Zdar,
po dlhej dobe som sa rozhodol, že sem postnem nejaké relatívne užitočné know how. Aktívne už nehrám a lampové veci som už popredal. Chcel som si kúpiť len nejaké cvičítko a nejako ma nenadchol ani zvuk ani ceny toho čo bolo bežne v inzercii.
Nakoniec som kupil za pár šupov HK Attax 80 s vadným volume potenciometrom. Je to 90s trandák, ktorý je (v rámci možností a rozpočtu) veľmi zábavný a hrá slušne aj potichu aj v skúšobni (kde nikto iný nemá lampový aparát). Do izby je to ťažký luxus a má to všetko čo som chcel vrátane slučky, rec out a sluchátkového výstupu
Tento amp je veľmi ľahko servisovateľný v domácich podmienkach. Dá sa to ľahko rozobrať. Nechcelo sa mi prispôsobovať bežne dostupný potenciometer a chcel som priamu náhradu aj s nosným plechovým rámikom. Celý preamp tam visí našrobovaný práve na tých potenciometroch.
Tak som skúsil hľadať a zistil som, že najlacnejšie sa dajú tie poťáky zohnať priamo u výrobcu.
Ten typ čo bol v Attaxe používali v X iných ampoch a stále aj používajú. Napr. v Basskicku:
http://service.hughes-and-kettner.com/de-de/basskick/bk-100/einzelteile-elektronik-bk100/9140032/poti-a10k-log-mono-rk16.htmlMajú všetky bežné hodnoty za fasa ceny. Má to jeden háčik. Kvôli distribučným zmluvám neposielajú na Slovensko. Finta je nechať si to poslať do Rakúska na prvú poštu za hranicami, alebo niekomu kto je v AT alebo BRD.
Pri jednom poťáku sa to úplne neopláca, lebo poštovné je 9 euro, ale pri väčšom počte už to má zmysle. Keby si chcel niekto zgenerálkovať svoje HK.
Diely pre SR sa oficiálne dajú nakúpiť aj u českého distribútora, ale to som neskúšal.
Daný postup sa dá samozrejme použiť na hocijaké HK diely čo majú v ponuke.