neznamena, ze sa mu musim povinne klanat)  Popiskujem si
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #125 kedy: 01. Január , 2012, 18:49:41 »

a ze ci to neni zase o nejakej snahe odlisit sa od masy - "ja nepocuvam meinstrim, som dalej, poznam viac, viem najst klenoty, kde ich ini nevidia, nepochopia, nestravia... "

Vidia, len sa bavime o inych skatulkach. Proste odusevneni progaci Pink Floyd moc za progrock nepovazuju, to je cele. :) Clovek sa aj zanrovo proste posuva, mozno o 10 rokov uz budem pocuvat skoro vylucne klasiku, ktoru pocuvam coraz viac. :) Napriklad kedysi som rad pocuval aj blues a bluesrock, teraz to skoro nemozem zniest. Dobry hardrock pritom mam velmi rad.
« Posledná zmena: 01. Január , 2012, 18:50:23 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #126 kedy: 01. Január , 2012, 18:51:32 »

... mozno o 10 rokov uz budem pocuvat skoro vylucne klasiku, ktoru pocuvam coraz viac. :)

za posledny tyzden som okrem prokofieva a rachmaninova nemal pustene nic ine, akurat teraz chvilu glassa :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #127 kedy: 01. Január , 2012, 18:55:46 »

rachmaninova nemal pustene nic ine, akurat teraz chvilu glassa :)

2. a 3. koncert su krasne.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #128 kedy: 02. Január , 2012, 07:46:40 »

Pink Floyd su paradna vec. Zacinal som na nich ako 12-13 rocny, potom velka pauza a teraz nedavno som sa k nim znova vratil. Treba si uvedomit, ze to nie je hudba o virtuozite, ale o niecom inom -  o farbe, atmosfere a ovypovedacej schopnosti. Tolko ste im tu chudakom nalozili... :)
Po celom svete je strasna spusta kapiel, ktore sa im chcu vyrovnat a podobat a akosi to nejde...aj napriek mozno technickej priemernosti kazdeho clena zvlast. Dokopy to je particka, ktora nam odovzdava hudbu s obrovskou pridanou hodnotou. Ako pocujeme, nikto ich v podstate nedokaze napodobnit - vysledok je bud prilis mechanicky a kostrbaty, alebo rozvlacny...Pridana hodnota ich hudby je nepopisatelkny fenomen, ktory robi aj z jednoduchej folkovej vybrnkavacky Gilmoura vesmirnu odyseu. Jasne, ze to je progrock, progrock sa vyvija, co citam niektorych kritikov a hodobnych teoretikov, tak do tohto pojmu sa maju vraj zmestit vsetky platne, ktore obsahuju rozne nehudobne plochy, zvukove efekty, pripadne texty sleduju nejaky epicky dej, proste od Beatles po Meat Loafa, skoro vsetko :)
Ja na teoretikov kaslem, hlavne, co sa tyka tohto ich pohladu, PF tu boli pred nimi a budu aj po nich...a tak je to dobre!
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #129 kedy: 03. Január , 2012, 10:18:52 »

... teraz povychadzali ich albumy v slusnej kvalite, ....

....mohol by si sem prosim Ta hodit, ktore su to lebo to nejak neviem identifikovat, ze ktore su stare, ktore nove....mam akurat pred niekolkymi rokmi vydany remaster dark side of the moon, pri ramstrovani ktoreho vraj boli pritomni gilmur s wattersom . . . ale ostatne mi nejak usli...normalne link na shop ak to neni proglem Žmurk
Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #130 kedy: 03. Január , 2012, 12:15:11 »

teraz vyslo niekolko albumov v tkzv immersion-box setoch

http://www.amazon.com/Wish-You-Were-Here-Immersion/dp/B004ZNAUVW/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1325589311&sr=1-1
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #131 kedy: 03. Január , 2012, 12:17:02 »

Napriklad tie edicie Original master recording su vyborne. Mam z nich par albumov roznych kapiel.

http://www.currybet.net/cbet_blog/2008/01/audiophile-pressings---where-t.php

Velmi su inak odporucane SACD verzie.
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 12:18:34 od proghoper » Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #132 kedy: 03. Január , 2012, 13:05:12 »

okrem ineho je tam aj cast nahravky, ktoru chystali a neskor zavrhli...ide o Houshold Objects, teda slo o zvuky a hudbu vytvorenu len na zaklade veci, ktore sa nachadzaju v domacnosti. Traduje sa, ze take jemne cinkave zvuky sprevadzajuce zaciatok WYWH je hrany na pohare. Okrem tohto maleho kuska pouziteho v titulnej skladbe sa potom uz nic neobjavilo. Teraz v tomto vydani tusim, by mali vyjst niektore znovuobjavene nahravky z tohto projektu.
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #133 kedy: 06. Január , 2012, 20:49:46 »

okrem ineho je tam aj cast nahravky, ktoru chystali a neskor zavrhli...ide o Houshold Objects, teda slo o zvuky a hudbu vytvorenu len na zaklade veci, ktore sa nachadzaju v domacnosti. Traduje sa, ze take jemne cinkave zvuky sprevadzajuce zaciatok WYWH je hrany na pohare. Okrem tohto maleho kuska pouziteho v titulnej skladbe sa potom uz nic neobjavilo. Teraz v tomto vydani tusim, by mali vyjst niektore znovuobjavene nahravky z tohto projektu.

Mason vo svojej knihe inside out tuto eskapadu popisuje slovami, parafrazujem "chvalabohu nas tie kraviny zavcasu presli..." :-)

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #134 kedy: 09. Január , 2012, 19:41:07 »

a ze ci to neni zase o nejakej snahe odlisit sa od masy - "ja nepocuvam meinstrim, som dalej, poznam viac, viem najst klenoty, kde ich ini nevidia, nepochopia, nestravia... " . tiez som mal obdobia, ze som potreboval ukazat, ze kral je nahy a pravda inde. casto som ale s odstupom zistil, ze ta "pravda inde" je vskutocnosti len sracka a kral nie je kralom len tak (co samozrejme este neznamena, ze sa mu musim povinne klanat)  Popiskujem si

Vobec nie. Ja mam napr. velmi rad britpop alebo tie rane indie kapely, co dneska frcia viac ako hip-hop. Akurat neblabotam okolo toho, ze to je neviem aky art. Si pozri nejake rebricky, ktore robia renomovani kritici a podobne kapely tam davaju ako top dnesnej doby v nekomercnej scene. Potom si kuknes ten istore, ci ako sa to vola, a vidis, ze skoro kazda z tych kapiel tam predala neviem kolko pesniciek. A to iste aj v starych kapelach, ze to gro tvori nejaka zafixovana skupina, nemenna a ked na nich cokolvek povies, tak ta vesaju na opratku. Ja mam rad tie kapely, pocuvam ich, uznavam ich, len mam iny nazor, resp. optiku na ich hudobnost. Na tom sa zhodujem s progacom, ze su proste precenene, to vsak nezname, ze by boli zle. To vobec nie.  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.