Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 04:56:57
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165156 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 30. Máj , 2007, 07:03:37 »

myslim, ze coskoro to prestane bavit aj ludi a aj softwareove firmy si uvedomia, ze treba vacsiu podporu pre Linux. pretoze MS + HW firmy dokonale kontroluju trh a umelo tlacia uzivatelov k nakupovaniu vykonnejsieho HW. a prave Linux je dokazom toho, ze kvalitny OS s dobrym GUI nemusi byt nutne HW narocny
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 30. Máj , 2007, 12:32:01 »

styrioci - to je utopia. Steinberg napise nejaky SW pre win platformu s tym, ze cosi preda a cosi sa rozsiri piratsky. Teoreticky moze ratat do istej miery aj s tymi piratsky rozsirenymi kopiami - ludia / amateri / zaciatocnici sa naucia na ich SW pracovat. Az sa rozhodnu v buducnosti, ze sa sprofesionalizuju / kupia si legalny SW, je vysoka pravdepodobnost, ze siahnu zrovna po ich produkte, kedze ho poznaju, lebo s nim uz niekolko rokov piratsky pracovali.

Lenze - naco a za akym ucelom by Steinberg mal svoj SW pisat pre platformu, ktoru nikto nepouziva, pre ktoru nepise nikto iny z velkych firiem, ktoru sa nehrnu prilis podporovat ani vyrobci HW ? Aku navratnost by asi Steinberg mal ? Kolko ludi by si taky SW kupilo ? Aky to ma potencial oproti win platforme ? Nulovy.

A takto isto mozu rozmyslat vsetky ostatne firmy. Je to zacarovany kruh.

Osobne mi to inak vobec nevadi, pretoze win platforma funguje, da sa s nou pracovat a v dnesnej podobe s nou uz nie su ziadne problemy. Obcasne strasiaky v podobe Windows Vista sa daju prezit :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #32 kedy: 30. Máj , 2007, 12:58:01 »

no hej, ale koho ma neustale bavit kupovat novsi vykonnejsi HW na to aby mi bezal SW, ked ini dokazali, ze to nie je potrebne (myslim tym potreba najnovsieho HW)

podme bojkotovat MS  ha ha ha Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 30. Máj , 2007, 13:19:25 »

styrioci - ale to neni chyba iba MS, ale aj userov, ktori sa radi hrajkaju a mam pocit, ze takych je vacsina. Ja som este v roku 2005 pouzival 5 rokov stare win2k a adekvatne stare verzie SW. Normalne som na tom pracoval a neustale vysvetloval mudrlantom, ze mi to staci / stiham a ze naozaj nemam potrebu pouzivat napr. winXP. Aj tak mi polovica tychto "odbornikov" neverila :). Takze ja aj ty mozme bojkotovat cokolvek, pokial existuju ludia, co instaluju kazdu novu betu vsetkych picovin co presiaknu na internet  :)
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #34 kedy: 30. Máj , 2007, 13:30:22 »

Problém je asi aj v tom, že komunita užívateľov alternatívnych OS je nielen malá, ale často aj zaťažená na softwarový anarchizmus. Propagácia Linuxov ide často ruka v ruke s bojkotom MS a iných SW gigantov. Vidíme to aj tu na fóre. Ak by ktorýkoľvek SW producent vypustil linuxácku verziu nejakého SW, okamžite by bola na webe. Legálnu verziu by si ešte aj z tejto obmedzenej cieľovej skupiny zakúpilo málo ľudí. Aj to by musel byť k dispozícií zodpovedajúci HW.

Zásadnou výhodou Linuxu oproti XP je údajne jeho internetové zabezpečenie. Kamoš ITčkár mi hovoril o stránke, ktorá simuluje rôzne typy kyberútokov na PC. Holá inštalácia Linuxu podľa neho z testu vyšla lepšie ako XP s firewallom.

Možno by stálo za to nainštalovať 2 OS. Tie 2 GB HDD priestoru na Ubuntu fakt niesú tragické. Na web a veci s ním súvisiace by som používal Linux a na audio, či hry by som mal XP.

Styrioci: Stačí, ak zostaneš pri odskúšanom XP. Naozaj nieje dôvod zakopávať o Vistu.
« Posledná zmena: 30. Máj , 2007, 13:31:22 od Altostratus » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 30. Máj , 2007, 14:15:40 »

styrioci - ale to neni chyba iba MS, ale aj userov, ktori sa radi hrajkaju a mam pocit, ze takych je vacsina.

to je prada bezneho uzivatela zaujima viac ako funkconalita to, ze tam mu blika svetilko, hentam je animacia a pod...  Je mi do plaču

alto: neboj Vistu instalovat nebudem..zatial ostavam pri XP, ale v poslednej dobe uvazujem nad odskusani Linuxu.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #36 kedy: 30. Máj , 2007, 17:26:58 »

Ktory vyrobci HW maju drivery pre Linux ? Nejaky urcite hej. Ale kolko ich je ?
OSS - http://www.4front-tech.com/linux.html

inak:
midi - timidity
soundforge - audacity
cubase - ardour2 (mimochodom, na toto nema ani mac, ani win http://ardour.org/files/ardour2-beryl02.png)
asio - j.a.c.k.
photoshop - gimp

pokial si lenivy prejst na open-source alternativu, na to su srandy typu virtualbox, wine, crossover:

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 30. Máj , 2007, 17:41:56 »

shanike - jedna lastovicka leto nerobi  Žmurk. A ani 10 nie  :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 30. Máj , 2007, 17:47:49 »

Nuz pozrel som si ten zoznam podporovanycj zvukoviek. Od Creative vsetko. Od M-Audio len 2-3 beta drivery pre tie najjednoduchsie karty. Pre E-Mu nic.. Aj keby som 100x chcel od zajtra prejst na Linux, tak zo svojim HW asi nemam sancu.

Porovnavat Photoshop s Gimpom je dost odvazne  Žmurk. Gimp je cca tak urovne Paint Shop. Takisto Sound Forge sa neda porovnat s Audacity, ani pri troche dobrej vole...
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #39 kedy: 30. Máj , 2007, 18:15:22 »

Nuz pozrel som si ten zoznam podporovanycj zvukoviek. Od Creative vsetko. Od M-Audio len 2-3 beta drivery pre tie najjednoduchsie karty. Pre E-Mu nic.. Aj keby som 100x chcel od zajtra prejst na Linux, tak zo svojim HW asi nemam sancu.

Porovnavat Photoshop s Gimpom je dost odvazne  Žmurk. Gimp je cca tak urovne Paint Shop. Takisto Sound Forge sa neda porovnat s Audacity, ani pri troche dobrej vole...

ja mam creative audigy2 zs, maudio jamlab, maudio 1010lt...
ziadny problem, vsetci fici, vsetko hra.... OSS, ci alsa, treba si najst svojho oblubenca.
windows sa tiez neda porovnavat s linuxom a robis to  Bavím sa skvele
zo zvedavosti som nakopol cistu instalaciu xp... teda, des a hruza, vsetko spomalene (p4 3,2ghz, 200mb SATA hdd, 1gb ram, geforce6800ultra)...
ozaj, nezavidim ti take prostredie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 30. Máj , 2007, 18:28:27 »

ozaj, nezavidim ti take prostredie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Teraz si ma uplne zabil  Som frajer. Normalne keby mam cas venovat sa kokotinam, tak si nainstalujem nejaku distribuciu, ze ci som az tak zle, ze mi typci z internetu nezavidia prostredie...  Žmurk. Ale najprv sa dovenujem dolezitejsim veciam...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 30. Máj , 2007, 18:31:18 »

windows sa tiez neda porovnavat s linuxom a robis to  Bavím sa skvele

Nerobim - poukazal som na fakt, ze Linux nie je vhodny na multimedia, dal som par argumentov preco. Ty si dal tiez nejake argumenty, ja som dal dalsie. Faktom je, ze nepoznam nikoho, kto by robil na nejakej urovni audio a robil ho pod Linuxom. Mozno sa doba meni a mozno to zle sledujem, ale zatial som vo svojom okolii (ani internetovom) nic ine ako Apple a winPC na audio nevypozoroval...
Zaznamenané
damiandch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

« Odpoveď #42 kedy: 30. Máj , 2007, 18:32:20 »

treba to brat s ohladom na to ze linux zacal ako skolsky projekt, alebo diplomovka, alebo co to bolo.... a nadsenci ho robiehali a nadsenci to tahaju aj dnes... je jasne ze nemozes porovnavat programy do ktorych sa tlacia peniaze s takymi, na ktorych robia ludia vo svojom volnom case... osobne pouzivam linux a vsetko co len mozem chciet na nom mam... a kebyze chcem win aplikacie tak mam emulator a vsetko ide... od 3D strielaciek po neviem co... proste to ide ked sa chce :)

osobne nemam problem ani s win ani s linuxom, ani s BSD ani s nicim :)

kto chce free ma linux, kto ma lowe ma win :D:D:D
ruku na srdce, kolki z vas tu mate DOMA zakupene LEGALNE windowsy?
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 30. Máj , 2007, 18:43:09 »

JA.  Zdravíčko Šak už to stoji par korun.
« Posledná zmena: 30. Máj , 2007, 18:46:24 od rudy » Zaznamenané
damiandch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

« Odpoveď #44 kedy: 30. Máj , 2007, 18:46:13 »

JA.  Zdravíčko
Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.