Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:23:29
Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165554 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #510 kedy: 11. December , 2008, 17:33:32 »

Konspiracne teorie a podobne nezmysli? :).
Nie, biznis ... Microsoft sám dobre vie, že sila je v možstve odberateľov. Aj keď z nejakého študáka alebo z gamera nebude mať nič, aj títo ľudia raz budú možno v práci sedieť za počítačom ... s jeho OS. Zvyk je železná košeľa.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #511 kedy: 11. December , 2008, 17:35:20 »

tak preco to uvolnili na pc platformu. z konspiracnych dovodov aby zmiatli pracovnikov MSFT :)

Kto to uvolnil? Apple? Silne pochybujem kedze sudia firmy ktore klonuju Macy :).
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #512 kedy: 11. December , 2008, 17:35:37 »

Kto to uvolnil? Apple? Silne pochybujem kedze sudia firmy ktore klonuju Macy :).

vytestuju a vyladia si system na hackeroch a a za rok dva spustia v cine vyrobu lacnych PC masin  pobezi na tom OSX a zaplavia s tym trh. na toto nachytaju userov lebo je to lepsie ako linux aj ako windows vista ktoru nikto nechce. a dobre robia. tie akcie by im inak nesli tak hore keby nemali nejake  insider info.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #513 kedy: 11. December , 2008, 17:42:17 »

vytestuju a vyladia si system na hackeroch a a za rok dva spustia v cine vyrobu lacnych PC masin  pobezi na tom OSX a zaplavia s tym trh. na toto nachytaju userov lebo je to lepsie ako linux aj ako windows vista ktoru nikto nechce. a dobre robia. tie akcie by im inak nesli tak hore keby nemali nejake  insider info.

A kde im idu akcie hore ked cela burza pada? To akoze preto ze im dnes isli akcie o 1.45% hore? Pozri si market value MSFT a porovnaj s AAPL :). MSFT tiez nedavno mierne rastli, dufam ze porastu aspon cez 30 nech sa mi to oplati predat :). Keby to bolo tak ako popisujes, tak podla mna by im akcie skor prudko padli pretoze by to bol absolutne nedoveryhodny business (a hodne riskantny).
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #514 kedy: 11. December , 2008, 17:43:13 »

Mac OS X je zalozeny na bsd jadre (ci takom nejakom) a aj ked to licencia nekaze, uvolnili jeho zdrojaky. Ja si myslim, ze tieto hackintoshe su skompilovane jadro+uzavreta nadstavba nad tym, nie?
S akciami msft by som pockal na windows7.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #515 kedy: 11. December , 2008, 17:43:46 »

A kde im idu akcie hore ked cela burza pada? To akoze preto ze im dnes isli akcie o 1.45% hore? Pozri si market value MSFT a porovnaj s AAPL :). MSFT tiez nedavno mierne rastli, dufam ze porastu aspon cez 30 nech sa mi to oplati predat :). Keby to bolo tak ako popisujes, tak podla mna by im akcie skor prudko padli pretoze by to bol absolutne nedoveryhodny business (a hodne riskantny).

si pozri charty co som sem dal. dufat na burze je jedna vec a zarabat druha. takze dufaj dalej :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #516 kedy: 11. December , 2008, 17:49:39 »

si pozri charty co som sem dal. dufat na burze je jedna vec a zarabat druha. takze dufaj dalej :)

Pozrem som si a nehovoria o nicom, akurat o tom ze obidvoje akcie padli na hubu, tak ako cela burza. MSFT zo zhruba 37 na na zhruba 20 a AAPL z 200 na zhruba 100. Objem obchodovanych akcii je dost odlisny a o market value ani nehovorim, cize sa to porovnavat neda. Ja dufat nepotrebujem , predal by som to so slusnym ziskom aj teraz :), don't worry about me :). Akurat som nenazraty kapitalista, takze potrebujem viac :). Prave aj na investicie do legalneho softu a mozno aj "ozajstneho" Apple hardwaru a nie do nejakeho hackintoshu.
Btw akcie AAPL ma nezaujimaju, lebo ich nevlastnim :). Ale ak ich vlastnis ty, tak teda lucky you :).
« Posledná zmena: 11. December , 2008, 17:51:17 od Semish » Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #517 kedy: 11. December , 2008, 17:51:44 »

Pozrem som si a nehovoria o nicom, akurat o tom ze obidvoje akcie padli na hubu, tak ako cela burza. MSFT zo zhruba 37 na na zhruba 20 a AAPL z 200 na zhruba 100. Objem obchodovanych akcii je dost odlisny a o market value ani nehovorim, cize sa to porovnavat neda. Ja dufat nepotrebujem , predal by som to so slusnym ziskom aj teraz :), don't worry about me :). Akurat som nenazraty kapitalista, takze potrebujem viac :). Prave aj na investicie do legalneho softu a mozno aj "ozajstneho" Apple hardwaru a nie do nejakeho hackintoshu.

tak nebudeme rozoberat fundamentalnu a technicku alalyzu neviem ci sa v tom vyznas. ale ked msft bude prepustat mozna nafasujete tasky s odhryznutym jablckom a zacne sa podomovy predaj hekintosov  Bavím sa skvele
Zaznamenané

musicman
inventár podniku

« Odpoveď #518 kedy: 11. December , 2008, 17:55:20 »

. Ja dufat nepotrebujem , predal by som to so slusnym ziskom aj teraz :), don't worry about me :).

to znamena ze si ich nakupil v roku 1997-1998 lebo inak by si v zisku nebol.  Nechajte ma vydýchať  nie este v slusnom. ibaze by ti ako zamestnancovi predali za polovicnu cenu :)
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #519 kedy: 11. December , 2008, 17:58:43 »

to znamena ze si ich nakupil v roku 1997-1998 lebo inak by si v zisku nebol.  Nechajte ma vydýchať  nie este v slusnom. ibaze by ti ako zamestnancovi predali za polovicnu cenu :)

Ale ved to je jedno, je nezmysel to tu riesit, ale mozem ti napovedat :). Napriklad on hire packages, opcie, bonusove plany a podobne :).
Ver mi ze v zisku som :). A ako tak pozeram tak tema je Ubuntu (co vyzera ako nejaky africky kmen, tak neviem preco sa tu bavite/bavime o operacnych systemoch :) ).
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #520 kedy: 11. December , 2008, 18:01:44 »

Holt biznis sa uberá rôznymi cestičkami, nie iba tými rovnými  a predvídateľnými :) Treba však uznať, že sa u Apple začínajú diať zaujímavé veci. Prechod na "ľudovú" platformu a pomalé prispôsobovanie cien výrobkov ku konkurenčným značkovým PC hodne nasvedčujú. Existencia hackintoshov je iba jeden diel toho puzzle. A že sa Apple súdi s výrobcami "klonov"? Normálna vec, keď ukradnú dizajn výrobku a predávajú ho ako originál. Dizajn je dizajn, na ten sa nesiaha ... a hlavne u značky tak vysadenej na dizajn ako Apple.

Ináč ale dačo pravdy bude aj na tom, že uvoľnenie systému, hoci aj takéto polooficiálne, prináša v skutočnosti firme profit. Nielen ako reklama, ale aj ako možnosť získať za smiešne peniaze (oželieť cenu jednej oficiálnej kópie) armádu nadšených betatesterov, ktorých netreba každý mesiac dobre platiť ...
« Posledná zmena: 11. December , 2008, 18:04:03 od Predator » Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #521 kedy: 11. December , 2008, 18:07:14 »

Predator, ja toto ich spravanie len a len vitam, ich produkty su naozaj kvalitne a budem len rad ak sa takto stanu cenovo dostupnejsimi. Ak by totiz pokracovali v takej tej ich strategii uzavretej kombinacie HW+OS tak by ich velmi jednoducho mohol niekto napadnut na protimonopolnom urade ze "nekale obchodne praktiky" (divim sa ze sa tak este nestalo). MS da do Windows svoj Media player alebo IE a uz je tu sud (napriek tomu ze si hocikto moze nainstalovat cokolvek ine), Apple ti preda svoj OS len na ICH hardwari,alebo instalacia QuickTime ti nanucuje aj iTunes, Safari a podobne a to je ok.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #522 kedy: 11. December , 2008, 18:36:49 »

Predator, ja toto ich spravanie len a len vitam, ich produkty su naozaj kvalitne a budem len rad ak sa takto stanu cenovo dostupnejsimi. Ak by totiz pokracovali v takej tej ich strategii uzavretej kombinacie HW+OS tak by ich velmi jednoducho mohol niekto napadnut na protimonopolnom urade ze "nekale obchodne praktiky" (divim sa ze sa tak este nestalo). MS da do Windows svoj Media player alebo IE a uz je tu sud (napriek tomu ze si hocikto moze nainstalovat cokolvek ine), Apple ti preda svoj OS len na ICH hardwari,alebo instalacia QuickTime ti nanucuje aj iTunes, Safari a podobne a to je ok.

semish zazaluj ich vazne, mna tiez seru s tym quicktimom :)
Zaznamenané
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #523 kedy: 11. December , 2008, 20:02:16 »

bezi to nenormalne rychlo. na tomto hardveri by mi Wysta zavijala ako zdochly pes a s tymto vydrzim 5 rokov bez toho aby som musel kupit 8 jadrovy procesor, 4GB ramky a cakal az mi nabehne excel 10 sekund.  BTW najnovsi Microsoft Office bezi na MAC OS  Na zdravie!

http://www.microsoft.com/mac/products/Office2008/default.mspx

Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
som sice zastanca toho africkeho kmena ale ja neviem mne ta vista ide normalne rychlo asi som teply kuzelnik..  Zdravíčko
brat si chysta na vianoce novy komp tak snad mu ujebem ten "stary" a nahodim si to tam aby som furt notebook nezapinal Som za vodou kámo
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #524 kedy: 11. December , 2008, 20:16:18 »

Ja som raz obrátil na Ubuntu aj Jehovistov, ktorí by logicky asi mali používať jehoVistu Som frajer dodnes ho používajú a sú spokojní. Predtým mali WinXP a to im spadlo tak, že to proste už nešlo dať dohromady. Najprv boli trochu podozrievaví, ale potom si na nový systém rýchlo navykli. Teraz majú svätý pokoj.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 11. December , 2008, 20:18:47 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.