Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 07:58:45
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: cistiace prostriedky  (Prečítané 16610 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #15 kedy: 12. August , 2005, 10:16:25 »

ja pouzivam tiez na struny ten dunlop ako pitu. je to urcite lepsie ako lieh, pretoze po liehu su struny take drsne a blbo sa na nich hra, kdezto po osetreni tym dunlopom celkom fajn klzu a mam z nich taky novy pocit aj ked maju pol roka. navyse to trosku aj ozivi ich zvuk, ked sa to natrie tak hodinku pred hrou. vyhodou oproti fastfretu je, ze sa da vytlacit na handricku a s nou mozno poutierat struny zo vsetkych stran. vydrzi cca rok.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #16 kedy: 12. August , 2005, 13:08:46 »

Vydrží podstatne dlhšie, lebo nevyschne ako FastFret.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #17 kedy: 12. August , 2005, 16:42:02 »

vzivote som struny nemal pol roka, a tazko sa mi veri ze kto maa tak naozaj na tom hra denne.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 12. August , 2005, 16:53:46 »

Momentalne hram 3 x do tyzdna po niekolko hodin na strunach starych rok. S ladenim je to na pokraji, ale zvuk je podla mojho nazoru v comsi inom, ako v novych strunach. Nehovorim, ze je normalne hrat na struny rok ( :) ), ale myslim si, ze je to viac v rukach, gitare, snimacoch, aparate a az uplne kdesi naposledy v strunach. Alebo som iba hluchy ? :hm: Žmurk...
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 12. August , 2005, 17:03:33 »

rastis: ejha tak toto by som nesuhlasil moc s tebou ze struny su na poslednom mieste. Na akustickej gitare je to strasne pocut. A co je elektricka? Zosnimany a zosilneny akusticky impulz struny. nie?
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #20 kedy: 12. August , 2005, 17:09:07 »

zaujimava myslienka rastis...nieco na tom podla mna bude,ale este je podla mna dost urcujuci aj nastroj. mal som tu cest mat pozicany fender jazz bass marcus miller signature (co je uz v celku slusny nastroj) s krkom od sollera, a ten hral super s novymi a aj so starymi strunami. hralo to pekne stale, samozrejme inak, zaklad bol stale super.
Zaznamenané

o-yep sro
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 12. August , 2005, 17:13:56 »

ok. rastis: tak nahraj teraz nejaku ukazku a nehaj vsetko nastavene ako je , potom vymen struny a zahraj to znova. Mozno uvidime. Ale sak struny su spotrebny material, ktory sa opotrebuvava a straca postupom casu pruznost, tak nechapem ako sa nemozu menit akusticke vlastnosti ""hm""
11743;pista58- Ja ked som si chytil LesPaula zo 100rocnymi strunami tiez som sa isiel posrat.
11744;ja keby som mal prachy tak menim kazdy mesiac....ale nemam tak ich mam aj 4 mesiace...teraz mam asik 3 mesiace ale uz su strasne....rastis....mno to je aj v tom..ze tie struny starnu pomaly a uchoneni take uzasne ze ked nieco zmeni zvuk za 3 mesiace ze to postrehne tak dokonale...si proste zvykas postupne ako starnu....aj mne sa to zda prvy mesiac fajne fajne....ale zrazu dospejem do bodu ze to znie neako inak ...pustim si daco so som nahral pred par mesiacmi bez vst efektov...a rozdiel pocujem riadny....nanestasie patrim medzi tych nestastnych ktorym sa kde tu potia ruky...vacsinou to robim tak..ze ked zistim ze mam prave take fajne suche ruky...tak idem a hram polhodku...a potom ked sa mi zacnu potit a nehram prave daco super super ..tak prestanem a robim daco druhe(alebo hram na klaviry)...a ked su zasa suche tak znova a tak..nema niekto neaky dobry recept ako si udrzat suche ruky???...to by tym mojim strunam moc pomohlo....
11745;Je to samozrejme o gitare. Na niektorych nastrojoch zvuk vyrazne otupie behom par tyzdnov. Na oboch mojich gitarach struny prestanu zvonit tak po 1 tyzdni, tak ako na vsetkych gitarach. To je normalka, mne sa ten novy zvonivy zvuk aj tak nelubi, iba su s nim na aparate problemy. No a ked sa zvuk usadi, vydrzi mi tak naozaj aj rok. Je to mozno aj tym, ze sa mi nepotia ruky, a ze hram na oboch gitarach rovnako casto, cize menej, akoby som hral iba na jednej. Jedine, co naozaj zacne byt po case citit je ladenie. Rocne struny sa ladia uz len velmi kompromisne. Mam skusenost, ze na akustickych gitarach je to s tym zvukom haklivejsie - tam je ta novotova zvonivost prave ziaduca.
11746;
Citácia
Originally posted by swordy ok. rastis: tak nahraj teraz nejaku ukazku a nehaj vsetko nastavene ako je , potom vymen struny a zahraj to znova. Mozno uvidime...
To nema zmysel - cerstvo nahodene struny su nieco ine, ako nove usadene struny.
11747;Ja som sa s tym davnejsie bavil a tusim to fungovalo z vacsej casti. Ale zasa na ukor rychlosti sa mi mari.. Lepsie rozpoznanie si vynucovalo vyssiu latenciu.
11748;tie akordy chapem..ale skoda ze to aspon na jeden hlas nejde spolahlivo a rychlo..lebo taku irsku flautu...to by bolo su per si solovo zabekat....alebo neaky shamisen alebo ako sa to pise....mno skoda...
11749;ale aj ked sa usadia...ked to zahras s 5 mes. a 10 dnov. strunami tak to bude rozdiel...inak ja praveze naopak ako ty...tebe zacne vadit az ked ladia blbo....mno a mne sa uz davno zvuk nepaci...a potom zacnu blbo ladit...takze pre mna je fakt optimum menit kazdy 1-2 mesiace...skoda som len chudobny student....
11750;Metalhammer ja mam toho chodelku na kazete vsetko nahrate co bolo, aj violakeho malmsteena mam skolu ale k tomu nemam noty a z toho co tam on povypleta a moc vycitat neda.
11751;ja struny menim raz za dva mesiace ale inac mi praskaju aj po dvoch tyzdnoch
11752;to som rad..ale smeruj to na pincella....on to chcel...hehe v pohode...
11753;mne sa este nikdy neroztrhla struna....
11754;to myslis vazne? mne v kuse praskaju struny, ak mam tri tyzdne neprasknutu tak som stastny. Ja uz ich potom aj znova pouzivam, ked na ne znova primontujem tu gulicku.
11755;Mne struna praskla asi dva razy spolu, aj to iba na Stratocastri. Na Les Paule ani raz. Menim ich asi raz mesacne, nemam rad mrtvo a tupo znejuce struny, na cistom zvuku to dost pocut.
11756;na klasicku gitaru davam Talianske Galli co najtensie... a na elektriku davam 10 - 9 ...
11757;progrocker: presne tak tento zvuk aj ja nenavidim a este su aj tie sturny volako menej ohybnejsie.
11758;Prave ste boli na Markize live- v celku fajne Jimi
11759;nasa cela kapela funguje pod 10 000 :)) sak aj to tak vyzera, no ja som spokojny a to je dolezite.
11760;"Metallicu pocuvam sice iba 6 rokov, ale som ich velmi silny fanusik... mam vsetky albumy, filmy, par koncertov a je to skutocne moja najoblubenejsia skupina... a ak ju niekto porovnava so Sepulturov, ide proti mne Žmurk
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #22 kedy: 13. August , 2005, 19:52:01 »

praveze mne sa zdaju potom maksie ked su stare...hej a to myslim s tymi strunami vazne..ale vies..mam pevnu kobilku...a hosi co boli na jame v RK ti povedia ze ako hram jemne....ja hram totiz nechtom..takze mozno aj preto......
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 13. August , 2005, 20:13:37 »

lebo ja mam Yamahu rgx 121 (jednozvratne tremolo) na tom som pravidelne raz do tyzdna trhol aspon jednu strunu (samozrejme na kameni) potom som ich vymenil za cort kamene. (kupil som celu mechaniku za 400) o nieco sa to zlepsilo ale furt som trhal struny. Teraz mam gitaru s pevnou kobylkou a tenke ecko som za 3-4 tyzdne menil asi 3 krat a uz ma to dost sere.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 13. August , 2005, 20:14:30 »

inac celkom k teme :))
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #25 kedy: 26. December , 2005, 00:21:20 »

Co myslite, mohol by som miesto liehu pouzivat vodu po holeni? Dostal som na vianoce jednu s alkoholom, a taku ja pouzit nemozem. Uz sa nam tu hromadia par rokov :)
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #26 kedy: 26. December , 2005, 00:24:37 »

ja som dostal na vianoce Dunlopacky Polish and Cleaner...tak musim pokrstit gitaru :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #27 kedy: 26. December , 2005, 00:47:51 »

martinlm: vsak dones zo sebou do BA potom, aspon bude co pit pocas buduceho jamu. :D
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #28 kedy: 26. December , 2005, 12:11:28 »

Ja som prisiel na taku fintu, ze potom, ako som si pred hranim ocistil struny FastFretom, tak som si s nim natrel aj prsty na lavacke...a ovela menej sa mi potili a lepili na seba... ono ako uz spomenul Iggy, FastFret (ale asi aj ine), to nieje len cistenie, ale tie struny potom aj tak nejako lepsie klzu. No a na moje prsty to malo podobny efekt.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #29 kedy: 05. Február , 2006, 02:55:07 »

Uz niekolko dni spokojne po(u)zivam Dunlop 65 String cleaner & Conditioner Ultraglide. Pred tym som pouzival lieh.

Priviedol ma k nemu Iggy, ked som od neho kupoval s kamosom gitaru, velmi pekne mi ho predviedol

Vyskum ukazal, ze ked dam na handricku trochu liehu a obopnem nou strunu zhora zdola a z oboch stran a riadne ju prejdem hore-dole, struna piska. Takyto liehovy fliacik na handricke piska na prvej strune dost vela, na druhej uz menej. S Dunlopom to funguje lepsie, piskaju prve tri cistene struny, potom je uz \"stopa\" na textili taka zasvinena od svinstva zo strun, ze uz to nefunguje. Toho svinstva sa na handricku zachyti viac ako pri liehu. Pistia aj hrube struny, co sa mi pri liehu nestavalo.

Tiez sa mi paci presnejsie davkovanie, hrlo nevelkej plastovej Dunlop flasticky je zahatane hustou pravdepodobne textiliou, ktora sa pri potraseni flasticky impregnuje Dunlop cistiacim roztokom, a tuto potom \"otlacim\" na handricku. Tiez nou mozno priamo jazdit po strunach. S liehom som to mal tazke, nezriedka sa mi podarilo davkovanie prehnat a nejaky ten lieh skoncil aj na koberci.

Efekt kondicionera, po ktorom struny lepsie klzu, som postrehol, avsak v praxi nevyuzil, struny cistim vzdy ked som si isty, ze uz hrat nebudem, cize pred spanim.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.133 sekund, 23 otázok.