Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 21:19:50
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165896 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #285 kedy: 01. December , 2008, 20:08:54 »

Nainstalujem Windows, nainstalujem si ovladac na kartu, Winamp, Firefox, oblubeny DAW, mozno Firewall a hotovo.

Linux si nainstalujes a nejde ti nejaky HW, tak ides hladat pomoc po forach, nieco najdes, potom komplilujes, jadro pre istotu tiez atd atd ...

No vyber si :)
po nianstalovani ubuntu 8.04 mi behalo vsetko co trebalo k beznej praci aj s nejakym standardnym ovladacom ku grafike....ked som chcel zapnut 3D efekty, tak ma system sam upozornil, ze je to mozne iba s nainstalovanym ovladacom pre graficky akcelerator a teda ci ho chcem nainstalovat. nasledovali asi 2 kliknutia a dalej som sa nestaral a uzival si 3D akcelerovane GUI  Zdravíčko ziadne kompilovanie. drviva vacsina veci pre bezneho usera je dostupna v oficialnom repozitari, z ktoreho nainstalovat nieco je otazka par sekund..ziadne googlenie a hladanie softu na war forach  Bavím sa skvele
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #286 kedy: 01. December , 2008, 20:11:29 »

sam si protirecis ze to ide bez blbovin a potom napises ze si musel kompilovat ardour aby ti sli vstcka a to su presne tie blboviny o ktorych rozpravam

hry na linux a mac niesu tak ako si predstavujem ze pridem do obchodu doma strcim cd a nainstalujem
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #287 kedy: 01. December , 2008, 20:12:34 »

po nianstalovani ubuntu 8.04 mi behalo vsetko co trebalo k beznej praci aj s nejakym standardnym ovladacom ku grafike....ked som chcel zapnut 3D efekty, tak ma system sam upozornil, ze je to mozne iba s nainstalovanym ovladacom pre graficky akcelerator a teda ci ho chcem nainstalovat. nasledovali asi 2 kliknutia a dalej som sa nestaral a uzival si 3D akcelerovane GUI  Zdravíčko ziadne kompilovanie. drviva vacsina veci pre bezneho usera je dostupna v oficialnom repozitari, z ktoreho nainstalovat nieco je otazka par sekund..ziadne googlenie a hladanie softu na war forach  Bavím sa skvele

to je tvoj pripad poznam x ludi co to museli riesit cez google a seliake wikipedie :) sam sa mozem prihlasit

btw ja mam linux rad, pouzivam ho asi 90% casu ale keby bol taky super tak by nemal zastupenie na pocitacoch asi 1%
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:13:39 od Zakky » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #288 kedy: 01. December , 2008, 20:19:48 »

to je tvoj pripad poznam x ludi co to museli riesit cez google a seliake wikipedie :) sam sa mozem prihlasit

btw ja mam linux rad, pouzivam ho asi 90% casu ale keby bol taky super tak by nemal zastupenie na pocitacoch asi 1%
hovorim so skusenosti s novymi distrami..

dalsia pozitivna skusenost:
do skoly som potreboval nainstalovat MPI prostredie, kvoli paralelnemu programovaniu. postupoval som podla navodu z oficialnej stranky, kde trebalo stiahnut balik, kompilovat atd...nepodarilo sa mi to rozchodit..

tak reku zo srandy dam v terminali kompilovat zdrojak (mojho zadania) pomocou mpi kompilatora. system ma hned upozornil, ze nemam nainstalovane prostredie MPI a ze ho mozem stiahnut pomocou prikazu "prikaz1" a nainstalovat pomocou prikazu "prikaz2". dokopy mi to zabralo asi 2 minuty

pokial ide o standardne problemy, tak sa daju jednoducho vyriesit, ak ide o nieco zlozitejsie, tak tam treba riesiet aj kadejake navody, ale toto myslim plati pre hocijaky OS, nie len linux.  Žmurk to je to, co sa snazim cely cas povedat  Na zdravie!
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:29:27 od styrioci » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #289 kedy: 01. December , 2008, 20:25:37 »

sam si protirecis ze to ide bez blbovin a potom napises ze si musel kompilovat ardour aby ti sli vstcka a to su presne tie blboviny o ktorych rozpravam

hry na linux a mac niesu tak ako si predstavujem ze pridem do obchodu doma strcim cd a nainstalujem

No nepochopil si to,  ono to šlo samo aj bez tej kompilácie - Ardour má plno LADSPA pluginov, mnohé sú celkom solídne. Tu ide iba o to, že sa niečo dá pridať naviac, o slobodu užívateľa. Trebárs také Cubase nijak nedonútiš, aby zožralo čo ja viem trebárs RTAS alebo LADSPA formát pluginu. U Ardouru sa dá doplniť AU aj VST. Ale samozrejme viac možností viac stojí - či času, peňazí alebo vedomostí.

A pri Linuxe nemusíš strkať nijaké CD, on je o krok ďalej, berie si sám všetko z netu, netreba ešte aj obsluhovať diskotéku  :)...
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:27:18 od Predator » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #290 kedy: 01. December , 2008, 20:26:46 »

No nepochopil si to,  ono to šlo samo aj bez tej kompilácie - Ardour má plno LADSPA pluginov, mnohé sú celkom solídne. Tu ide iba o to, že sa niečo dá pridať naviac, o slobodu užívateľa. Trebárs také Cubase nijak nedonútiš, aby zožralo čo ja viem trebárs RTAS alebo LADSPA formát pluginu. U Ardouru sa dá doplniť AU aj VST. Ale samozrejme viac možností viac stojí - či času, peňazí alebo vedomostí.

ok pojde mi amplitube, revalver, ezdrummer?
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #291 kedy: 01. December , 2008, 20:29:22 »

ok pojde mi amplitube, revalver, ezdrummer?
Podľa mňa najskôr áno. Amplitube by som možno skúsil aj otestovať, ezdrummer ani netreba ... taký Hydrogen sa mu plne vyrovná, navyše do neho netreba pchať sample, poberie si z netu hocijaké sady sám, aj multisamplované, má výborný humanizér atď ...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #292 kedy: 01. December , 2008, 20:31:18 »

EzDrummer ma sample. Hydrogen som skusil len tak v rychlosti a prislo mi to proti tomu ako hracka. Je to vobec VST?
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #293 kedy: 01. December , 2008, 20:31:41 »

Podľa mňa najskôr áno. Amplitube by som možno skúsil aj otestovať, ezdrummer ani netreba ... taký Hydrogen sa mu plne vyrovná, navyše do neho netreba pchať sample, poberie si z netu hocijaké sady sám, aj multisamplované, má výborný humanizér atď ...

a toto je presne ono ja chcem tamtie tri veci lebo mi vyhovuju, kliknut ze to chcem nainstalovat a nech to ide.....o to ide aj 99% normalnych uzivatelov ktory niesu linux geeks

teraz popravde........ze ty si tiez linux geek Bavím sa skvele
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #294 kedy: 01. December , 2008, 20:32:47 »

a toto je presne ono ja chcem tamtie tri veci lebo mi vyhovuju, kliknut ze to chcem nainstalovat a nech to ide.....o to ide aj 99% normalnych uzivatelov ktory niesu linux geeks

teraz popravde........ze ty si tiez linux geek Bavím sa skvele
Som unixový admin  :) živím sa tým.
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:34:34 od Predator » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #295 kedy: 01. December , 2008, 20:34:06 »

EzDrummer ma sample. Hydrogen som skusil len tak v rychlosti a prislo mi to proti tomu ako hracka. Je to vobec VST?
Skúsil si aj poslednú verziu? Lebo tá nová je "trochu iná" ako tá pred 4 rokmi ... A nakoniec, aj ten EZ drummer by mal chodiť. Veď je to len VSTi plugin ...
« Posledná zmena: 01. December , 2008, 20:35:48 od Predator » Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #296 kedy: 01. December , 2008, 20:49:49 »

Nainstalujem Windows, nainstalujem si ovladac na kartu, Winamp, Firefox, oblubeny DAW, mozno Firewall a hotovo.

Linux si nainstalujes a nejde ti nejaky HW, tak ides hladat pomoc po forach, nieco najdes, potom komplilujes, jadro pre istotu tiez atd atd ...

No vyber si :)

Pre tych, co chcu pocitac pouzivat to nie je.

No keby si videl to kvantum PC u nas v praci, kde su vsemozne problemy s Win XP, Vista...s usb zariadeniami, drivermi, kolega co to ma na stratosti nerobi niekedy nic ine ako cele zhana po nete a po forach, hrabanie sa v registroch, prikazove riadky.. mali sme nove ntbooky, kde bola z vyroby Vista a ten system bol nepouzitelny, mrzlo to, niektore veci nefungovali... s XP napatchovanym a poofajcovanym sa to neskor skoro vsetko podarilo rozbehat. Je hodne naivne si mysliet ze pri Win take problemy nie su...(odapada ti mozno tak to kompilovanie). Predator tu spominal customer support linku od MS. Odporucam, mali sme tu cest.  ha ha ha (ze vraj mame pogooglit a niekde an nete najst...)
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #297 kedy: 01. December , 2008, 20:52:49 »

No keby si videl to kvantum PC u nas v praci, kde su vsemozne problemy s Win XP, Vista...s usb zariadeniami, drivermi, kolega co to ma na stratosti nerobi niekedy nic ine ako cele zhana po nete a po forach, hrabanie sa v registroch, prikazove riadky.. mali sme nove ntbooky, kde bola z vyroby Vista a ten system bol nepouzitelny, mrzlo to, niektore veci nefungovali... s XP napatchovanym a poofajcovanym sa to neskor skoro vsetko podarilo rozbehat. Je hodne naivne si mysliet ze pri Win take problemy nie su...(odapada ti mozno tak to kompilovanie). Predator tu spominal customer support linku od MS. Odporucam, mali sme tu cest.  ha ha ha (ze vraj mame pogooglit a niekde an nete najst...)

tak skuste linux to bude este vacsia zabava  Beeee
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #298 kedy: 01. December , 2008, 21:02:09 »

tak skuste linux to bude este vacsia zabava  Beeee
rovnaka ako kazdy zlozitejsi problem s winom...fakt v tom nevidim rozdiel..  :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #299 kedy: 01. December , 2008, 21:11:14 »

No keby si videl to kvantum PC u nas v praci, kde su vsemozne problemy s Win XP, Vista... (...)
To je zasa pravda, ale vacsina ide ok. Ale linux? Bavím sa skvele

Som na tom ako Zakky, fandim linuxu, ale nie za kazdu cenu. Ak je to take skvele, tak mu kludne po case opat sancu dam, ale az ked bude cas na taketo sprostosti..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.