Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 19:19:07
Strán: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165864 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #270 kedy: 01. December , 2008, 14:55:57 »

startx pomoze?

To asi skôr sudo /etc/init.d/gdm start a zadať po opýtaní heslo. Niečo sa tam pokefovalo. Normálne by Ubuntu malo nabehnúť hneď do grafiky.
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 14:58:15 od Predator » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #271 kedy: 01. December , 2008, 15:04:24 »

Nie je tam nejaky graficky safe mode?
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #272 kedy: 01. December , 2008, 15:12:18 »

Nie je tam nejaky graficky safe mode?
Zeck má pravdepodobne problém s hardwarom, aspoň podľa toho, čo sme sa rozprávali.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #273 kedy: 01. December , 2008, 15:17:26 »

No a preto sa pytam, ci tam nie je nejaky rezim, v ktorom sa pouzije nejaky generic ovladac, ktory ide na vsetkom, hoc len 640x480.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #274 kedy: 01. December , 2008, 15:19:39 »

No a preto sa pytam, ci tam nie je nejaky rezim, v ktorom sa pouzije nejaky generic ovladac, ktory ide na vsetkom, hoc len 640x480.
Pravdepodobne sa mu tam odporúčala CD-ROMka, lebo má problém bootovať z nej. Podľa mňa mu začala odchádzať už počas inštalácie a tak sa niektoré dáta nenakopírovali. Čím sa vysvetľuje aj záhada, prečo mu po štarte okamžite nenabehla grafika.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #275 kedy: 01. December , 2008, 15:23:12 »

sranda je ze pred polrokom som instaloval presne to iste ubuntu studio 8.04 na ten isty PC (pribudla jedine E-MU 0404)
a fungovalo vsetko bezchybne. ?§!.
a teraz som to chcel preinstalovat ale moja DVD mechcenika je starsieho data a necita uz velmi dobre. Bavím sa skvele
no nic, este sa s tym pohram. :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #276 kedy: 01. December , 2008, 15:33:52 »

Pravdepodobne sa mu tam odporúčala CD-ROMka, lebo má problém bootovať z nej. Podľa mňa mu začala odchádzať už počas inštalácie a tak sa niektoré dáta nenakopírovali. Čím sa vysvetľuje aj záhada, prečo mu po štarte okamžite nenabehla grafika.
Minule sa mi stalo to iste s Windowsom. A to bola legalna instalacia stiahnuta z MSDNAA ako ISO, skontrolovana sumou :)
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #277 kedy: 01. December , 2008, 17:05:09 »

sranda je ze pred polrokom som instaloval presne to iste ubuntu studio 8.04 na ten isty PC (pribudla jedine E-MU 0404)
a fungovalo vsetko bezchybne. ?§!.
a teraz som to chcel preinstalovat ale moja DVD mechcenika je starsieho data a necita uz velmi dobre. Bavím sa skvele
no nic, este sa s tym pohram. :)

Po preinstalovani z inej DVD mechaniky mi Ubuntu Studio 8.04 funguje. :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #278 kedy: 01. December , 2008, 19:19:00 »

Po preinstalovani z inej DVD mechaniky mi Ubuntu Studio 8.04 funguje. :)
no vidis a potom vznikaju rozne povery, ze bla bla bla a musel prist kuzelnik  :)
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #279 kedy: 01. December , 2008, 19:48:28 »

ale picu chlapci vobec nejde vsetko out of the box, ja som muse riesit zvukovku aj wifi, nejde mi hibernacia a podobne.napr v 8.04 to slo vpohode zrazu nie :) takze az taky zazrak to nieje :)

v linuxe som asi tak 90% casu na notebooku ale nahravanie sa v tom riesit realne neda
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #280 kedy: 01. December , 2008, 19:57:35 »

Čoby sa nedalo. Len nesmieš byť ľavý a nesmieš sa vzdať po prvom nezdare. A hlavne sa nedá čakať, že všetko pôjde hneď "out of the box". Čo môžeš urobiť hneď po čerstvej inštalácii Win? Zahrať si Solitaire? Tam neinštaluješ, nekonfiguruješ, neladíš? Tak potom prečo každý od Linuxu očakáva, že v ňom hneď po vytiahnutí CD z mechaniky všetko pôjde samo? Poznám iba jeden taký systém, v ktorom sa dá okamžite po vybalení robiť muzika, grafika a podobné veci - Mac OS X Leopard  s balíkom iLife. Ale to je trochu iná cenová kategória. Aj keď ceny postupne zreálňujú a momentálne sa dá iMac kúpiť za cca 34 litrov, čo je cena slušnejšieho PC. Sám nad ním uvažujem, keď nejak naškrabem prachy, asi si ho budúci rok zaobstarám.
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 19:59:14 od Predator » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #281 kedy: 01. December , 2008, 20:00:04 »

Nainstalujem Windows, nainstalujem si ovladac na kartu, Winamp, Firefox, oblubeny DAW, mozno Firewall a hotovo.

Linux si nainstalujes a nejde ti nejaky HW, tak ides hladat pomoc po forach, nieco najdes, potom komplilujes, jadro pre istotu tiez atd atd ...

No vyber si :)

Pre tych, co chcu pocitac pouzivat to nie je.
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:00:31 od Martinlm » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #282 kedy: 01. December , 2008, 20:02:42 »

Nainstalujem Windows, nainstalujem si ovladac na kartu, Winamp, Firefox, oblubeny DAW, mozno Firewall a hotovo.

Linux si nainstalujes a nejde ti nejaky HW, tak ides hladat pomoc po forach, nieco najdes, potom komplilujes, jadro pre istotu tiez atd atd ...

No vyber si :)

Pre tych, co chcu pocitac pouzivat to nie je.

Toto bola pravda ... asi pred 3. rokmi. Drží sa to v povedomí dodnes, ale situácia sa dosť výrazne otočila v prospech Linuxu. Slušný hardware od výrobcu neignorujúceho otvorené štandardy chodí. Ostatné veci nemá cenu komentovať.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #283 kedy: 01. December , 2008, 20:04:21 »

vzivote som nemusel vindovs nastavovat tolko co linux ani len vsadezatracovanu vistu

v linuxe mi nepojde ani photoshop ani VSTcka normalne furt treba nejaky wine blboviny

pre mna by bol idealny MAC OSX ale aby tam sli aj hry :)

vo windows ide vsetko hry audio filmy programovanie fakt setko

aj v linuxe aj osx treba riesit wine crossover a podobne
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:07:17 od Zakky » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #284 kedy: 01. December , 2008, 20:07:36 »

vzivote som nemusel vindovs nastavovat tolko co linux ani len vsadezatracovanu vistu

v linuxe mi nepojde ani photoshop ani VSTcka normalne furt treba nejaky wine blboviny

pre mna by bol idealny MAC OSX ale aby tam sli aj hry :)

Predstav si, že v mojom stroji VSTčka idú  ha ha ha a aj bez wine blbovín. A kompiloval som akurát Ardour, aj to nie z technických, ale licenčno-právnych dôvodov, ktoré zabraňujú, aby sa VST použilo v štandardnom balíku Ardouru.

BTW pod MacOS idú hry, a kupodivu aj pod Linuxom, mnohé aj bez wine. A ak si nikdy nerobíš hlavu s nastavením systému, musí byť tá tvoja mašina nádherný anonymizer proxy  :)
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:10:04 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.