Zeck
|
|
« Odpoveď #255 kedy: 01. December , 2008, 12:52:01 » |
|
myslim, ze nove verzie uz podporuju aj 64bit procaky
bol by som radsej ak by podporovali 8GB pamate
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #256 kedy: 01. December , 2008, 12:54:46 » |
|
bol by som radsej ak by podporovali 8GB pamate myslim, ze s tymto by nemal byt problem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #257 kedy: 01. December , 2008, 12:56:05 » |
|
myslim, ze s tymto by nemal byt problem ved ja viem.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #258 kedy: 01. December , 2008, 12:58:06 » |
|
bol by som radsej ak by podporovali 8GB pamate Môj systém sám o sebe s grafickými srandičkami zaberá v RAMke cca 470 MB, swap je prázdny. Stroj s 1GB RAM chodí pod Ubuntu podstatne ináč ako rovnaký stroj s Windows Vista .... tá pri takej ramke len neustále vŕzga harddiskom. Pre Vistu sa normálna hranica použiteľnosti začína 2 GB RAM, to je také minimum pre normálnu robotu.
|
|
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 12:58:40 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #259 kedy: 01. December , 2008, 13:12:53 » |
|
ok, aky suborovy system treba zvolit? moze ostat NTFS? (mam jeden volny disk, tak vyskusam tam nainstalovat U Studio 8 )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #260 kedy: 01. December , 2008, 13:16:28 » |
|
No ak chceš výhody Linuxu použiť naplno, tak použi žurnálovací systém ext3fs. Ten netreba vôbec defragmentovať, je rýchly a odolný voči poškodeniu, trebárs náhodným výpadkom prúdu. V Ubuntu je default. Samozrejme ale Linux vie čítať aj zapisovať na NTFS.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #261 kedy: 01. December , 2008, 13:17:49 » |
|
No ak chceš výhody Linuxu použiť naplno, tak použi žurnálovací systém ext3fs. Ten netreba vôbec defragmentovať, je rýchly a odolný voči poškodeniu, trebárs náhodným výpadkom prúdu. V Ubuntu je default. Samozrejme ale Linux vie čítať aj zapisovať na NTFS.
a mozem mat na prvom disku ntfs a na druhom ext3fs (tu bude ubuntu)?
|
|
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 13:18:24 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #262 kedy: 01. December , 2008, 13:18:57 » |
|
ja to mam poriesene tak, ze mam jeden fyzicky disk rozdeleny na 3 particie (win, linux, data). win a data mam NTFS, linux ext3. zatial som nemal s nicim problem, ani so zapisom ani s citanim dat z ntfs
|
|
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 13:19:17 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #263 kedy: 01. December , 2008, 13:23:01 » |
|
ja to mam poriesene tak, ze mam jeden fyzicky disk rozdeleny na 3 particie (win, linux, data). win a data mam NTFS, linux ext3. zatial som nemal s nicim problem, ani so zapisom ani s citanim dat z ntfs
ok, idem na to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #264 kedy: 01. December , 2008, 13:32:02 » |
|
Aj stare verzie podporovali 64bit procaky - ved linux ich podporoval ako jeden z prvych. Stacilo naportovat jadro, prekompilovat aplikacie (niektore bolo treba upravit) a bolo to. Problem ostaval len s flashom a roznymi uzavretymi ovladacmi, ale aj to uz je myslim davno vyriesene.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #265 kedy: 01. December , 2008, 14:44:44 » |
|
ok, idem na to na zaciatku to pyta odo mna login, password - to zadam a potom: misko@ubuntu $ (alebo take nieco) CO S TYM?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #266 kedy: 01. December , 2008, 14:47:42 » |
|
na zaciatku to pyta odo mna login, password - to zadam a potom: misko@ubuntu $ (alebo take nieco) CO S TYM?
toto su tie veci ze co s tym
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #267 kedy: 01. December , 2008, 14:49:34 » |
|
toto su tie veci ze co s tym este raz by som to chcel mat naistalovane predtym nez to vyhodim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #268 kedy: 01. December , 2008, 14:52:59 » |
|
startx pomoze?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #269 kedy: 01. December , 2008, 14:55:02 » |
|
na zaciatku to pyta odo mna login, password - to zadam a potom: misko@ubuntu $ (alebo take nieco) CO S TYM?
Nenabehla grafika, si v konzolovom móde. Zavolaj, číslo som ti poslal, a dáme to snáď nejak dohromady ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|