Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 18:33:06
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165394 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #225 kedy: 01. December , 2008, 11:33:25 »

s MS Win si sa tiez musel aucit pracovat, rovnako programy balika Office, s nahravacimi softami si sa tiez ucil robit, rovnako ako si sa ucil technologiu a svoje know how pri nahravani, na gitaru sa tiez ucis hrat. tiez si musel obetovat nejaky cas a vynalozit nejake usilie aby si vedel to, co vies teraz. neplati to len pri praci s PC, vzdy ked sa chces naucit s niecim pracovat je vhodne prestudovat si manual a je vacsinou vsetko jasne. alebo sa mozes spoliehat na to, ze vyrobca sa snazil dany produkt spravit dostatocne intuitivne :)

keby si bol od zaciatku svojej prace s PC vedeny tak, ze by si pracoval pod linuxami a stretol by si sa s win, tak by sa ti to tiez zdalo tazke, nefunkcne, zbytocne a nadaval by si na to... o tom hovorim  Žmurk

ale ak si taky genius, ze si vzdy pri prvom kontakte s niecim vedel co a ako, tak sa ti ospravedlnujem a ticho ti zavidim  Na zdravie!
Praveze ja som si v linuxe co-to preskakal,  viac krat som rozchadzal vsakovaky nie celkom jednoducho instalovatelny HW, co-to som aj programoval, nemam problem s prikazovym riadkom. Tymto modernym distribuciam, ze tam mate tie okna, ale aj tak sa tam neda nic robit, ale hlavne, ze mate linux, tomu sa smejem :)

Isty cas som aj spokojne na linuxe fungoval. A tiez som kedysi bol kusok taky zastanca, lenze to som mal 15 - 16 rokov :)

Niektore veci ma na Windowse seru, ale o tom to vobec predsa nie je. Ja ked pridem z roboty/skoly/skusobne vecer domov, tak chcem zapnut pocitac, stlacit play a nech mi to hra a neriesit somariny.
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 11:33:55 od Martinlm » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #226 kedy: 01. December , 2008, 11:40:23 »

Praveze ja som si v linuxe co-to preskakal,  viac krat som rozchadzal vsakovaky nie celkom jednoducho instalovatelny HW, co-to som aj programoval, nemam problem s prikazovym riadkom. Tymto modernym distribuciam, ze tam mate tie okna, ale aj tak sa tam neda nic robit, ale hlavne, ze mate linux, tomu sa smejem :)

Isty cas som aj spokojne na linuxe fungoval. A tiez som kedysi bol kusok taky zastanca, lenze to som mal 15 - 16 rokov :)

Niektore veci ma na Windowse seru, ale o tom to vobec predsa nie je. Ja ked pridem z roboty/skoly/skusobne vecer domov, tak chcem zapnut pocitac, stlacit play a nech mi to hra a neriesit somariny.
skus si napriklad najnovsie ubuntu Žmurk znova opakujem, ze ako bezny uzivatel som pod linuxom nemal problem s nicim,  co som mohol robit aj pod win.

neber to tak, ze som horlivy zastanca linuxov, sam z vacsej casti casu pri PC travim pod winom, ale kedze mam skusenosti aj s linuxom a hlavne s tymi novymi distribuciami, tak mi pridu trosku smiesne vyjadrenia typu "pre bezneho usera je to nepouzitelne". este aj prikazovy riadok je tam blbu vzdorny, ze ked nieco potrebujes nainstalovat, tak ti samo vypise prikaz, ktory treba zadat aby si sa uspesne dopracoval k vysledku  :)

kazdy aspon trochu priemerne zdatny uzivatel PC, ktory zvladne rozbehat Win, tak aby bezal bezproblemov, to dokaze aj s Linuxom, skromne si myslim..
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 11:42:20 od styrioci » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #227 kedy: 01. December , 2008, 11:40:35 »

Citácia

Veď presne o tom hovorím. Takto presne to funguje aj mne ...  :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #228 kedy: 01. December , 2008, 11:43:52 »

styrioci, videl som najnovsie ubuntu a skoro som sa zgrcal :)

predator, Dobre, ale co si pamatam, napriklad ked som si nainstaloval novy prehliadac videa, tak nebol ziadny sposob, ze by sa dal pri instalacii nastavit ako default prehliadac pre dany typ suborov napriklad :) To bol Mandrake 7 v roku 2004 asi.

Skratka mozno skusim henten Ardour, ale urcite to padle na niecom, napriklad mi nepojdu dva displeje a pod :) Mozno skoncim skolu a budem nezamestnany, tak potom budem mat cas sa venovat takymto somarinam Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #229 kedy: 01. December , 2008, 11:48:12 »

styrioci, videl som najnovsie ubuntu a skoro som sa zgrcal :)
ja som na tom podobne s Vistou :) a netvrdim, ze nie je nepouzitelna pre bezneho usera, niektori sa jej dokonca tesia   Zdravíčko
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #230 kedy: 01. December , 2008, 11:50:13 »

Kukni sa v tejto téme na môj desktop. Je to najnovšie Ubuntu 8.10. Tiež to vyzerá na zgrcanie?  :) A neporovnávaj distrá z r. 2004 s dnešnými. Sú už dakde inde. Trebárs aj to nové Ubuntu. Tam dokonca ak ti chýbajú kodeky na video, tak systém zakváka, že ich nemá a že či chceš, aby ti ich nahodil ... Stiahne sám, nahodí sám. To isté grafika od NVIDIe, systém nájde a spýta sa, či to chceš nastaviť. Urobí ti toto Windows?

BTW tie displeje ti pôjdu ... o tie sa nestará Ardour, ale Xorg. A tomu je šumák, čo zobrazuje, či to je Ardour alebo hocičo iné ....
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 11:52:19 od Predator » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #231 kedy: 01. December , 2008, 11:51:46 »

ako v linuxe riesite pustanie filmov. stale su na to piratske kodeky ?  ms kod nezverejnil.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #232 kedy: 01. December , 2008, 11:53:53 »

ako v linuxe riesite pustanie filmov. stale su na to piratske kodeky ?  ms kod nezverejnil.
nijako, nainstaloval som Linux, pustil som film a pozeral som  Na zdravie!
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #233 kedy: 01. December , 2008, 11:54:45 »

a napriklad ta3.com online a ine windows streamy ako idu ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #234 kedy: 01. December , 2008, 11:55:17 »

Kukni sa v tejto téme na môj desktop. Je to najnovšie Ubuntu 8.10. Tiež to vyzerá na zgrcanie?  :) A neporovnávaj distrá z r. 2004 s dnešnými. Sú už dakde inde. Trebárs aj to nové Ubuntu. Tam dokonca ak ti chýbajú kodeky na video, tak systém zakváka, že ich nemá a že či chceš, aby ti ich nahodil ... Stiahne sám, nahodí sám. To isté grafika od NVIDIe, systém nájde a spýta sa, či to chceš nastaviť. Urobí ti toto Windows?
Nejde o vzhlad. Bolo to asi pred rokom, kamos chcel zmenit MAC adresu a neviem aky tam bol problem uz, ale skoro ma vystrelo :) Tusim ifconfig nemal v helpe uvedeny parameter na to, alebo taka nejaka blbost. A celkovo tie dialogy na konfiguraciu katastrofa.

Skratka aby sa to chovalo, ako chcem, tak by som potreboval vela nastavovaciek a zmenit WM azda a podobne. Alebo hladat vhodnu distribuciu. Uf.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #235 kedy: 01. December , 2008, 11:56:45 »

Netreba zverejniť. Stačí, že vypustia von binárku, a tá sa dá adaptovať aj pre Linux. Podobne fungujú aj ovládače k ATI a NVIDIA kartám. Proste ich zahrnieš do systému a používaš.

A filmy? Konkrétne pre Windows si musíš googliť a nahadzovať kadejaké kodeky, v linuxe si nainštaluješ JEDEN BALÍK gstreamer a tam máš kodeky na všetko. Lepšie distrá ti ho ponúknu inštalovať samé, takže ani nemusíš vedieť, ako sa to volá a kde hľadať.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #236 kedy: 01. December , 2008, 11:57:08 »

neni PC LINUX OS uz popularnejsi ako ubuntu ?  nema to ten africky dizajn podoba sa to na windows.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #237 kedy: 01. December , 2008, 11:57:28 »

a napriklad ta3.com online a ine windows streamy ako idu ?
Dobre ...
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #238 kedy: 01. December , 2008, 11:58:33 »

neni PC LINUX OS uz popularnejsi ako ubuntu ?  nema to ten africky dizajn podoba sa to na windows.

Dizajn to má aký len chceš, keď chcem, viem urobiť Linux ako Win XP, Mac OS X, Vista ....
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #239 kedy: 01. December , 2008, 11:59:17 »

vo windovse mas tiez klite codec pack s ff.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.