no vidis a potom vznikaju rozne povery, ze bla bla bla a musel prist kuzelnik
no takto, kuzelnik aj prisiel, za co som mu vdacny
(pozdravujem predatora
)
teraz k veci - ubuntu mi funguje vyborne, nebol ziadny problem s instalaciou (to som zvladol uplne sam
), avsak co z toho, ked problemom su ovladace na grafiku a zvukovku (on board zvukovka fungovala paradne bez potreby nieco instalovat na rozdiel od win xp).
1: ovladace na grafiku zda sa ze nebudu problem nakolko nvidia robi pravidelne aj ovladace pre linux (uz ina vec je, ze netusim, ako sa instaluju - dvojklik na install.exe ako vo win xp to asi nebude
).
2: no a ovladace pre e-mu 0404 nie su.
takze jedine alsa alebo jack? neviem.
3: podpora VST/VSTi - s mojimi slabymi vedomostami a schopnostami priam nemozne.
teraz mam kopu inej prace, tak na to absolutne nemam cas, mozno sa na to pozriem opat na vianoce.
vidim to tak ze slabinou linuxu je slabucka (ziadna) podpora zo strany vyrobcov HW a SW (ale to nie je ziadna novinka, vsakze
).
co sa mi pacilo, ze v ubuntu studio 8.04 som mal takmer o polovicu menej vyuzitu RAMku oproti win XP (vypinanie procesov?
)
inak myslienka slobodneho softveru je krasna a duchovne ju budem aj nadalej podporovat, to hej.
este by ma zaujimalo ohladom realtime kernel:
1.ubuntu studio ma nizkolatencne jadro a ubuntu nema? dobre som to pochopil? preco neurobi aj microsoft nizkolatencne jadro vo win? ci si to velmi lahko predstavujem?
2.mac os leopard ma nizkolatencne jadro?