Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
14. Marec , 2026, 10:40:50
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Uvoľnený úchyt páky na floyd rose LTD  (Prečítané 1053 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Riual
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 15. Jún , 2025, 19:27:16 »

Nazdar gitaristi.

Vedel by niekto poradiť?  Na floyd rose na gitare LTD M-200FM sa mi uvoľnil úchyt kam sa skrutkuje páka.
Dá sa to nejako utiahnuť tak aby sa nemuselo rozobrať celé tremolo? Vo vnútri  zvrchu vidno krížovú skrutku,
ale jej točením sa nič nedeje. Zospodu by mohla byť nejaká skrutka, ale neviem sa dogúgliť čo tam je.

Za každú radu budem vďačný.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2263

« Odpoveď #1 kedy: 17. Jún , 2025, 09:25:08 »

myslim, ze pokial sa tu nenajde ktosi, co ma presne Tvoj model gitary, tak nikto poriadne netusi, aky presne tremolo system tam davaju, takze na otazky ohladne technickych detailov tazko odpovedat. ESP na webe pisu, ze "FR by Floyd Rose", cize nejaka licencna variacia a ako presne tam su riesene srobiky / uchyty / zavity .... nevedno.

takze bud cakaj, ze sa Ti ozve niekto co ma tu gitaru doma alebo podobnu s rovnakym tremolom alebo to normalne rozober, neser sa a vyskumaj si sam, co a ako... ak sa bojis, niekomu to odnes.

historickym pravidlom vzdy bolo, ze vselijake taketo licencne systemy na lacnejsich gitarach (aj v cenovkach ako Tvoja gitara) mavali ako jeden z najvacsich neduhov prave to, ze samotna paka sa v tremole vikla, pretoze ten uchyt paky nie je tak dobre vymysleny / urobeny, ako na drahsich / znackovejsich tremolach... ci toto pravidlo plati aj v dnesnych dobach netusim, ale skorej ano si myslim  Neviem
Zaznamenané
Riual
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #2 kedy: 01. Október , 2025, 10:55:55 »

Nakoniec tu bola jednoduchá pomoc, stačilo dať dole zadný plastový kryt ... javascript:void(0);
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.019 sekund, 22 otázok.