Dicobraz
nováčik
Príspevkov: 25
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 16. Jún , 2021, 12:25:09 » |
|
Tak sa idem pochváli zas aj ja- od januára kedy som prekonal Covid a následne silné zápaly kĺbov a šliach som poskladal a šťastnému majiteľovi odovzdal 3 bedničky. V pôvodnom pláne boli 2 na hranie do sterea ale keďže materiálu bolo naviac tak sú 3. Samozrejme poskladané ako skoro vždy - rybinove spoje a olejová povrchovka. Druhá fotka s Fender kombom je len na porovnanie veľkosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 16. Jún , 2021, 12:30:27 » |
|
A keďže stále bolo kúsok materiálu naviac, poskladal som na domáce hranie 1x10( Eminence z starého Fender komba- čo mi tu niekto nechal)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 16. Jún , 2021, 12:34:32 » |
|
Úplný finiš vyzerá takto
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 16. Jún , 2021, 19:15:47 » |
|
Môj posledny vytvor. Bedna 4x15" pre tazkotonaznych basakov.
Čo sú to za repro? JBL? Občas hrávam v skúšobni na tú kópiu Mesa Boogie Thiele ( na foto) aj na basu. Čistý zvuk super, tlačí. Ale skreslený od určitej hlasitosti nestíha. Tak hľadám nejakú náhradu do 1x12 alebo 2x12
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 17. Jún , 2021, 09:13:14 » |
|
Sorry za OT, ale ked vidim tu MONO 50, tak mi bliklo ze na taku istu som hraval v roku 1971 ( pred 50 rokmi )
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 17. Jún , 2021, 11:25:36 » |
|
Sorry za OT, ale ked vidim tu MONO 50, tak mi bliklo ze na taku istu som hraval v roku 1971 ( pred 50 rokmi ) Ano, po výmene jedného malého kondenzátora zneli celkom dobre. A dala sa obísť nutnosť transformátora medzi zosíkom a bedňou, to u predošlých Tesla zosíkoch nebolo možné.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 17. Jún , 2021, 13:33:05 » |
|
Mono 50 je srdcovka- dedičstvo po kamaratovi, ktorý si na ňom ani nestihol zahrať a mal ho od spolubývajúceho hudobníka na onkológii. Občas ho zapojím... z nostalgie, lampy krásne kreslia, hlavne posledných 15 min pred tým než ho odpálim.tak ho odnesiem do opravy a zas mu dám nejakú dobu pokoj Inak sa mi podarilo dokončiť tie 2x12 z prvých strán tejto témy..po rokoch majú prednu mriežku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 20. Jún , 2021, 14:54:13 » |
|
Potreboval by som taku mriezku no nevime zohnat dodavatela mensich rozmerov ako 2x1 meter.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 20. Jún , 2021, 15:19:25 » |
|
Potreboval by som taku mriezku no nevime zohnat dodavatela mensich rozmerov ako 2x1 meter.
Vola sa to ťahokov. Skus pohladat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 20. Jún , 2021, 17:39:44 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 20. Jún , 2021, 20:38:41 » |
|
vsak ale presne to pise - hlada mensie, ako 1x2m
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 20. Jún , 2021, 20:42:06 » |
|
... lampy krásne kreslia, hlavne posledných 15 min pred tým než ho odpálim...
presne takto nejako si pamatam svoju MONO 130, este original verziu pred zasadnou prerabkou - najlepsie hrala tesne pred odpalenim. ani neviem, co sa tam furt odchadzalo, ale odislo to nespocetne krat. jak to dobre hralo, tak to nezvladlo viac jak dve skusky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 20. Jún , 2021, 21:04:35 » |
|
...ale odislo to nespocetne krat. jak to dobre hralo, tak to nezvladlo viac jak dve skusky...
Boli tam také veľké odpory s tepelnou poistkou, tá sa teplom rozpojila, zosík bolo treba rozobrať a znovu to scínovať. Ja som ich nahrádzal väčšími odpormi bez poistky. Ale nevšimol som si, že by to pred prdnutím nejako lepšie hralo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 21. Jún , 2021, 04:02:48 » |
|
V Prešove sa dá zohnať aj menší rozmer tej plechovej mriežky . Ale vždy treba počítať s nejakým odpadom a zobrať väčší rozmer a hlavne všetky 4 strany plechu mám ohnuté do vnútra cca 1,5 CM, spraví to ten správny odskok od prednej dosky a mega to spevní ten plech. tak treba vymerať ohyb na dierky, inak sa to doma veľmi ťažko ohýba. Keby niečo, tak v správe pošlem kontakt na firmu kde predávajú menšie rozmery
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 22. Jún , 2021, 10:18:41 » |
|
Boli tam také veľké odpory s tepelnou poistkou, tá sa teplom rozpojila, zosík bolo treba rozobrať a znovu to scínovať. Ja som ich nahrádzal väčšími odpormi bez poistky. Ale nevšimol som si, že by to pred prdnutím nejako lepšie hralo... Mohlo to hrat inak a prave tym stupnutim kludoveho prudu, ktory mal za nasledok prehriatie tych g2kovych odporov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|