Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
04. December , 2024, 20:45:10
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: true bypass krabicka  (Prečítané 14250 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« kedy: 09. August , 2005, 20:59:00 »

zhanam true bypass krabicku, je mi jedno ci home made alebo nejaku hranu.(hlavne aby bol kvalitny a skutocne true) ak niekto ma,alebo vie cestu k nemu tak som vdacny za kazde info.
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 09. August , 2005, 22:28:48 »

Akú krabičku?? Čo má robiť? Ak chceš len skutočný true bypass, stačí ti kábel bez krabičky. Žmurk
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #2 kedy: 09. August , 2005, 22:50:10 »

nemyslis tu true bypass listu napriklad na 4 krabicky alebo tak???
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #3 kedy: 10. August , 2005, 07:58:01 »

mam multiefekt v ktorom je bypass nepouzitelny ale rad by som z neho obcas na obohatenie pouzival niektore zvuky.vacsinu casu ale hram tak ze mam basu pichnutu rovno v zosiku. a potrebujem nieco aby som ten efekt mohol zapojit do cesty medzi basu a zosik,no aby nezral signal ked cez neho nebudem hrat... nemam uplne prehlad v tychto veciach takze v inzerate je asi blbost,snad ma ale niekto pochopi:)
Zaznamenané

o-yep sro
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #4 kedy: 10. August , 2005, 10:23:30 »

Ja mam takuto krabicku. Vyrobil ju kamarat. Mozem sa spytat, ci by este jednu nepravil. Je tam napajanie na 9V.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #5 kedy: 10. August , 2005, 10:44:12 »

ak by si mohol tak by si mi velmi pomohol a mal by si u mna panaka:) dakujem
Zaznamenané

o-yep sro
jolan
pravidelný návštevník
Príspevkov: 556

« Odpoveď #6 kedy: 10. August , 2005, 11:08:13 »

trosku OFF topic: inak ako to myslite ze ""zere signal"", to akoze okresava z neho nejake frekvencie, silu abo co?
Zaznamenané

Hudobné fórum > http://zvmusic.xf.cz
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 10. August , 2005, 14:29:33 »

Citácia
Originally posted by jolan trosku OFF topic: inak ako to myslite ze ""zere signal"", to akoze okresava z neho nejake frekvencie, silu abo co?
Presne tak.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 10. August , 2005, 14:50:53 »

Jolan: zvuk zne inak, vacsinou je odrezany z vysok a viac sumi. Hlavne dynamicky iny.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #9 kedy: 10. August , 2005, 15:34:26 »

Tam by stačilo len prepínač, ktorý v jednej polohe pustí signál cez kábel ďalej a v druhej pustí do krabičky a cez ňu ďalej. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨______ ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨-----| efekt |------ aparát _______|¨¨¨¨¨-------¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨_______________ nástroj ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨|¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨/ prepínač ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨------------------- hádam je to jasné.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #10 kedy: 10. August , 2005, 15:40:09 »

aha uz chapem. akurat neviem ako by som to vyrobil,pretoze som s nicim takym nikdy nepracoval...existuju take prepinace? alebo ako by to cele vyzeralo? som otvoreny kazdemu napadu ktory by mi umoznil pouzivat multak a pritom ho vediet bez rucneho odpajania odstavit zo signalovej cesty.
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #11 kedy: 10. August , 2005, 15:58:27 »

Tak ako je to nakreslené, z aparátu spravíš odbočku z kábla do efektu, z efektu sa vrátiš do kábla, ale tam dáš prepínač, ktorý ti pustí signál buď do efektu, alebo iba rovno do aparátu. Stáčí ti obyčajný 2polohový prepínač - môžeš si dať malý spínač, aby si ho nohou zošlapával.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 10. August , 2005, 16:11:04 »

Tiez mam taky pedalik spraveny. Jeden jack dnu a dva von. Noznym prepinacom sa prepina cesta bud do jedneho jacku alebo do druheho. Cize jedna cesta cez multiFX, druha do aparatu. V aparate je pichnuta ""jackova rozdvojka"". Predava sa to - dve jackove diery a jeden jack. Robi sa stereo verzia - ta sa pouziva na rozdelenie stereo signalu na dva mono a na tento ucel asi nebude fungovat. Zalezi, aka je samica v aparate. A existuje stereo verzia, ktora rozdeluje stereo na dve stereo - to je ta spravna.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #13 kedy: 10. August , 2005, 16:15:27 »

ok,dik za rady.uz tomu celemu rozumiem:)
Zaznamenané

o-yep sro
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 11. August , 2005, 08:57:54 »

To je dost zle zapojenie Pitu. Ked takto prepinas signal, tak v mode ""bypass"" ti bude brumiet multak! Pretoze nie je na vstupe uzemneny. Je to ako ked mas vytiahnuty jack z gitary. A kedze som puntickar, tak ani true-bypass zapojenie to nemoze byt, pretoze je stale pripojeny vystup z multaku, ktory ti zo signalom urcite nieco zhltne. Budes na com si bol.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.