Zeck
|
|
« Odpoveď #315 kedy: 02. December , 2008, 23:58:32 » |
|
Ovládače na NVIDIu v Ubuntu sa vyriešia jednoducho, žiadne sťahovanie, googlenie atď: 1. krok - aktualizovať balíčky: buď cez Synaptic, alebo jednoducho otvoriť terminál a napísať dva príkazy: sudo aptitude update sudo aptitude upgrade Toto je v podstate niečo podobné ako inštalácia service packu na Win. 2. krok - reštartovať. Tým sa znova spustia skripty detekujúce grafiku, tentokrát v novej verzii, ktorá je už schopná väčšinu kariet identifikovať. 3. po reboote ísť do System - Hardware Drivers, tam sa ukáže v okienku ovládač NVIDIA, ten treba označiť, že ho chceš aktivovať. Systém zakváka, že kvôli kernelovému modulu chce reštart, tak treba kliknúť, že áno. And that is all, dear folks! urobil som to co si tu napisal a grafika mi funguje.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #316 kedy: 03. December , 2008, 00:03:40 » |
|
skusal som cez tu utilitu nahodit muzix aj jad suse (mal by v tom byt aj reaper) z iso image, zacalo bootovat a po case krachli oba booty. muzix nehapal ze bootuje z usb a jad nevedel nacitat nejake subory. potom som nahodil cez tu utilitu online ubuntu 8.04 a to z kluca nabootovalo bez problemov ako live a dokonca si aj same nastavilo sietove pripojenie takze teraz pisem z toho. chcel som vyskusat ze ako by to nahravalo na usb kluc ale bohuzial ziadna z hudobnych distribucii sa mi nerozbehla live z kluca.
myslis, ze je realne bezat na OS bootnutom z USB kluca a pritom este nahravat na ten isty kluc data so schopnou latenciou? (neviem, preto sa pytam)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #317 kedy: 03. December , 2008, 00:09:15 » |
|
myslis, ze je realne bezat na OS bootnutom z USB kluca a pritom este nahravat na ten isty kluc data so schopnou latenciou? (neviem, preto sa pytam)
len tak som to chcel pre srandu skusit. ked bude casom USB 3 mozna to uz bude realne. tak ma napadlo ze mat na usb kluci napr live reaper ze ci to uz taky silnejsi notebook utiahne v reale. inak to ubuntu 8.04 uz dost vylepsili skoro vsetko na tom ide ze si to same doinstalovava co chyba. na taku kancelarsku robotu je to postacujuce.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #318 kedy: 03. December , 2008, 00:10:31 » |
|
inak paradny system, na netovanie, filmy, pocuvanie muziky, obcas nieco napisat, LUXUS velka skoda ze steinberg nerobi cubase pre linux, lebo ardour sa mi vobec nepaci. nevedel som tam pridat midi stopu, zapnut input monitoring,.... nenadchol ma. a este mam naucene klavesove skratky z cubase, a nechce mi ucit s ardourom. takze tak.
|
|
« Posledná zmena: 03. December , 2008, 00:12:06 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #319 kedy: 03. December , 2008, 00:15:37 » |
|
... inak to ubuntu 8.04 uz dost vylepsili skoro vsetko na tom ide ze si to same doinstalovava co chyba. na taku kancelarsku robotu je to postacujuce.
presne tak, on board zvukovku ide hned, grafika pojde po jednoduchom doinstalovani. graficke efekty su uplne popici a este to prilis nezatazuje CPU a Ram.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #320 kedy: 03. December , 2008, 00:16:08 » |
|
na cubase zabudni. reaper funguje. toto je dobre tak ponahravat nejake hole tracky a potom to skopirovat do normalnej masiny a tam upravovat. co som pozeral kvalitu reapera neni to ideal ako protools alebo logic ale ked sa zapne ten mod SLOW vyssej kvality tak je to uz skoro na tej urovni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #321 kedy: 03. December , 2008, 00:19:56 » |
|
na cubase zabudni. reaper funguje. toto je dobre tak ponahravat nejake hole tracky a potom to skopirovat do normalnej masiny a tam upravovat. co som pozeral kvalitu reapera neni to ideal ako protools alebo logic ale ked sa zapne ten mod SLOW vyssej kvality tak je to uz skoro na tej urovni.
ako si nainstaloval reaper? funguju pod nim VST tak ako vo Win?
|
|
« Posledná zmena: 03. December , 2008, 00:20:48 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #322 kedy: 03. December , 2008, 00:24:20 » |
|
ako si nainstaloval reaper? funguju VST tak ako vo Win?
prave mi to neslo z usb. pozri si http://en.opensuse.org/JackLab tam pisu ze to ide ale pockam az si to niekto nahodi a da navod inak teraz idem z jednej starej masiny bez HDD nabootovanej z USB a vsetko ide.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #323 kedy: 03. December , 2008, 00:26:27 » |
|
inak to ubuntu 8.04 uz dost vylepsili skoro vsetko na tom ide ze si to same doinstalovava co chyba. na taku kancelarsku robotu je to postacujuce.
inak paradny system, na netovanie, filmy, pocuvanie muziky, obcas nieco napisat, LUXUS to som sa cely cas snazil povedat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #324 kedy: 03. December , 2008, 00:38:59 » |
|
prave mi to neslo z usb. pozri si http://en.opensuse.org/JackLab tam pisu ze to ide ale pockam az si to niekto nahodi a da navod inak teraz idem z jednej starej masiny bez HDD nabootovanej z USB a vsetko ide. toto je tam napisane ohladom reapera: JAD - WINE ASIO JAD - Unlike other existing Linux audio distributions (64studio, Ubuntustudio, Musix, dynebolic) JAD 1.0 offers complete support for ASIO. Thanks to WINE you can use Windows VST host programs such as Reaper or EnergyXT2 with a very large number of VST Plugins but with latency as good as Linux native JACK audio applications. The user must first add the WINEASIO driver to the WINE register and can these applications then easily as used from Windows. This is easily done and documented on the JackLab wiki. In addition, native VST for Linux is supported by ‘JOST’, a small modular host. Some native Linux VST Plugins are included with the distribution but there more that can’t be included for legal reasons. JOST also supports LADSPA, the native LinuxAudioDeveloper plugin format. JackLab comes with over 300 LADSPA plugins. - to by znamenalo ze mozem pouzit aj reaper, ale aj cubase {je to Windows VST host program, nie?} len by ma zaujimala latencia {aj ked mam nizkolatencne jadro }, zatazenie cpu a ram.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #325 kedy: 03. December , 2008, 00:43:54 » |
|
uz by to chcelo len predator nech to vyskusa. on to nahodi za hodinu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #326 kedy: 03. December , 2008, 00:48:51 » |
|
- to by znamenalo ze mozem pouzit aj reaper, ale aj cubase {je to Windows VST host program, nie?} len by ma zaujimala latencia {aj ked mam nizkolatencne jadro }, zatazenie cpu a ram. cubase 4 nepojde. to ma tolko bugov ze na windowse to pada a je to chranene vsemozne to wine nezvladne. reaper ma uz betu pod OSX a Wine tam pisu oficialne tiez takze je to odskusane.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #327 kedy: 03. December , 2008, 01:16:18 » |
|
netreba v ubuntu nejaky antivir?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #328 kedy: 03. December , 2008, 01:20:20 » |
|
netreba v ubuntu nejaky antivir?
netreba. su aj viry pod linux ale malo. aj nejake free antiviry existuju. jedine ze by ta hackeri napadli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #329 kedy: 03. December , 2008, 02:01:15 » |
|
uz by to chcelo len predator nech to vyskusa. on to nahodi za hodinu.
Treba hlavne zinštalovať najnovšie Wine, aby nebol problém s kompatibilitou. Na www.winehq.org sú uvedené repozitáre pre Ubuntu rôznych verzií, tie treba prihodiť do zdrojov softwaru. Tu je návod: http://www.winehq.org/site/download-debDruhý krok, nastavenie audio vo Wine, treba nastaviť ako audio server Jack. To zabezpečí, že to bude chodiť s nízkou latenciou. A potom iba stiahneš Reaper a dvojklikom ho nainštaluješ, úplne rovnako ako vo Windows. To je celé.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|